Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis Kanseriyim. Engelli Raporu alabilir miyim?

Ercnzkn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Ekonometri bölümü son sinif öğrencisiyim. Geçtiğimiz ekim ayinda testis kanseri teşhisiyle sağ testis radikal orşiektomi ameliyatı oldum ve sonrasinda 4 kür kemoterapi aldım. Radyoterapiye gerek olup olmadığına henüz karar verilmedi. Engelli raporu alabilirmiyim? Alırsam eğer okul bittikten sonra iş hayatinda falan kaybim ne olur? Bilgi sahibi degilim bu konularda önerileriniz neler olur ?

[FONT=sans-serif]Hiçbir kaybınız olmaz...
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Orşiektomi (Testisin cerrahi yolla çıkarılması) için alınabilecek oranlar..[/FONT]

[FONT=sans-serif]Unilateral (Tek taraflı):% 10 [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bilateral (Çift Taraflı):% 20 [/FONT]
[FONT=sans-serif]İnfertilite (Kısırlık):% 10[/FONT]

[FONT=sans-serif]Not: Ürogenital sisteme ait onkolojik hastalıkların değerlendirilmesinde sakatlık oranı cetvelinin onkoloji bölümünden de oran verilir..[/FONT]
[FONT=sans-serif]________________________[/FONT]

[FONT=sans-serif]Tümörlerin Sınıflaması: [/FONT]
[FONT=sans-serif]I-İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ib-Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]II-Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Oncelikle gecmis olsun.

Tedaviye yanit aldiniz ve kemoterapi bittiyse sadece testis kanserinden %40 veya uzeri rapor almaniz olasi gorunmuyor.

Ancak yine de tedavi aldiginiz onkologtan ve bir urologtan oranlar konusunda fikir edinebilir ve onlarin yorumuna gore rapor basvurusu icin karar verebilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim. Kemoterepi tümörün çoğunu temizledi ancak tamamen temizlenmesi için radyoterapi gerekebilir o da 1-2 güne belli olacak. Doktorum askerligi dusunme bile dedi babamda arastirmiş rapor almasin iş hayatinda sikinti yaşar demişler.

Testis tümörüne ne oran verirler?

Kötü huylu testis tümörü sebebiyle tek testisim alındı. Vücuda yayılma yoktu ve patoloji testisle sınırlıydı. Yine de iki kür kemoterapi tedavisi gördüm. Yaklaşık üç buçuk yıl geçti ameliyatımdan, çok şükür ki son yaptığım kontroller sonucundada her hangi bir yayılma yok. Kaç oranında rapor alabilirim ? En azından % 40 alma ihtimalim var mıdır yok mudur ona göre kendime bir yol haritası çizicem. Ben bu sebepten dolayı %40 rapor alacağımı düşünmüyorum. Sizin yorumunuz veya bilgileriniz nedir ? Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için. Bu forumda bunu tecrübe eden insanlar varsa çok iyi olur.

1)Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

2)Orşiektomi
a-Unilateral %10

yönetmelikte sanırım beni ilgilendiren kısımlar bunlar, tek taraflı testis kaybı %10, tedavi edilen evre1 kötü huylu tümör diğer orana net %20 ekleme ile benim için sonuç %30 mu demek oluyor, anladığım doğrumu arkadaşlar benim için %40 ihtimal dahilinde gözükmüyor

Mantik olarak Testis CA Opere den %20
Orsiektomi den %10 alman gerekir.

Sonuc Balthazard Formulu ile bulunuyor ve %30 u bulmuyor.

Sadece CA Opere olarak degerlendirilip %20 de verilebiliyor.

Maksimum alabilecegin oran %30 gibi gorunuyor ancak bir onkolog ve urolog ile gorusursen daha dogru bilgiye ulasabilirsin.

Testis kanseri için hangi oranda rapor verilir?

Selamlar,foruma yeni üye oldum.Bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum,şimdiden teşekkür ederim.
2008 yılında testis kanserine yakalandım(seminom)
sol testisim alındı(10)
3 kür kemoterapi aldım.
sol bacağımdan tümörlü doku çıkarıldı ve güç kaybı oluştu bacağımda ama yurumemde herhangı bir şey yok,doktorum bır damar ustunde veyahut bır sınır ustunde tumor demişti tan hatırlayamıyorum.
----------------
ve sağlığa kavuştum(20) 3 aylık kontrolerle 2010 yılına kadar geldim.
2010 yılında tekrar nuks etti ve 14 kur radyoterapı gordum ve tamamen sağlığıma kavuştum.
o zamandan gunumuze kadar Allaha Şükür hiçbir şey yok sadece senede 1 kere kontrole gırıyorum.
-------------
Kısırlık(tumör ile alakalı ,testis tüm.de inmemiş testis yaparmış) (10)
sol bacakta hafif guç kaybı ve ameliyat oldum o bolgeden butun batından temizlendi tumor
testiş alınması
testis kanseri(şifa bulmuş)
------------
durumun bunlar 1998 sigorta girişim 1900 gun prımım var şimdi ben nasıl bir hakka sahip olabilirim?Malülen emekli olabilir miyim ?Veyahut başka haklarım var mıdır.nereye nasıl başvurup neler yapmam lazım.
SAYGILAR...
Not:parantez içindeki rakamlar sitelerden gorup yazdığım engel rapor oranlarıdır.

Kısırlık oluştuysa %10
Sol testis alındı %10
Kemoterapi için %20 alırsın. Balthazara göre %39 yapar. Ben nörolojiden de %10 alarak %47 engelli oldum.
2006 sigorta başlangıcı ile 20 yıl 4400 günle emekli olacam.
Malülen emekli olamazsın bildiğim kadarıyla. Maliyeden vergi indirimine başvurabilirsin. Şehir içi ulaşım için ücretsiz kart alabilirsin. Daha bir çok konu var ama telden bu kadar yazabildim.

bugun kuruldan 1 şubat için gun aldım.onkolojı doktoru ıle gorustum %20 alırsın benden dedi. radyoterapı için birş.
éy soylemedi. urolajıdende %20 hakkım var. bunlar kesın alabıleceklerım.

ama sanırım bunlar yeterlı olmuyor hesaba gore.tamamlamak için ne yapmam lazım.öneri ve görüşlerınızı merak ediyorum.

Esasında daha batın bolgesınden buyuk bır amelıyat olmuştum tumoru temızlemek için yapılmıştı onu falan gostermedım daha.

yardımcı olursanız sevınırım.başka bolumden rıca ile %10 falan alma şansımız olur mu ?

%20 evreden aldım.
%10 opere testis den aldım.
%10 infertilite den aldım.
%5 egzema dan aldım.
Ekstara dan 5 puan aldım o da egzema ben de mevcut zaten ,ekstra sayılmaz yani.2 puan daha almam lazımdı ama artık baska yerden denıyecem.

Testis tümörü ameliyatı sonrası hangi oranda rapor verilir?

Arkadaşlar ben 2 yıl önce testis tumoru ameliyati oldum . Tek testisim alindi ve kemoterapi kürü almam gerektigi rapor edildi. Ben kemoterapiyi kabul etmedim su an bir sorunum yok değerlerim normal . Bu durumda Ekpss ye basvurabilecek düzeyde rapor alabilir miyim ?

alamazsınız.testis için %10 alırsınız.ben daha önce bu konuda başlık açmıştım.takıp edebilirsiniz.

selamlar, foruma yeni üye oldum. Devlet memuru olarak çalışıyorum. 2007 yılında testis kanseri teşhisiyle sağ testisim alındı ve 10 gün radyoterapi aldım. Tümör tamamen temizlendi. Hastalığın herhangi bir etkisi kalmadı. Forumu okuyunca aklıma şu takıldı. Şu anda devlet memuru olarak çalışıyorum. Acaba bu ameliyat ve tedavi için rapor alsam ileride emeklilikte herhangi bir etkisi ya da maaşımda etkisi olur mu? Anladığım kadarıyla %10 oranında veriliyor... Bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.....

silifke

Engelli statüsünde sayılmak için %40 ve üzeri rapor olması gerek. Sizin durumunuzda bu mümkün değil.

Testis tümöründen emekli olacak oranda rapor alan kimse var mı?

Testis tümörün den sağlık raporu alip ve bunun sonucunda vergi indirim belgesi ile emekli olan arkadaşım varmı.Tşk.

Sağlık raporunda en az %40 barajını sağlamak için , tek taraflı metastazı olmayan testis tümörü (radikal orşiektomi) ameliyatı vergi indirimi sağlamaya yetmez.

Yaklaşık oranlar , bu oranları daha sonra balthazard formülüne göre hesaplamanız gerekmektedir.
Tek taraflı testis tümörü (radikal orşiektomi) %10
İki taraflı ise %20 (%10 + %10)
Eğer kısırlık var ise %10
Eğer tümör(kanser) yayıldıysa yani metastaz var ise ekstra oran
Kemoterapi gördüyseniz Onkoloji den %20 ek oran (Tümörün kötü huylu olması ve tedavi ile sonuç alınamaması durumunda yaklaşık %80)
Ayrıca testis tümöründen ötürü alınan testis veya testislerden ötürü hormon tedavisi görürseniz Endokrinoloji bölümünden ek oran alabilirsiniz.

Rplnd ameliyatıda oldum ve kemo terapide aldım.%82 sağlık raporum ve sürekli vergi indirim belgem var.Benim sorum bu hastalıktan emekli olan arkadaşım varmı.Sgk problem çıkarıyor mu.

Testis tümörü hastalığına yakalanip ve sürekli vergi indirim belgesi ile emekli olan arkadaşım varmı.

Sag yumurtaligim alindi. 15 gunde 1 dort kul kematerapi aldim. Daha sonradanda. Yumurttaligimda siddetli varikosel. Cikti. Kisirlikta olustu

Erken emeklilik icin rapor alabilrmiyim gecirdiyim hastaliklari atlattim. Nasil bir yol izlemeliyim % kac rapor verirler bana yardimci olurmusunuz.

Tesekkurler

Iyi aksamlar. Benim sorunum 2012 yilinda. Bel agrisi sebebiyle hastaneye gittim testlerden sonra testis kanseri. Teshis konuldu mateztas yapmisti omur ilik. Sinir ucuna sicramisti. Sag yumurtaligim kople alindi daha sonrada 15 gunde. 1 kul olmak sartiyla 4 kul kematerapi aldim. Tedavi olumlu gecti. Pisiyatri. Doktoru. Sakinlestirici. Ilac. Verdi onu kullaniyorum. gecti. Daha sonradan ultrason cekildi. Yumurtaligimda siddetli varikosel. Cikti. Su an 6 ayda bir kontrollerime gidiyorum. 1998 ssk girisliyim 5550 gunde yatan pirimim var. Saglik kuruluna basvuru yapmak istiyorum % kac rapor alirim. Yardimci olurmusunuz. Cevap bekliyorum iyi geceler

%80 lere kadar rapor alırsın.Vergi indirim belgesine müracaat edersin ve sürekli vergi indirim belgesi alırsan emeklilik için müracaat edersin.İzleyecegin yol budur.Öncelikle rapor sonucunu beklemekten başka yapacak bir şeyin yok.Tabi tedavinin devam ediyorsa.So ucu buraya yazarmisin.

iyi günler

Forumu yeni takip etmeye başladım. Eskiden engelli raporu almak hiç aklımda yoktu. 2 sene önce böyle bir hakkım olabileceğini araştırınca öğrendim.

2003 yılında sol testis orsiektomi yapıldı. Bundan dolayı sanırım %10 alabiliyorum.
Pataloji sonucu evre 1 testis tümörü seminoma çıktı. 2 hafta lenf bezlerine radyoterapi aldım. Bundan dolayı bazı tıbbı onkologlarla görüştüm +%20 direkt alırsın diyorlar. Elimde bununla ilgili pataloji raporu ve redyaterapi gördüğüme dair belge mevcut.

2004 yılından beri de hashimato hastasıyım. Günlük 150 mcg levetron kullanıyorum. %10 alıyorum diye okudum cetvelden.

2005 yılında sağ böbrek darlık nedeniyle nefroktomi yapıldı. Böbrek yokluğundan +%10

Bunun dışında da bazı ufak tefek şeyler var. Sağ göz yüksek astigmat gözlükle de düzelmiyor.
Daha önce teşhisi konumuş spastik kolon var ama bununla ilgili yeniden kolonoskopi vs yaptırmak lazım ki çok uzun iş.

Sorum aslında şu: Onkoloji ile ilgili %20 alırsam %40 rapor alıp 8000 prim gününü doldurduğum için yaş şartına takılmadan emekli olabiliyorum. Yoksa aradan 13 sene geçtiği için iyileştin deyip direkt onkolojiden yüzde sıfır mı alıyorum? Gerçi radyoterapi de gördüm.

Bu durumda vücuda kalıcı hasar vermiş oldu aslında. Özür oran cetvelinde de her sene takip diyor. Oran sıfırlanıyor demiyor.

Yani tamamen onkolojiye bağlı. Deneyiminizi yazarsanız memnun olurum

8000 gün prim günüm var. %40 engel raporu emeklilik için yetiyor bana
sizlerin yorumlarını varsa tecrübeleri almak isterim

Saygılarımla

hayırlı geceler bu yazımı gece 2 yazıyorum 2017 şubatta sol testistim alındı kanser olduğumu öğrendim ve 4 kür kemoterapi aldım tümör sol böbreğe yakın sıçrama yok 3 cm büyüklüğünde yarın malulen emekli olmak için işlemleri başlayacağım hastalığım beni psikolojikmen çökertti ilaç kullanıyorum %de kaç rapor çıkar bu işlerde yeniyim yardımlarınızı bekliyorum

Selam

Oncelikle cok gecmis olsun Allah tan sifa diliyorum ins. Onkolojiden yuzde 20 alirsiniz. 2013 engelli yonetmeligine gore primer tumore bagli doku veya fonksiyon kaybi varsa ki var testis de sonucta organ doktor direkt yuzde 20 veriyor. Urolojiden den de yuzde 10 alirsiniz. Bobrek alinmadi normalse burdan oran verilmez. Toplamda 20+10-20.10/100=28.

Calisiyorsaniz en az yuzde 40 ve 15 sene olmasi lazim. Ancak pisikiyatriden rapor alirsaniz veya baska bir rahatsizliginiz varsa yuzde 40 i bulur. Testis kanseriden teshis sonrasi 18 ay icin maluliyet hakkiniz da var. Bu kanser turu yuzde 90 tedaviye yanit veriyor. Ben 2003 de tedavi gordum 15 sene oldu.

Cok gecmis olsun

Allah razı olsun anlayamadigim vergi indirimiyle %41 geçersem sürekli olarak ömür boyu emekli maaşı alabilirmiyim şayet %41gecemezsem işyerleri %30 35 de kalırsam engelli diye iş vermezlermi bu da ayrı birdert geçen hafta işlemleri başlattım doktorum %20 verdi üroloji %10 verdi diğerlerinde oran belirtmediler

Selam
Yuzde 28 yapiyor bununla emekli olamazsiniz. Rapor orani yuzde 40 i gecerse, rapor surekli ise ve diger prim sartlarini saglarsaniz surekli emekli maasi alabilirsiniz. Rapor sureli ise yeniletmeniz lazim dusuk cikarsa bir sonraki kontrolde emekli maasiniz kesilir.

Yuzde 28 ile engelli degilsiniz is bulmada sorun cikmaz. Hastane otomatik olarak sgk bildirmez. Is yerine de bildirmek zorunda degilsiniz. Benim yuzde 52 raporum var sorun yasamiyorum aksine engelli kadrosuna girebilirsiniz. Isveren yuzde 50 yi gecince sgk pirimi odemez bu da isine gelir. Ama dedigim gibi sizin durumda oran yuzde 28 cikiyor.

Tekrar gecmis olsun. Bir tek pisikiyatri den alabilirsiniz onkologunuz sizi yonlendirecektir pisikiyatriye.

çok teşekkür ederim psikiyatri hap kullanıyorum geçen hafta rapor için müracaat yaptım ama muracatimi yarıda kestim ne gibi zararım olur sağdan soldan duyduğum 30 35 gibi çıkarsa hicbi iş veren almaz dediler işsiz kalırsın dediler sonuçta özel sektörde amale adamız masabasi zor yani kontroller devam ediyor tümör 3 santim bekli ameleyat la alınacak veya tekrar ilaç almak zorunda klacagim düşüncem bu kemoterapi ilaçları vücudun neresini yıktı bilmiyorum goguscuye gözüktüm bişey yok dedi oran belirt medi vergi indirimiyle prim dolu ama 1 sene beklemem lazım yaştan kaybediyorum 1 sene sonra tekrar baş vursam olurmu yoksa durumum iyi olursa hiç ugrasmasammi bilemiyorum

Oncelikle anladigim kadariyla metastaz var. 18 ay malulen emeklilik hakkini kullanabilirsin. Pisikiyatri de ilacla tedavi edilebiliyorsa oran vermez. Acikcasi bu raporlari isveren gorur mu bilmiyorum. Ben pisijiyatriden almadim sizi yalnis yonlendirmeyeyim. Ama 1 sene daha bekleyip calisma konusunda cok rahatsiz olursaniz basvurun derim. Hem hastalikla ugrasip hem calismak cok zor.

Üst Alt