Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testislerim yok. Engelli raporu alabilir miyim?

GBGSEN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Doğuştan testislerim olmadığı için doktora gitmiş bizimkiler testis kanseri riski olabilir diye ameliyat etmişler ve testis olmadıgını farketmişler yani doğuştan 2 testisimde yok.

Şuan 26 yaşındayım sizce bu organımın olmaması sebebiyle % kaç engelli raporu alırım.

Desteginiz için şimdiden teşekkürler.

Testislerimin olmaması iyimi kötümü bilinmez ama askerlikten muaf olmama sebep olmuştu.

28gREL.jpg

vnEljm.jpg

Bendede aynı hastalık var araştırdınmi konuyu

Bir uzmana danıştın mı hiç? yani bu testis olmamasi neye işaret miş?

askerlik ile ne alaksı varmiş? silahı testis mi tutuyor muş. anlamadım ki

Senin durumda oran en az %20, tek orşiektomi'de %10, çiftte ise %20 yapıyor, bu sadece normal travma/darbe ile testis kayıpları için geçerli. Kanser veya doğuştan olanlar için oran daha yüksek oluyordur.

Eski yönetmenlik %. 40 veriyordu yeni yönetmenlikte yok doğuştan olmaması , bende Troid de var her gun ilaç kullanıyorum ,yüzde kaç rapor alırım diye hiç araştırmadım toplamında

Bu konuda bir bilgisi olan varmı acaba

troid ilaçla tedavisi mümkün oluyorsa 10 puan olur

İki testisin doğuştan olmaması yüzde kaç acaba yeni yönetmenlikte yazmıyor bu konuda kimin bilgisi olur nerden öğrenebilirim

bunu bir üroloji hekiminden rahatlıkla öğrenebilirsin

Hangi yıl aldı yeni yönetmenliklemi

Sordum çapada bir Profösoro alamazsın dedil bana , doğuştan testis olmaması

Doğuştan testis olmaması insanın psikolojisini fena bozuyor , bu durumla ilgili psikiyatri bölümünden yüzde kaç oran alabilirim bu konuda bilgisi olan luffen bilgi verebilirmi , çok teşekkür ederim

Goldboy

Psikiyatri katarsan pişman olursun vermez oran verirsede 6 ay veya 1 yil sonra kontrol şehri kor..
2014 yilinda aldi yeni yönetmenlige gore.. ve vergi indirimide aynen uygulandi.. siz bana rahatsizliklarinizi sayarmisiniz sizin için araştırma yapayim

Doğuştan iki testis yok her ay testesteron iğnesi oluyorum , birde Troid var her gun ilaç içiyorum

Yeni bir başlık açmamak adına nispeten ilgili olması dolayısıyla sorumu buradan sormak istiyorum.

Yakın zamanda yaşadığım sıkıntı sonucunda gitmiş olduğum özel hastanede üroloji doktorunun isteği üzerine çektirmiş olduğum ultrsonda her iki testis'te farklı büyüklükte ( 5 mm, 3 mm, 2 mm gibi) epididim kist olduğunu gösteren bir sonuç var elimde. Bu durumumun özür oranları cetvelinde herhangi bir karşılığı var mıdır acaba?

Ben aşağıdaki gibi bir madde buldum ama, benim durumuma uygun olup olmadığından emin olamadım. Bilgisi olanlardan cevap vermelerini rica ediyorum.

TESTİS, EPİDİDİM, SPERMATİK KORD
Tedaviyle düzeltilebilen tekrarlayan testis, epididim hastalığı
a-Unilateral 5
b-Bilateral 10

Son düzenleme:
bana yeni verdiler testisten yüzde 20

@gc323

İyi akşamlar. Hangi madde veya maddelere dayanarak verildi puan acaba? Paylaşabilir misiniz lütfen?

Konu hakkında bilgisi veya yorumu olan var mı acaba?

Arkadaş sormuş cevap alamamış. Testisler ile askerlik ne alaka..
Testisin olmaması ne gibi bir sorun teşkil ediyor. Üreme sistemi tamamen bloke mi oluyor? (Bilmediğimden soruyorum. Dalga geçiyor sanılmasın)

Merhaba tek testis torsuyonu geçirdim tek testis işlevini yitirdi ama aldırmadım de almasakta olur dedi merak ettiğim acaba bu şekilde engel oranı yüzde kaç gelir cvp için teşekkür ederim

tek testisin ameliyat ile alınması 10, ikisininde alınması 20 puan. ikisi alınırsa infertilitede meydana gelir 10 puanda oradan eklenir, balthazard ile 28 puan olur. eğer başka etkileri varsa (erektil disfonksyon veya aklıma gelmeyen başka şeyler) onlarda eklenir. çok geçmiş olsun.

Üst Alt