Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseriyim. 2 yıl süreli %40 raporum ne zaman süresiz olur?

Fenerli03

Yeni Üye
Konular
0
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaşlar 2022 Mart ayında testis kanserinden dolayı sağ testisimden ameliyat oldum. 1 kez koruyucu aldım. 2024 Ağustos ayında rapor için başvuru yaptım 2 yıllık %40 oran verdiler. Bu raporlar hep süreli mi olacak verdikleri oran %40 altına düşer mi? Değerli cevaplarınızı bekliyorum

Eğer metastaz yani başka bir yere sıçrama yoksa kansere sadece teşhiş konsa bile yüzde 40 alırsın ve sürekli değilde 2 yıllık hep 40 alırsın bu da şartlar tutuyorsa hafif engelli olarak emekli olursun geçmiş olsun

@alaattin41,
Emekli olmazsın malesef .İyileşen kanser türlerine işgüvü kaybo yok olarak rapor veriliyor malsef

kanserde 5 yıldan sonra remisyonda süresiz yüzde 40 alırsın bazı kanser türleri hariç

@alaattin41,
Rapor oranını merek ediyordum hep mi süreli olacak diye Ekim ayında vergi indirimi ile emekli oldum. Teşekkür ederim

@Fenerli03, farklı hastalıklardan mı vergi indirimi alarak emekli oldunuz süresiz olarak emekli olduysanız fazla bence kurcalamayın hatta bir daha rapor işine girmeyin yeni rapor %40 düşük olursa SGK'nın radarına girer o zaman da emekliliğiniz riske girer dikkat edin

@Denizcan78,
Yasa çıkmadan Ekim ayında vergi indirimi ile emekli oldum. Şimdi ki yasa ile emekli olmak çok zor maalesef

Testis kanseriyim 5 yıl sonra süresiz olacaksa 2027 yılına kadar süreli verirler sanırım sonra İnşallah süresiz %40 olur

@mehmet-41,
Testis kanseriyim tek hastalıktan %40 verdiler 2 yıl süreli raporum çok şükür risklik bir durumum yok prim ve yıl şartı fazlasıyla yetiyor

BENDE 3 YILDIR HER YIL SÜRELİ ALABİLİYORUM RAPORU. DVT+UYKU APNESİ+OMURGADA KIRIK+KOLESTEROL.. NE ZAMAN SÜRESİZE GEÇECEK NEYE GÖRE SÜRELİ VERİLİYOR BİLMİYORUM. KRONİK SÜREĞEN YAZIYOR RAPORDA %70. HASTANEDEN HASTANEYE DEĞİŞİYORMU

@Hacıali09,
Geçmiş olsun. Ameliyattan 5 yıl sonra süresiz olabilirmiş inşallah süresiz olur raporlar

Testis kanseri hastalığından süresiz raporu olan arkadaşlar var mı?

kanser tedavisi sonrası ben önce 2 yıl , sonraki başvurumda 5 yıl verildi. Oda geçen sene doldu. tekrar başvurdum. süresiz oldu şükür....

@reciss,

Geçmiş olsun. Siz demi testis kanserisiniz? Bu benim ilk raporum 2 yıllık verdiler. İnşallah 5 yılı geçince süresiz verirler

@reciss,

Anladım. Geçmiş olsun. kanser hastalarının rapor oranı en az %40 sabit sanırım

Son düzenleme:
benimki kanser değil genetik faktörlere bağlı faktör 5 leiden heterezigot diye geçen hematolojik bir hastalık ve ağır uyku apnesi. süresiz vermiyorlar her yıl sürünüyorum hastanelerde.bakalım inş bu yıl süresize döner..

2022 de ameliyat oldum. Yedi aylık kontrollere gidiyorum. Testis ca hastalığının rapor oranı %40 altına düşme olur mu? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Yetişkinler için sağlık raporları hastalıklar ekinde onkoloji bölümüne bakın. Burada yazdığına göre Evre1-2 kanserler için remisyon (yani ameliyat) sonrası ilk 5 yıl için %60, Remisyon 5 yıl sonrası %40 oran verilir denir. Genellikle bir yıl verilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
Bende testis kanseri atlattım ilk yıl %80 veriliyor standart sonra ilk beş yıl içinde %60 remisyonda takip ediliyor 5yildan sonra 40 suresiz bir yıl süreli emekli oldum vergi indirimi ile yasa değişti malasef kanser atlatan kişi kontrol muayenesinde emekliligi iptal oluyor benim bugün iptal odu iş gücü tespiti yapılacak 3ay sürüyormus sgk hastalık listesinde kanser hastalığında hafif orta ve ağır maalesef yok bu yüzden kanser atlatan kişinin yeni yasa ile birlikte emekliliği iptal oluyor

@svnn,

İigücü kaybı listesinde metastaz varsa diyor.. Yani ölümr yakınsanız diyor.. Ama onuda uygulamıyorlar kanser geçmiş ama remisyonda takipteysiniz metastaz falan geçirseniz bile red veriliyor.

@svnn,

Sizin emeklilik neden iptal oldu rapor oranınız düştüğü için mi kontrol muayenesini eski yasaya göre olmalıydınız. Şartlarınız emekli olduğunuzda ki gibiyse iptal olmaması lazım

Son düzenleme:
@Hacıali09,
Eski yönetmelik geçerli benim emeklilik bağlandığı tarihte 18yillik süreye 2ay eksikmis o zaman raporum %84 tü emekli oldum şimdi %74e düşünce emekli olduğum tarihdeki şartları karsilamadigim için iptal ettiler mevcut duruma baksalar prim gün fazlası ile var yasa değişmese ömür boyu emekliydim benim minimum 45 üzeri raporum olacak ömür boyu o yasayı da degistirmeseler

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@svnn,

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Emekli başvurusu yapmadan önce 2 ay fazla çalışmış olsaydın vergi indirimi ile emekliliğin eski koşullara göre devam edecekmiş. Umarım mağduriyetin çözüm bulur.

@Ers,

2022 yılında Ameliyatı üniversite hastanesinde oldum. 2024 yılında devlet hastanesinden 2 yıllık rapor aldım

@Ers,
kanser hastakarında eğer kanser remisyonda yüzde 40 çalışma güvü kaybı yok deniliyor 15 ocaktan sonra remisyondan yüzde 40 emekli olan yoktur

5 yıldan sonra süresiz %40 olacak. sizin için 2027 de yani

@Fenerli03,

5 yıla kadar %60 verilmeliydi aslında yönetmelik çok açık. gerçi %60 la %40 arasında bir fark yok. uğraşmaya değmez başka bir rahatsızlığınız yoksa

@alikemall,

Onkoloji doktoru süresiz direkt %40 oran verdi. Kuruldan da %40 olarak 2 yıllık süreli onaylandı

@Fenerli03,

5 yılfan sonra süreeiz yüzde 40 veriyorlar ama emeklilikte malesef bir işe yaramoyormuş bakalıö ben başvurduö ne diyecekler büyük ihtimal çalışma gücü kaybı yok diyecekler

Üst Alt