Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis tümörü geçiriyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

Tekirdağlı1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Bana Testis Tümörü Tanısı Koyuldu.Sağ Testisim Alındı , Radikal Orşiektomi Tanısı Koyuldu, 2 Doz Kemoterapi Tedavisi Uygulanması Doktorum Tarafında Öneriliyor,
Fakat Hizmet Alımı Statüsünde 8 Ay Olarak Milli Eğitim Müdürlüğünde Çalışmaktayım.
25.03.2008'den Beri Sigortalıyım,
1900 İş Günümü Tamamladım,

1-Bu Durumda Malul Sayılabilir miyim?

2-Malul Sayılamazsamda Alacağım Raporla Tedavi Süresince Sözleşmemim 8 Ay Olmasından Ötürü Beni İşten Çıkarabilirler mi?

3-Bu Durumda Engel Raporu Alabilir miyim?

4-Bu Hastalıklar ile İlgili Sosyal Güvenlik Haklarım Nelerdir?

En Kısa Zamanda Cevaplarsanız Sevinirim!

Tekirdağlı

maluliyet cetveli'nde "Testis: Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör" malul sayılmayı gerektirecek rahatsızlık olarak geçiyor. Sizin durumunuz buna uygun mu, bilemiyorum. Doktorunuza sorun bence.

1- Malul sayılacağınızı düşünüyorsanız tabii ki bu taleple sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

2- Görevinizi yapamaz duruma gelirseniz, evet, tazminat hakkınızı ödemek şartı ile işinize son verebilirler isterlerse.

3- Sakatlık oranı cetveli'ne göre de bence %40 üzeri oran verilme olasılığı yüksek.

4- %40 ve üzeri rapor sizi engelli statüsüne sokar ve bazı haklardan yararlanabilirsiniz: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt