Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tethered kord (gergin omurilik sendromu) için hangi oranda rapor verilir?
[FONT=sans-serif]tethered kord sendromu herkeste aynı etkiyi vermez, hastalığınızın günlük hayatınızdaki sizi etkilediği şeyleri yazarsanız az çok bir oran söyleyebilirim[/FONT]
Herkeste farklılık gösterebilir demiştim bende de senden farklı etki göstermiş. Ama bu dediklerin ciddi anlamda mevcut ise ve günlük hayatını etkiliyorsa %40 ve üzerinde bir oran alabilirsin. Ama burada hiçbirimiz doktor değiliz sadece tahminde bulunuyoruz gerçek ve asıl olanı hastaneye gitmeden öğrenemeyiz maalesef
dün heyete girdim tered kord sendromu dediler uzun yürüyüşlerde çabuk yorulma vede yürüme düz zeminlerle sınırlı dediler ayaklarda her ,ikisinde pes cavus var bel fıtıkları var sizce yüzde 40 olur mu
[FONT=sans-serif]Ama uzun yürüyüşlerde çabuk yorulma vede yürüme düz zeminlerle sınırlı buna pek fazla oran vermezler pes cavus hakkında bilgim yok maalesef[/FONT]
Merhabalar
Sağlık kurulunda gergin omurilik için hangi doktor oran yazar. Yürüme düz zeminlerle sınırlı. Mesane ve barsak etkileride var.
Ben iki yaşında spina bifida ameliyatı oldum. Meningomyesel diyorlar buna. Suan düşük oranda skolyoz bel ve sırt ağrısı. Operasyon sahasında ciddi hassasiyet ve ağrı var. Barsak inkontinans (kaçırma)Anorektal manometride dissinerjik defekasyon çıkmıştı sıkma zayif ve nörolojik muayene onerilir dediler. Nörolojik muayenede bir anormallik çıkmadı ama çocukluğumdan beri idrar ve gaita kaçırma sorunu mevcut. Norojen mesane için videourodinami yaptıracağım.
Kalpte %15 yetmezlik oranim var surekli.
Tecrübeli olan arkadaşlar süreç hakkında detaylı bilgi verebilirse çok sevinirim. En az %40 orana ihtiyacım var. Daha önce küçük bir hastaneye başvurdum heyet için gergin omurilikten pek anlamadıkları için yarıda bıraktım.
Gergin omurilikten tam olarak hangi doktor oran verir bilemedi doktorlar.
Teşekkürler
Muratdi Beyin cerrahisi ilgilenmektedir Eski rapor,epikriz, ilaç kullanma raporunuz vs. mevcut ise bunları da yanınızda götürmeniz fayda sağlar. ürodinami testi sonucu kesinlikle isterler varsa götürün tarihi pek önemli değil.
Bu hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Ilk heyet basvurumda beyin ve sinir cerrahi ben iran veremem dedi. Hangi organlarını etkiliyorsa o doktorlara gitmem gerekir dedi. O doktorlarda bizle bir ilgisi yok dedi ve olay havada kaldı
Bende ürodinami var ve bunu yapan bayan doktor şok olmustu 90 yaşindaki insanlsrda bile bu kadar sinir kaybi yok nasil bu yaşa kadar durabildin dedi...muhakkak wc olan yerlerde dururdum tutamazdm.ameliyt oldum 3 sene gecti ama aşırı olmasa da hala sorun yasiyorum.o eski ürodinami heyete yeter mi bir kez daha o berbat cihaza girmek istemiyorum