Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanserinin heyet raporu yüzde kaç olur?

tolgahan-kartal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben haziran ayında testis kanseri tanısıyla amelyat oldum sağ testis alındı kemoterapiyi henüz vermedi onkoloji..askerlikten muaf oldum şimdide heyet raporu almayk istiyorum raporun derecesi ne olur..
bide önceden sigortalıydım artık sigortam yok tedavimi nasıl devam ettirebilirm

Orşiektomi (Testisin cerrahi yolla çıkarılması) için alınabilecek oranlar..

Unilateral (Tek taraflı):% 10
Bilateral (Çift Taraflı):% 20
İnfertilite (Kısırlık):% 10

Not: Ürogenital sisteme ait onkolojik hastalıkların değerlendirilmesinde sakatlık oranı cetvelinin onkoloji bölümünden de oran verilir..

Tümörlerin Sınıflaması:
I-İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib-Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II-Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Varikosel

Merhabalar ben çocuk sahibi olmadığımdan (sperm sayım tutmuyordu) varikosel ameliyatı oldum bunun engelli raporunda oranı var mı acaba bu konu hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olabilirmi acaba?

Son düzenleme:
Testis ameliyatı sonrası RPLND ameliyatı oldum.Bu ameliyat için oran veriliyormu

Üst Alt