Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri atlattım. Ne zaman emekli olabilirim?

Kürşat123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.öncelikle herkese geçmiş olsun. testis kanserine yakalandım 1'inci evre .1 kür Kemoterapi gördüm sağ testis alındı. Memurum. 2008 öncesi ne tabiyim. 5520 gün primim var 10 yılımı doldurdum. Yüzde kaç rapor alırım.? Emekli olabilir miyim? Başından geçen veya bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

%40 onkolojiden %10 ürolojiden alirsiniz. (Bana urolojiden vermediler. %40 yettigi icin itiraz etmedim) . Emekli olabilirsiniz. Bir tablo vardi ordan prim ve yila bakin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Not: Bu %40 5 yil sonunda alacaginiz oran tabi. Sizin tedavi biteli 5 yil olmadiysa onkoloji %60 veriyordu galiba.

Kürşat123

Sonradan sakatlanan ve memurluğu 1 ekim 2008 öncesi olan memurlar 5510 geçici 4. maddeye tabidir emeklilik için:

"b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480" hizmet süresi olması halinde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanır.

ONKOLOJİ > Tümörlerin Sınıflaması >
(2.madde) - Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) %40

Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

ÜROGENİTAL SİSTEM > Orşiektomi > a-Unilateral % 10

ve ayrıca şunuda ek olarka sormakta yarar var
tedaviye bağlı olarak parmak uçlarıyla ilgili sorun yaşıyormusunuz !?

Üst Alt