Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis CA hikayesi!.. [O an]

bykrkc

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
26.06.1993 Kadıköy doğumluyum.
Antalya'da yaşıyorum.

21 sene boyunca hep hastaneden korkmuşumdur.
İğnelerden kandan vs.vs. 21 yaşındaydım kan grubumu dahi bilmiyordum.
Ama artık biliyorum B RH+ :)

Bir sabah uyandığımda sağ testisimde bir ağrı hiç bir şey bilmiyorum. Aklıma da hiç bir şey gelmiyor tabi öncelik olarak çok hafif başlıyor bu ağrı sonra her gün geçer diye bekliyorsunuz ama durum gittikçe kötüleşiyor ve dayanamıyorsun hastaneye gidiyorsun. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine Acil servise gidiyorum sağ testisimde ağrı olduğunu söyledim ve uzanmamı söyledi testisimi muayene etti bir şey göremedi. Yüzücü olduğumu söyledim havuzdan iltihap kampış olabilirsin dedi ve iğne yaptı. Tabi hapsız olmaz birde hap yazdı 1 hafta kullan düzenli şekilde geçer dedi. Ama ben ilacı sadece 2 gün kullanabildim. Çünkü ağrım çok şiddetli oldu artık resmen yürüyemiyor oturamıyordum. Kimseyle konuşacak dermanım bile yoktu. Sonra branş doktoruna gittim Uzm. Dr. Deniz Bayar elleri ile muayene sonrasında yüz ifadesini hiç unutmuyorum bana yaşımı sordu. Sonrada da dedi ki bir ultrason alalım sonra tekrar konuşalım. Tamam dedim.

Ultrasona gittim.
Ultrason odasına girdim karanlık bir oda ve sessiz.
Doktoru bekliyorum, geldi doktor kontrole başladı yaklaşık 10 dakika falan sürmüştür sonra asistanına bir şeyler söylüyor. Tabi hiç bir şey anlamıyorum. Kontrol bitti kalkabilirsin dedi. Benim aklımda hala kötü bir şey yok.
Doktora direkt olarak sadece şunu sordum; ameliyat olacak mıyım?

Kaç yaşındasın dedi 21 dedim.
Geçmiş olsun Ali dedi.
Ama sana bunları benim söylemem doğru olmaz Üroloji doktoruna gitmen gerekiyor dedi.
Raporu aldığım gibi Üroloji doktorum Uzm. Dr. Deniz Bayar'a gittim.
Raporu okurken surat ifadesinden iyi bir şeyin olmadığı o kadar belliydi ki ...
Ali ailen burda mı dedi bana hayır dedim babam burda birtek.
Ailenle gelmen gerekiyor hastaneye dedi nedir dedim sonuç ben çocuk değilim söyleyebilirsiniz.
Testisinde tümör var ve acil olarak yatışını yapmamız gerekiyor dedi.
Yani dedim? tek yumurtalığı almak zorundayız dedi.
21 yıl film şeridi gibi gözümün önünden geçti tabi göz yaşlarımıda tutamadım kötüydü hemde çok.
Aklımda ise tek bir soru var Baba olacak mıyım? bu soruma evet şeklinde cevap verdi.
Azda olsa rahatladım.
Sonra babamı aradım durumu bildirdim ve ailem hemen yanıma geldi annem, babam, kız arkadaşım, abim, amcam vs.
Ertesi gün ise sabah ameliyata girdim. Başarılı bir ameliyat sonrası tümör alındı.
1 gün sonra taburcu edildim. Tabi ince bir detay var ben tümör ün kanser olduğunu dahi bilmiyordum. Tabi her tümör çeşitleri farklıymış kötü huylu iyi huylu bunuda patoloji söylüyormuş. Artık sadece beklemedeydik. Patolojiden gelecek rapora göre hareket edecektik ki bir dostumuz da aynı hastalıktan atlatmıştı. Onun sayesinde bir çok bilgiye ulaştık. Patoloji raporu için çok fazla beklemeden özel bir hastaneye gittik. Medstar-Memorial Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan. Durumun acil ve patoloji raporunun erken çıkması gerekiyordu Mustafa hoca sayesinde raporu erkenden aldık. Sonuç iyi değildi. Tümör kötü huylu çıktı. 3 kür kemoterapi dedi. Ve bayram haftasıydı kemoterapim başlamadan önce PET/CT çekildi. Karın boşluğunda 1,5 cm ve 7mm çaplarında tümör vardı. Sonra tedavim başladı.
İşte her şey bu an başladı, kemoterapi!...
Her şeyin değerini anladığın yerdir onkoloji servisi.
Ama her zaman şükrettim ve gerçekten çok ama çok güçlüydüm.
Umursamadım bile. Çünkü emindim geçecek...

Ve 1. kürü almaya başlamıştım.

Tabi sevdiğim herkes yanımda ve ben mutluyum. Annem, kız arkadaşım, babam, abim, ve manevi amcam.

Tedavide bana en çok gücü veren sevdiğim insandı.
Aslında onla başardık çoğu şeyi.
Ve sabrının sonu olmayan ailemle..
Ne desem oldu hemde anında.
Bu yüzden çok şanslıydım.
Çokta iyi bakılıyordum.

21 günde 1 kemoterapi aldım.

yani 21 gün dışarda 5 gün hastanede kalıyordum.

hastanede kaldığım dönemlerde özellikle 2. ve 3.kürlerde artık çok karamsarlık içine girmeye başlamıştım.
o kadar özlemiştim ki dışarı hayatını dolmuşa binmeyi, bisiklet sürmeyi, yüzmeyi hele hele futbolu... öyle özlemiştim ki.
tek derdim bir an önce kurtulup evime eski hayatıma kavuşabilmekti ve bunuda başardım 3 ay sonu PET/CT tertemiz çıktı. Ve tedavi sonlandı.

Şuan ise gayet sağlıklıyım.
Eski hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum :)
Tabi daha dikkatli bir şekilde.

Eski ben; https://instagram.com/p/uNWO5VI7AJ/
Yeni ben; https://instagram.com/p/0S5-pko7HM/

İyi forumlar.

Kardeşim, namaz kılıyorsundur inşaAllah. Kılmıyorsan hemen şükrünü etmek için namaza başla. Şükür böyle yapılıyor. Çok geçmişler olsun. İnşaAllah böyle durumlarla karşılaşmazsın.

Üst Alt