Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis ameliyatı ve trombosit düşüklüğü için % kaç oranında rapor alabilirim?

sipahi13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2005 yılında testis yumurtalarımda ameliyatla 1 tanesi alındı

trombosit düşüklüğümden 2009 da dalagım alındı 2 sene normal bir şekildeydi 2011 yılında askere gittim askerde
trombositim yeniden düştü 1 hafta sonra normale döndü askerden çürük aldım suan kontrole 2 senedir kontrole gitmedim

gözümdede 3 derece uzagı göremiyorum gözlük takıyorum

bnm bu ameliyatlarımı kronik ıtp hastalıgımı göze alarak %kac oranında rapor alırım 1 hafta içinde bu işin pesinde kosturmayı düşünüyorum

beni aydınlatacak yorum yazacak herkese teşekkürler

Dalağın yokken askere nasıl aldılar?enterasan...

Almalarını gectim bide eğirdir komando egitim alayı :):)

normaldirrr 87-1 ler vardı dizinde platin vardı manisa kırkağaçda komandoyduu :D

Normal bir durum değil ama...Kesinlikle alınmaması lazım..Tabi siz belirtmedinizse ayrı bir durum...Muaf olmamak için çoğu kişi söylemiyor rahatsızlığını..

Trombosit değerlerin nedir??

suan işteyimde yarın tahlil yaptıracam düşük olduğunu sanmiyorum vücudumda herhangi bir belirti yok

Dalak yokluğuna % 10 veriyorlar...
VI . KOAGÜLASYON VE HEMOSTAZ BOZUKLUKLARI
A. Hemorajik Diatezler
a. Primer hemostaz bozuklukları (İTP, trombosit fonksiyon bozuklukları, vasküler nedenler)
1. Hafif kanamalar ile seyreden ve tedavi gerektirmeyen vakalar_ ___________ 20
2. Hafif kanamalarla seyreden ve tedavi gerektiren vakalar_________________ 40
3. Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden vakalar_____________________________ 80

Göz için birşey diyemeyeceğim.Eğer birinci sınıfa giriyorsan 10+20=28 yapar onunda ortalaması 24 yapar....ikinci sınıfa giriyorsan 10+40=50 ortalaması 46 yapar...

tetisler yumurtalarında 1 tanesi ameliyala alınmıştı şişme sonucu ona kac veriyorlar 1 tanesi alındı bunun % yüzdesi kac ???

Orşiektomi
a-Unilateral 10
b-Bilateral 20

Sizdeki tek taraf alındığına görede yüzde 10 dur...

Eğer ıtp de ikinci sınıfa yanı 40 lık sınıfa girdiğinize farz edersek 10+10+40 ortalaması 51 yapar...
Birinci sınıfa girdiğinizi farzederse 10+20+10 ortalaması 35 yapar...(RAPOR DERECESİNE GİREMEZSİNİZ EN DÜŞÜK 40 TIR)

Birinci sınıfa girdiğinizi farzederse 10+20+10 ortalaması 35 yapar % 35 işime yaramıyor şansa doktora kalmış %40 olması lazım trombosit düşük çıkması halinde

%40 dan ön görülür büyük ihtimal heralda

Hayırlısı artık..

aynen hayırlısı bilgilendiğin için teşekkür ederim

Rica ederim geçmiş olsun..

%10 dalak
%10 testeis ameliyatı
%20 ıtp hastalığımdan
%5 herahngi gözden veya iskelett yapısından alırsam baltazar formülüne göre hesaplarsak kac çıkar bilen biri hesaplayıp yazarsa sevinirim

? Yorumu olan varmı işten cıkarıldım bu raporu kovalıyacam

Sipahi13 dostum bende trombosit fonksiyon bozukluğu hastalığı var heyete girdim ama sonuç 1ay sonra çıkıyormus senin durumun ne oldu yüzde kaç oran verdiler.

Üst Alt