2018 yılında maling testis tümörü nedeni ile tek testisim alındı.evre 1b olduğu için iki kür kemoterapi aldım.
2018 yılının sonunda aldığım ilk sağlık kurulu raporumda ;
testis tümörü nedeni ile alınan 2 kür kemoterapi : %20
tek testis alınması nedeni ile :%10
2. derece bel kayması için : %13
fizik tedavi :% 10
baltazar formülü ile %42 orana ile yönetmelik gereğince net % 20 malignite payı eklenilerek %49 olarak raporum 1 yıl süreli olarak verilmiş idi.
2020 ocak ayında yönetmelik değişmesi nedeni ile ;
testis tümörü nedeni ile alınan 2 kür kemoterapi : %60
tek testis alınması nedeni ile : %10
2. derece bel kayması için :%13
sperm azlığı nedeni ile :% 10 verilerek baltazar formülü ile %72 oran ile 3 yıl süreli olarak engelli raporu verildi.
İlk aldığım raporda engel oranım baltazar formülü ile hesap edildikten sonra çıkan % 42 engel oranına % 20 malignite payı eklenilerek % 49 olarak rapor verilmiş iken
Son aldığım raporda engel oranım baltazar formülü ile hesap edildikten sonra çıkan % 72 engel oranına % 20 malignite payı eklenmemiş ve %72 olarak 3 yıl süreli engelli verilmiştir.
Sormak istediğim bana verilen son rapora itiraz etmem halinde çıkan %72 orana %% 20 malignite payı ekletebilirmiyim
Yönetmeliği aşağıda belirttim bilgisi ve düşüncesi olan arkadaşların cevaplamasına sevinirim
I- (Evre I ve II) remisyonda (remisyon sonrasında 5. yıla kadar):%60
tedaviye cevap veren klinik evreli ( evre 1 ve 2 ) maling olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur.
Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik
evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
2-)Evre I-II remisyonda (remisyon sonrası 5. yıldan sonra ) :%40
2018 yılının sonunda aldığım ilk sağlık kurulu raporumda ;
testis tümörü nedeni ile alınan 2 kür kemoterapi : %20
tek testis alınması nedeni ile :%10
2. derece bel kayması için : %13
fizik tedavi :% 10
baltazar formülü ile %42 orana ile yönetmelik gereğince net % 20 malignite payı eklenilerek %49 olarak raporum 1 yıl süreli olarak verilmiş idi.
2020 ocak ayında yönetmelik değişmesi nedeni ile ;
testis tümörü nedeni ile alınan 2 kür kemoterapi : %60
tek testis alınması nedeni ile : %10
2. derece bel kayması için :%13
sperm azlığı nedeni ile :% 10 verilerek baltazar formülü ile %72 oran ile 3 yıl süreli olarak engelli raporu verildi.
İlk aldığım raporda engel oranım baltazar formülü ile hesap edildikten sonra çıkan % 42 engel oranına % 20 malignite payı eklenilerek % 49 olarak rapor verilmiş iken
Son aldığım raporda engel oranım baltazar formülü ile hesap edildikten sonra çıkan % 72 engel oranına % 20 malignite payı eklenmemiş ve %72 olarak 3 yıl süreli engelli verilmiştir.
Sormak istediğim bana verilen son rapora itiraz etmem halinde çıkan %72 orana %% 20 malignite payı ekletebilirmiyim
Yönetmeliği aşağıda belirttim bilgisi ve düşüncesi olan arkadaşların cevaplamasına sevinirim
I- (Evre I ve II) remisyonda (remisyon sonrasında 5. yıla kadar):%60
tedaviye cevap veren klinik evreli ( evre 1 ve 2 ) maling olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur.
Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik
evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
2-)Evre I-II remisyonda (remisyon sonrası 5. yıldan sonra ) :%40