Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri, trigliserid, kalp kapakçığı ile engelli oranım ne olur?

PasaTT

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2010'da testis kanseri atlattım. Testisimin biri alındı ve 3 kür kemoterapi aldım. Hastalığımın tanısı "C62.9 - Testis malign neoplazmı".
Trigliserid hastasıyım raporum "04.08 - Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78)" şeklinde.
Ayrıca mitral kapak yetmezliğim var sanırım "Mitral Kapak: MVP İZLENDİ, MY 2 DERECE".

Heyete başvuru yapacağım engel oranım ne olur?

Tam düzelme oldu mu... metastaz yok sanırım?

Hiperkolesterolemi...Hiperlipidemi bu tanılar bir birine çok yakın tanılar..aynı hastalığı yani kolestrol yüksekliğini işaret ediyor.

Kolesterol kaç çıkıyor.

Bazı cevaplar almam lazım ki soruya doğu cevap yazalım.

@PasaTT,

Metastaz yok, sol ciğerde 3mm birşey var ama hastalıktan beri her kontrolde bakılıyor değişme yok. 5 yıldır kontrole gitmedim. Trigliserid 1507, Kolestrol kan 330, Ldl kolestrol Trig>400 hesaplama yapılmadı.

@OğuzHan112

Anladım.. akciğerlerde mm nodüller olabilir...sağlıklı insanlarda da sıkca görülür.

Önemli olan büyüme yapıp yapmaması.. belli bir takipten sonra büyüme olmuyorsa takip bırakılır.

Testis kanseri ile bir alakası yok onun.

Uzatmayalım bana göre engelli raporu çıkmaz... Ancak tabii ki siz başvurunuzu yapın anlattıklarınız kadar biliyoruz farklı şeyler vardır hekimle yüz yüze görüşmek her zaman önemlidir @PasaTT,

@OğuzHan112, Teşekkür ederim. Forumda kanser atlatanlara süresiz %40 verildiği ve testis alındığı için %10 verdikleri yazıyor. Bunlar eski bir yönetmeliğe göre mi acaba? Tam kaynakta bulamadım bunlarla ilgili.

Eski yönetmelikle ilgili bir durum değil

Çok farklı şeyler var şimdi uzun uzun yazsam burası yetmez.

5 yıldır kontrole bile gitmemişsiniz... Size göre her şey yolunda gibi gözükebilir, ama kontrollere gitmelisiniz mutlaka.

5 yıldır kontrole gitmediğinize göre bir sıkıntı olmadığını düşünüp ona göre yorum yaptım.

Diğer mitral kapakla ilgili 1 ve 2. derce yetmezlik yıllık takip önerisi ile takip edilir tedavi gerektirmez.. kısmen ilaç yazılabilir.

3 ve 4, derece mitral yetmezlik tedavi ve puan getirir.

@PasaTT,

@OğuzHan112, çok teşekkürler. Hastalığı atlaşmış ve rapor almış veya alamamış bir arkadaşımız varmı forumda fikirleri önemli olacaktır.

Daha önce bu süreci geçiren var mı acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
var kardesim bende testis kanseri geçirdim ve kemoterapi aldım. hastalıktan sonra ilk 5 yıl %60 5 yıldan sonra %40 rapor veriyorlar % 10 da tek testis yokluğu için veriyorlar gönül rahatlığı ile istediğin hastaneden engelli raporunu alabilirsin . Testis kanserinde takip süresi 5 yıl 5 yıldan sonra tekrar kontrole gitmende gerekmiyor .

Üst Alt