Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Test sonucuna göre yaşlı babam için işitme cihaz seçimimde yardımcı olabilir misiniz?

Adil KILIÇKAYA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öncelikle bu siteyi hazırlayan ve destekleyen herkese şükranlarımı sunarım.

Babam 6 yıl önce motorsiklet çarpması sonucu işitme kaybına maruz kaldı. Doktorlar muayeneler ve yapılan test sonucu cihaz alındı ve bu vakte kadar kullandı. Alınan eski cihaz hakkında çok bilgim yok. Bu cihazdan verim alamadığını söylüyordu. Muayene ve testten sonra cihaz için rapor aldım.

Odyo sonucuna göre yazılanlar aşağıdaki şekilde;

HASTA ERKEK VE 74 YAŞINDA

.................R.....................................L
SSO: 75 DB 82 DB
SRT: 85 DB 90 DB
SD : %52 %48

*BİLATERAL İLERİ DERECEDE S/N TİP İŞİTME KAYBI TESPİT EDİLMİŞTİR.

Verilen raporda yazılanlar;

*Sağ kulakğa dijital programlanabilir kulak arkası en az 4 kanallı, feedback kontrollü, çift mikrofonlu, işitme cihazı kullanması gerekmektedir.

------------------------------------------------------------------------------------------

Buna göre bir kaç yerden cihaz fiyatı sordum.

Widex flash 19.................. 1500 TL
Phonak milo plus.................1200 TL
Phonak naida 1...................1400 TL
Starkey İqnite.....................1400 TL
Unitron Shine l.................... 800 TL
Sonic power.......................1200 TL (sınırsız Kanal Olduğu söylendi.)

Alabileceğim cihaz fiyatları aşağı yukar bu şekilde olduğundan bana bayilerden bana verilen bilgilere göre modellerini yazmaya çalıştım. Sevgili babam için verilen rapor ve test sonucuna göre siz değerli üyelerin yardımlarını rica ediyorum. Sayılarımla, Adil KILICKAYA.

merhaba.babaniza kulak arkasi cihaz gerekmekdedi,biz isitme engelli arkadaslarla 6 cihaz birden almaya karar vermisiz,yani 6 alirsak daha ucuza olucak.6taneden 2 tanesini almis durumdayiz,2 de ben alicaim 4 olucak,2 de siz alsaniz 6 eder.her cihaziniz icin zaten devletiniz 500er tl oduyor

daha onceki cihazi neyiydi babanizin?

Oticon Chili'yi de es geçmeyin...
O da harika bir cihazdır...

bbilensoy merhaba.Sen cili-cili deye -deye benim aklimi caldin;) bu cili su gecirmez olsa hemen deneyerdim ama ben sicakda cok terlediyim icin hic dusunmuyorum.yakinimiz
da oticon servisi yok da ondan dusunmedim.ama bildiyim kadariyla oticonun ileri seviyyede kayiplar icin en iyi cihazi cili

O zaman junior modelini alabilirsin...
Sen denemedin mi Oticon Chili'yi mutlaka dene...
Onlarda da nano kaplama var.. Naida kadar iyi mi bilmiyorum ama..
Yine de dene....

Merhaba,

Eski cihazı siemens ama modelini bilmiyorum. sorunluydu.

Şimdi aldığım cihaz unitron latitude 8 hp. şimdilik bir şikayet yok. anlama süper. fiyat 1000tl çok cazip.

Hayırlısı olsun...
Siemens'lerde çok şikayet duydum şimdiye kadar...
Unitron da iyi bir fiyata almışsınız...
Anlaması falan iyi ise çok sevindim..
Yeter kiş anlasın çevre ile iletişim kurabilsin gerisi önemli değil..

Bir de cihazı nerden aldınız firma olarak...

Üst Alt