Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis Kanseri, Hipertansiyon, Kalp Kapakçık Yetmezliği ve hafif işitme kaybı..?

sinantt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2009 yılında Testis Tümörü sebebiyle sol testisim alındı ve 6 ay kadar kemoterapi tedavisi aldım. Pet kontrolünden sonra vücutta sıçrama olmadığına kanaat getirdiler ve süreci sonlandırdılar. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar kontrole gitmedim.

Ayrıca çocukluktan gelen ve en son işyerinde yapılan sağlık taramasında kalp büyümesi tespit edilmiş ve kardiyoloji tetkiklerine göre orta seviye takip gerektiren mitral kalp kapakcığı yetmezliği görülmüştür ve hipertansiyon bulunarak ilaç kullanımına başladım.

Yine kulakta hafif orta seviye işitme kaybı tespit edildi, daha önce kulağa tüp taktırmıştım ancak henüz kbb doktor kontrolünden geçemedim ve bu sebeple çalıştığım departman değişti. Özel bir sigorta şirketinde Çağrı Merkezi işi yapıyoruö yaklaşık 4 yıldır. Öncesinde 2 sene Çağrı Merkezinde çalıştım.

Testis Kanseri, Hipertansiyon, Kalp Kapakçık Yetmezliği ve hafif işitme kaybı ile ilgili olarak %40 engelli raporu alabilirmiyim? Erken emeklilik şansım var mı? Açıkçası bugüne kadar bu süreçleri bile bilmiyordum, bu sayfa ile öğrendim. Ayrıca bu saydığım sebeplerden Askerlik yapamadım, askerlikten muaf raporum mevcut.

Bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Bana önerileriniz olursa sevinirim.

Teşekkürler

Merhaba

Saydığın bulgular ile % 40 alırsın kardeşim. Bulunduğun bölgedeki bir Eğitim Araştırma Hastanesinin Sağlık Kuruluna 182 den randevu alacaksın. E devletten de alınabilir. Engelli Raporu için dediğinde ücret alınmaz.Hastanenin yoğunluk durumuna ve sendeki arızaların çokluğuna göre 1 günde de biter muayenen 2 günde de biter. Erkenden gidip sıra numarası alırsan saat 12 ye kadar bitirirsin işlemlerini. Sende ilave 2 branş daha olur. Kalp Damar ve Onkoloji. Normalde 8 branşta muayene olunur sen 10 branşa muayene olacaksın. Geçmiş olsun.

ASGOKCE

Merhaba kardeşim,

Teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için.

En kısa zamanda randevu alarak takipleri yapacağım ve sonucu buradan paylaşacağım.

Peki bu rapor bizi malulen emekli yapabiliyor mu, vergi avantajından faydalanıyormuyuz?

Saygılar

Merhabalar. Biraz geç de olsa kuruldan geçtim. %10 işitme %30 orta mitral yetmezlik %10 hipertansiyon %40 testis kanseri aldım doktorlardan. Kuruldan çıkabilecek oran ne olur sizce? Teşekkürler

sinantt

geçmiş olsun.Tek Testis yokluğu için yüzde 10 ve kısırlık varsa ilave yüzde 10 daha vermeleri gerekiyordu.Onkoloji 5 yıl sonrası yüzde 40 şeklinde.

Üst Alt