Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teşhisin sigortalı olmadan önce konması bipolardan malulen emekli olmama engel mi?

catay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba,bir sorum olacaktı arkadaslar,%40 bipolar raporum var,1800 gun prim odemem ve geriye donuk 10 yıl once sigorta girisim var.su an calısamayacak durumdayım,sgk ya basvursam oranım `60 a cıkacak bile olsa ilk sigortalı oldugum tarihten 3,4 ay once sizoafektif bozukluk tanısı ile ayaktan tedavi gordugum hastane saglık raporunda(ama ozurlu raporu degil)yazıyor..bu bana bir engel teskil eder mi?cevaplarsanız cok sevinirim

Raporum daha yeni 2013 ve 2014de bir yıl süreli aldım..çalışamaz ibaresi yok..sormak istediğim SGK beni hastaneye sevk etse yüzde 60 rapor verse bile İLK İŞE GİRİŞ TARİHİNDEN ÖNCEDE hastaymışsın, malulen emekli olamazsın der mi demez mi? Bunu öğrenmek istiyorum

İlk işe başlamada rapor oranınız %59 ve aşağısın da ise ve ilerleyen yıllarda %60 ın üstüne çıkmış ise malulen emekli olabilirsiniz. Kurum derse ki sen daha önceden hastaydın malulen emeklilik talebinizi red eder ise o zaman siz daha önceki raporlarınızı delil olarak sunar itiraz edersiniz.
Şimdi yapmanız gereken ssk ya malulen emekli olmak için müracaat etmek ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilmek olacak.
Not: Kendi başınıza rapor almayın malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

Merhabalar,KKELEBEKK hanım bende dün soruma net cevap alamadım, benim sorum malulen emeklilikle ilgili şu: 1800 günümü doldurdum,sigorta başlangıcım 2004 ün 7.ayı.fakat 3.ayda ayaktan tedavi gördüğüm gözüküyor(şizoafektif bozukluk)engelli raporumu ise İlk defa 2013 ve 2014 de bir yıl süreli olarak iki defa rapor aldım(yüzde kırk).raporum bipolar bozukluk.şimdi SGK bana ben yüzde 60 rapor alsam bile sgk nın göndereceği hastaneden, SGK bana sen sigorta başlangıcında n öncede MALULMÜŞSÜN seni emekli etmeyiz diyebilir mi?

Dün soruma cevap alamadım derken forumda yazdım başlık açtım ama cevapları okudum kafam karıştı

O ilk şizoafektif teşhisi konduğunda durumun maluliyeti gerektirecek düzeyde değil idiyse, yukarıda İlker'İn yazdığı gibi, malulen emeklilik başvurun reddedilse dahi buna itiraz edebilirsin.

Teşekkür ederim Bülent bey, şimdi netleşti,red edilirse buna itiraz edebiliyorum demekki.

Üst Alt