Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis Kanseri engel oranı kaçtır?

Ygnilkr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ,

Testis kanseri geçirmiş biri olarak başından geçen konu hakkında bilgisi olanlar ile ilgili olarak görüşlerinizi merak ediyorum.

Aşağıdaki detaylar doğrultusunda tüm detay ve raporlar -sonuçlarım ile ilgili engelli başvurumu yaptım, durumum aşağıdaki gibidir ;

**2011 yılı - Sol testis kanseri - ameliyat - radyoterapi (seminom 1A)
**2018 - sağ testis kanseri - ameliyat - 2 kür kemoterapi (seminom 1B)
**buna bağlı raporlu testesteron iğnesi ilacım var her 15 günde bir vurulmak üzere ömür boyu.

Bu duruma istinaden %40 oranı geçme şansım nedir ? (7 ağustos heyet görüşmem var.) (sağlık kurulu sırasında sadece onkoloji doktoru %60 yazdı , üroloji doktoru bir oran yazmadı , %60 ne demek anlamadım ?)

Ygnilkr

Aslında izah etmek istesekte cevap verilebilecek bir durum değil seminom olması kötünün iyisi sizin geçmiş tarihteki rahatsızlığınızaa bağlı olarak verilmiş oranla şuan alacağınız oran arasında fark var.

Testis tümöründe birtek garanti olan ameliyat dolayısı ile alınmış organ sebebi o da %10 sürecin devamı için alınan ilaçlar dolayısı ile vucuda verilen zararları hesaba katıp ve sonrasında üroloji dr sinin oran vermemesi diye bir konu yok, hepsi toplanır ortak karar verir.

Socuçta eğer şifa kazanamışsanız veya şifa ihtimaliniz varsa geçici süre için size yüksek oran verilir. Ama bu durum şifa bulmanızla değişir.

Geçmiş olsun öncelikle sana kısaca kendi durumumdan bahsedeyim.Bende de sağ testis alındı ve 5 kür kemo gördüm.
öncelikle 1 testis alındığı için %20 organ kaybı.
kemo gördüğün için en az %40
testis alındığı için doğurganlık oranına baktır buda en az %10 veriliyor.
şayet kemo gördükten sonra el ayak uçlarında uyuşmalar var ise sinir kaybı nedeniyle an az %10 oran alabilirsin.
yalnızca 1 testis alınması ve kemo görmen nedeniyle %80 oran olur baltazar formülü ile %65 üzerinde bir puan alabilirsin.
sende ayrıca sağ testiste alınmış olduğu için oranın dahada fazla olacaktır.sanırım süreli rapor verirler ama süre sonunda gene aynen bu oranları alırsın.tekrardan geçmiş olsun arkadaş.

selamlar,

artık onkoloji oranları şubat 2019 itibarıyla değiştirildi..herhangi bir kanser teşhisi konulduğunda ilk 5 yıl %60 5 yıl sonrasında % 40 direk veriyorlar..artı olarakta organ kaybı varsa organa göre puan veriliyor..benkısmi mide rezoktomi ile toplam 81 aldım (60 onkoloji,50 genel cerrahi ve 5 dermotoloji)...

bende testislerden birini aldirdim.kanser dediler ama et parcasi cikti.rapor alirken doktora soyledim yuzde 10 verdi

Cevap için teşekkür ederim. Az çok diğer konu başlıklarını gerçek örnekleri vs. incelediğimde yaklaşık olarak çift taraflı kayıp %20- kemoterapi %20-60 arası - radyoterapi ? - kısırlık %10 - sürekli raporlu ilaç-iğne kullanımı ? gibi oranları topladığımda %40 üstünde olduğu aşikar gibi bir durum ortaya çıkıyor. huvementa durum örneği için ve faydalı bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım. Size de geçmiş olsun. Baltazar formülü hesaplama mantığını bilmiyorum açıkçası. Artık 7 ağustos ta heyet görüşmem var , bakalım netleşsin durum buradan yine sonucu bildireceğim.

Ayrıca tabiki birde sürekli ve süreksiz durumu var. Genel de sabit durum için oran zaten değişmez organ kaybı, görülen tedavi vs. genelde CA durumların da süreli rapor, değişim var mı ? Üstüne gelen bir durum var mı mantığı ön planda bakılıyormuş. Dediğin gibi sabit oran zaten değişmez.

Geçmiş olsun , tekrarı olmasın , allah hepimize önce sağlık versin.
suzerk
Örneğin ile açıklama konusunda bilgi için teşekkür ederim.Geçmiş olsun. Faydalı bir bilgi oldu benim için az çok tahmin ve oran bilgim netleşiyor. 7 ağustos sonrası buradan konu dahilinde detayları bildireceğim.

tek taraf kayıp %10 veriliyor (orşiektomi) billetral yani çift taraflı %20.

merhaba,
öncelikle geçmiş olsun. bende başta %40 geçebilirmiyim diye tereddütteydim, ama bence sende kesin geçersin.
bence senin alacağın oranlar ;

onkoloji %60
orşiektomi %20 (2 taraflı)
kısırlık % 10 (sperm testi ile kontrol ediliyor)
ayrıca ereksyon sorunu varsa oda % 10 (ama nasıl kontrol ediliyor bilmiyorum)
ayrıca radyoterpi veya kemoterapinin kalıcı yan etkisi olduysa ona bağlı olarakta ek oran alabilirsin.

ayrıca ilgili bölümlere giderken; ameliyat ve tedavi epikirizleri ile mr, ct , ultrason tahlil vb belgeleri de yanınızda götürün, çok eski tarihli kan tahlilleri vs için tekrar tahlil isteyebiliyorlar.

Volkano80
Cevap için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile durumuma istinaden aşağıdakilerden oran sahibi olabilirim.
onkoloji %60
orşiektomi %20
Kısırlık %10

şayet onkoloji tedavisinden sonra el ve ayak uçlarında uyuşma,karıncalanma oldu ise buda sinir uçları deforme oldu diyerek uzun süreli ilaç tedavisi veriyorlar ve bu durumda nörolojiden de puan alabilirsin.

merhaba,

ben de 2008 yılında testis kanseri atlattım. 3 kür kemoterapi aldım ve sol testisim alındı (orşiektomi). aradan 11 yıl geçti. şimdi gitsem bu raporlarla engelli raporu alabilir miyim? yüzde kaç alabilirim ? fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim. askerlik muayenesinde elverişli değildir diye rapor aldım. belki onun da bi faydası bulunur.

selamlar.

perizag öncelikle geçmiş olsun. evet alabilirsin. onkoloji 40 orşiektomi 10 eğer sperm azlığı vb durum söz konusuyda 10 puanda ordan. ayrıca tedavinin başka yan etkisi olduysa ilgili bölümlerden de puan alırsın.

rapor almak için giderken yanında ameliyat & tedavi epikirizleri ve tahlil mr vb görüntüleme sonuçlarının bir kopyasını da götür.

Volkano80 teşekkürler tecrübe cevabın için bende aynı şekilde 40+10 olur kalan ise ekstra durumlara sendeki kalıntıya hasara bağlı diyecektim ama muhtemelen 40 ı geçer , ben çift taraf + onkoloji + kısırlık durumlarına istinaden 7 ağustos ta heyetim var sonucu buradan da yazacağım. Geçmiş olsun perizag

Volkano80

hocam cevap için teşekkürler. bu forumu takip eden bir abim konudan beni haberdar etti. ondan da bilgi alacağım ama size de sorayım süreç nasıl oluyor? nereye başvurmam gerekli rapor alabilmek için? askerlik için rapor aldığım yere mi ?

Bildiğim kadarı ile bir arkadaşım %70 kadar aldı ancak yaygın bir hastalık vadı, radyoterapi almıştı.

perizag rapor almak için rapor vermeye yetkili bir hastaneye başvurmanız gerek (ben ameliyat ve tedavi olduğum hastaneyi seçtim belki bir faydası olur diye ama etkisi oluyormu bilmiyorum) , orada başvuru sırasında size bir form veriyorlar ve 8-9 (tam hatırlamıyorum) bölüm geziyorsunuz, eğer rahatsızlığınız olduğu bölüm formda yoksa başvuru sırasında belirtin onuda eklesinler (örneğin nefrolojiye gitmek istiyorum gibi), tüm bölümleri bitirdiğiniz elinizdeki kağıdı teslim edip heyet gününü bekliyorsunuz. heyete girip çıkmakta 10-20 saniye arası sürüyor, bir kaç gün sonra raporunuzu alabilirsiniz.

bu arada bazı hastanelerde her şey 1 günde bitiyormuş, bende 4 aydan fazla sürdü (tabi çalıştığım için randevuları ayarlamamda zor olduğundan uzadı biraz süreç) ona göre araştırıp bir hastaneye başvurmanız daha pratik olur bence.

Volkano80

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Fırsat bulunca gidip deneyeceğim. Sonuçları da sizinle burada paylaşırım. Yeni arkadaşlara belki yol gösterir.

Herkese Merhaba ,

Dün itibari ile yukarıda bahsetmiş olduğum rahatsızlığıma istinaden heyet 'ten raporum 1 yıl süreli %60 olarak çıktı. Bilgi vereyim dedim.Tabi sgk çalışan olarak gerli idaresine vergi indirimi için gitmem gerekiyormuş. Her sene de aynı süreci takip edeceğim ve 1 ay önce sağlık kuruluna başvuru yapacağım. Asıl ama az çok sorabildim ekstra bir durum var mı diye süreli. Yoksa zaten oran sabit kalacak (5 yıl sonra 20 puan düşebilir - kemoterapi durumu) 20 oran düşssede 40 olarak %100 sabitlenmiş olacak. Herkese geçmiş olsun.

Merbahalar Arkadaşlar, 2007 yılında seminom tanısı ile sağ testisim alındı ve 2 hafta kadar radyoterapi aldım, hemen ardında da memuriyet hayatım başladı. 2002 yılından beri sigortalıyım. acaba malulen emeklilik şartlarını taşıyor muyum, engelli oranı kaç verilir? %40 emeklilik için yeterli olur mu? ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Evre 2 nonseminom testis ca hastasıyım. Sağ testis radikal orşiektomi ameliyatı ile testisim alındı ayrıca 4 kür kemoterapi gördüm. 5 yıl olduğu için artık yılda 1 kontrollere gidiyorum. Sağlık kuruluna girsem engel oranı ne olur?

Mrb Arkadaşlar
ben teee 1991 - 1995 yılları arasında bu hastalığı geçirdim,
patoloji durumuna göre değişmekle beraber ; radyoterapi, kemoterapi aldıysanız ve testislerinizden 1 veya 2 si alındıysa rapor için başvurun
kısırlık + puan vermeliler ( ben alamadım zira kısırlığı ölçecek hastaneye gitmemişim )
yazın burdan ben cevaplarım
dediğim gibi tee 1991 - 1995 arasında hastalanmama rağmen 15 gün önce rapor aldım % 52 ( böbrek falanda yok bende )

Arkadaşlar ben de sağ testis alındı 4 kür kt gördüm. Sonra nüksetti karın bölgemden çok tehlikeli bir ameliyat oldum lenf nodları temizlendi. Sene 2007. Yeni başvurdum engelli raporuna 2 hafta sonra gel al dediler. Ama nöroloji doktorunun söylediğine göre Onkoloji 40 üroloji 10 vermiş. Sizce itiraz etmeli miyim

Volkano80

Hocam meerhabalar,
Geçtiğimiz ay sol testisim alındı ve pataloji sonucu sonrası onkolojiye sevk edildim. evre 1-B. Onkoloji yılda 4 kez kontrol dedi ve herhangi bir işlem yapmadı.
Kamuda memur olarak çalışıyorum, engelli raporuna başvursam tecrübe etmiş birisi olarak sizin öngörünüz oran nedir? Birde bu engelli raporunu alırsam ne gibi durumlardan faydalanacağım. daha 25 günlük bir hikayem olduğu için çok tecrübesizim.

antigon
merhaba, evre 1-2; ilk 5 yıl için 60 puan görünüyor, ancak rt yada kemoterapi almadığınız için onkoloji puan verir mi emin olamadım. bunu mümkünse doktorunuza danışın. Orşiektomi için kesin 10 puan alırsınız, eğer inferlite (sperm azlığı vb) varsa ordanda ek 10 puan alırsınız. sizin için kritik olan onkolojinin puan verip vermemesi, eğer forumda rt ve kemoterapi almamış olan arkadaşlar varsa onlar yol gösterici olabilir.
-bu arada bu geçirdiğiniz hastalıktan bağımsız başka rahatsızlıklarınız varsa onlardan da puan alabilirsiniz. bunun için engel oranları kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

https://www.engelliler.biz/forum/sa...urulu-raporu-yonetmeligi-20-subat-2019-a.html

40 puan üzeri engelli raporuyla; ücretsiz ulaşım, vergi indirimi ve daha erken emeklilik gibi avantajlardan faydalanabilirsiniz. Açıkçası ben özel sektörde çalıştığımdan memurlardaki statüyü tam bilemiyorum. sağlıklı günler.

Merhabalar arkadaşlar ben de evre 3 c mixt germ hücreli testis tmörü geçirdim 2011 yılında sol testistim alındı sizce 100 de kaç rapor alabilirm 4 kur kemoterapi gördüm

daha önce yazılmış olabilir ama kemoterapinin yan etkisi polinöropeti varsa ve ilaç kullanıyorsanız nörolojiden puan alabilirisniz.ben dürüst bir şekilde verilen ilaçlar psiko ilaçları çalışmamı engelliyor içmeyi reddettim dedim elimde rapor bile olsa eeg olarak puan vermediler.burada ilaç almak önemli. eğer kemo kaynaklı kemik erimesi oldu mu olduysa ortopedi de kemik ölçümü ile puan verebilir.her kemo yapmıyor ama bazı kemo ilaçalrı sağılık yapıyor bu da puan ekletiyor .bunlar aklıma geldi. bir dahakine diretin sürekliye dönsün çünkü kanser eklenen raporlar 2. yenilemede sürekliye dönmek zorunda diye okumuştum .ben de 1.5 sene bunu süresiz almayı ümit ediyorum

Ygnilkr son durumun nedir? rapor yenilemesi yaptın mı? yaptıysan son durumdan oran ne verdiler?

Testis kanseri

Bugun onkoloji ve üroloji doktorlarını gezdik. 2018 sol yumurtalık alındı. Kemoterapi görmedim. Sizce %40 alabilirimiyim. Biraz doktorla konuşmayı denedim puanlamaya hocam veriyor ben brişy diyemem diye kestirip attı. Sonuç açıklanınca buradan yazarım.

Raporum çıktı arkadaşlar

Onkoloji 60 üroloji 10

Üst Alt