Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teyzem engelli maaşı alırsa, yetim maaşı kesilir mi?

beritan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba,
teyzem için sorularım olacak.
teyzem 35 yaşında. dul ve yetim.. teyzem babasının emekli maaşını alıyor. annesi ile bu parayı bölüşüyorlar haliyle.
teyzem, özürlü maaşı alabilir? bunu alırken yetim maaşının kesilmesi lazım değilmi? özürlü maaşı ne kadar?

bunun dışında hangi haklardan faydanabiliyor.
mesela su faturası aboneliğini üstüne alırsa %50 si alınmıyormuş
THY yollarında belli zamanlarda bilet alırsa indirimli oluyormuş
devlet tiyatrolarından ücretsiz oluyormuş.
belediye otobüsleri falanda var. bunu kullanmıyor gerek kalmıyor çok şükür..

başka bizim bilmediğimiz sizlerin bilgili, haklar hakkında bilgiler varsa yardımcı olurmusunuz

beritan, teyzeniz yetim aylığı aldığı için ona 2022 engelli aylığı baglanmaz. ancak aldığı yetim aylığı alabileceği 2022 aylığından düşükse yetim aylığını rapor oranına göre alabileceği 2022 aylık miktarına yükseltebilir. bunun için yetim aylığı aldığı SGK'ya başvuracak ve yetim aylığının 2022 seviyesine yükseltilmesini isteyecek.

rapor oranlarına göre 2022 aylıklarının 1 aylık miktarları şurada yazıyor:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html
örnek: % 70 ve ustu raporu varsa 1 aylık 2022 miktarı:424,69 liradır. yetim aylığı bu miktardan düşükse bu seviyeye yükseltilmesi için sgk'ya başvuracaksınız. ama yetim aylığı 2022 aylığının 1 aylık miktarından yüksekse yetim aylığı 2022 aylığı seviyesine yükseltilmez.

Üst Alt