Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis yetmezliği askerlikten muaf olmama neden olur mu?

Mehmetaltıparmak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 5 yaşında inmemiş testis ameliyatı geçirdim. Güncel değerlerim Fsh: 26 Lh:9,45 ****,7 Sağ testis: 18x13x30 4,7 ml. Sol testis: 14x10x24 3,2 ml yani çok küçülme var. Spermiyogramda sperm hücresine rastlanmıyor üreme imkansızmış bu değerlerle. Askerden muaf raporu alabilir miyim?

Komplikasyon yapmış üriner sistem bozuklukları, testis yetmezlik, tek testis, inmemiş testis, mikro penis genel olarak elverişsiz kararı çıkar..
Tabi yinede üroloji hekimi bu durumu değerlendirecek tir/Geçmiş olsun...
Mehmetaltıparmak

Hocam teşekkürler. Geçen hafta tahlil yapıldı FSH: 48,08 LH:10,17 Prolaktin: 7,47 Total Testeron: 2,94 çıktı. Testesteron değeri normal aralıklarda gözüküyor. Bu muaf olmam konusunda olumsuz bir durum teşkil eder mi? Bu durum "B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal
fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları" maddesini kapsıyor mu?
Bir de ben beş yaşında yani 22 sene önce inmemiş testis ameliyatı geçirdim. Ertesi yıl testiste kist oluştu ikinci bir operasyonla temizlediler. Patalojisi temiz çıktı. Fakat bu ameliyatlara ilişkin elimde herhangi bir bilgi yok bunu nasıl ispatlayabilirim ameliyat izleri haricinde. Yardımlarınız için teşekkürler

OğuzHan112

Hocam teşekkürler. Geçen hafta tahlil yapıldı FSH: 48,08 LH:10,17 Prolaktin: 7,47 Total Testeron: 2,94 çıktı. Testesteron değeri normal aralıklarda gözüküyor. Bu muaf olmam konusunda olumsuz bir durum teşkil eder mi? Bu durum "B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal
fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları" maddesini kapsıyor mu?
Bir de ben beş yaşında yani 22 sene önce inmemiş testis ameliyatı geçirdim. Ertesi yıl testiste kist oluştu ikinci bir operasyonla temizlediler. Patalojisi temiz çıktı. Fakat bu ameliyatlara ilişkin elimde herhangi bir bilgi yok bunu nasıl ispatlayabilirim ameliyat izleri haricinde. Yardımlarınız için teşekkürler

Mehmetaltıparmak
(kist) ameliyatı olduğunuz hastaneden epikiriz raporu alabilirsiniz.size sperm sayımı yapıldımı?
Ayrıca 5 yaşında geçirdiğin ameliyat için herangi bir rapora gerek yok hekim muayenede anlar onu zaten.
Genel olarak ben sizin muaf olacağınızı düşünüyorum,
Şunu unutmamanızı istiyorum,biz buradan sadece sizin anlattığınız kadarını biliyoruz ve ona göre yorum yapıyoruz.
En son kararı sizi takip eden, fiziki muayenenizi yapan,tahlillerinizi gören hekim verecektir/Geçmiş olsun...

OğuzHan112

Hocam bugün Hastaneye sevk ettiler. Muayenede İki ürologun imzasıyla 55/b-1'e göre elverişli değil görüşüyle heyete sevk edildim. Bakalım heyet sonucu ne olacak

Genel olarak,kısmen.
Komplikasyon yapmış üriner sistem bozuklukları, testis yetmezlik, tek testis, inmemiş testis, mikro penis genel olarak elverişsiz kararı çıkar.Tek başına "mikro penis"muayene sonrası Hekim kanaatine bağlı.

skzrmz

Üst Alt