Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testiste kas ağrısı nasıl geçer?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
113
1 yıldır testisimde ağrı hissediyorum. En sonunda doktor randevusu alabildim ve gittim. Ultrason sonucu normal çıktı, elle muayenede normal dedi doktor, kas ağrısı dedi, benim isteğimle ağrı kesici yazdı başka birşey ne dedi ne yazdı. Ağrıdan duramıyorum bazı zamanlar. Testisime dokununcada acıyor. Doktor ağrının geçmiyeceğini söyledi. Bu durumu yaşayan var mı?

sebebi neymiş? "kas ağrısı" çok genel bir ifade. Masturbasyon yapınca da mı rahatlamıyor?

@OturanBoğa, geçmiyor abi. 4 yıl önce aşırı derecede ağrı oldu, gittiğim doktor varikosel olduğumu ameliyat tek çare olduğunu söyledi. Ameliyat oldum rahatladım. Bugün doktora girerken önce açıklayayım dedim "seni iyi yakalamışlar, ağrı başka sebeptendir, özelde ameliyat olmuşsun zaten" dedi şaşırdım kaldım. Doktor bey ameliyat sonrasında tüm sıkıntılarım geçti yürüyemiyordum bile dedim, ısrarla ağrı başka sebeptendir seni iyi denk getirmişler ameliyat etmişler dedi. Doktor bey oturamıyorum, ayakta kalamıyorum, uzun süre yürüyemiyorum dedim. Geçiştirirmiş gibi geldi. Mastürbasyonla da geçmiyor. sadece rahat oturur pozisyonda iken ağrımıyor. Ne yapacağımı bilemedim açıkçası.

İnguinal fıtık veya varikosel ilk aklıma gelenlerdi ama sende fıtık ihtimalini tetkikler ve muayene sonucu elemişler. Geriye varikosel kalıyordu ama onda da ameliyat oldum demişsin, belki tekrarlamış olabilir. Başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim.

Özel hasteneye gitmeden önce keşke ünv yada normal devlet hastanesine gidip tanıyı netleştirip ona göre özele gitseydin.

Özel hastaneler malesef,hepsini yine dahil etmeyelim...pusuda av bekleyen aslan gibiler.. yerli yersiz hiç gerek yokken bile ameliyat yapıyor veya insanları telaşlandırıp buna mecbur bırakıyorlar.

Devletin bir sürü hastaneleri var..gerekli her ne varsa devlet Hastanelerinde yapılıyor.

Tercihlere saygı duymak lazım tabi..bence tekar özele gidip bir ameliyat daha ol sen..

@dreamfail,

İnguinal(hernia) veya varikosel muayenede belli olur..hatta hasta bile bunu anlayabilir..

@Smells Like Teen Spirit,

@OğuzHan112, hocam varikosel teşhisini devlet hastanesinde üroloji doktoru koydu. Ultrasonda devlet hastanesinde yapıldı. Ne yürüyebiliyordum ne hareket edebiliyordum. Bundan dolayı ailem de sağlıkçı oldukları için deneyimli ve güvenilir bir doktor olan aile dostumuz bir doktora (özel hastane de çalışıyor) gözüktüm ve bana ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Aynı haftada ameliyat oldum. 6 saat sonra yürüyerek çıktım. Yani o konuda içim rahat.

@Smells Like Teen Spirit, varikosel de testis ultrasonunda çıkıyor.

Peki ameliyattan sonramı 1 yıldır ağrın var..Herhangi bir darbe falan aldın mı?

Ultrason ve muayeneyi yeni mi oldun?

@dreamfail,

@OğuzHan112, ameliyatı 4 yıl önce oldum. Şu anki ağrım 6-7 aydır var. Ultrason ve el muayenesini bugün devlet hastanesinde oldum. Darbe vs olmadı.

Varikosel tekrarlamış olsaydı bunu hekim mutlaka anlardı.. çünkü tanı koyması çok basit.. enfeksiyon mu acaba diye düşünüyorum, 6-7 ay devam eden ağrı ?

İstersen başka bir doktora git..belki Alt Abdomen bt veya doppler ultrasonografi,sintigrafi vs isteyebilir.

@dreamfail,

Üst Alt