Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teyzem şizofren. Eşim teyzemin vasisi olursa ben evde bakım aylığı alabilir miyim?

nisa35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

benim eşimin teyzesi şizofren hastası fakat hastalığını kabul etmiyor, doktora gitmiyor. dönem dönem babasından kalan yetim aylığına hacizler geliyor, sokakta kalmadıkça asla bizi aramıyor, sormuyor telefonlarımızı dahi yanıtlamıyor adresini bizimle paylaşmıyor. ancak hacizler geldiğinde maaşını alamazsa mecburiyetten geliyor bir süre bizde kalıp tekrar eline biraz para geçtiğinde yeniden gidiyor. ve onun canı istemezse biz ona sala ulaşamıyoruz.

şimdi ;

devlet önce yaşayan kardeşlerine daha sonra sırayla yaşayan tüm akrabalarına şuanda da eşime dava açmiş durumda vasi tayini için eğer vasisi olmayı kabul edersek bizi nasıl günler bekliyor? bir türlü karar vermiyorum 2 tane çocuğum var onların ruhsal gelişimini nasıl etkiler, teyze ile daha önce de birlikte yaşadiğimdan az çok bilgim var.

örneğin ; odasına kabul etmiyor, asla kimse giremez, temizlik yapamaz, canı ne istiyor ise onu yapacak , ilaç ve doktoru asla kabul etmiyor. son geldiğinde mide krampları geçiriyordu onun için bile doktora götüremedik. - hayır bana devlet komplo kurdu tüm hastanelerde şizofren diye çıkıyorum beni öldürecekler diyor ve ağrı kesici bile içmiyor. benim yaptığım yemekleri yemiyor. kendi yaptığı yemekleri yiyor. gün geçtikçe tedavi almazsa zorlaşacağını da az çok biliyorum.şizofren hastalarını evde misafir miş gibi kontrol eden devlet doktorları varmıdır? özel dr geliyor fakat yüklü para istiyorlar malesef . nasıl tedavi sürecine sokabiliriz. özünde de çok çook iyi biri ve durumuna çok üzülüyor, bir çoğu görmezden gelse de ben kayıtsız kalamıyorum. ekonomik olarak ta şuanda zor durumdayız.
eşimle resmi nikahımız bulunmuyor, bazı zorunlu nedenlerden sonlandırmak zorunda kaldık. sormak istediğim bir başka soru ise eşim vasisi olmayı kabul eder teyze bizde kalırsa bende bakım parası için başvura bilirmiyim ? elimizde bir rapor yok ben ateşlendiğinde parasetemolu nasıl vericem diye düşünüyorum kaldıki ağır özürlü raporu hastaneye defalarca götürerek mümkün değil gibi geliyor :( fakat dedğim gibi zaten mahkeme devletin bize yalnız yaşaması mümkün değil vasi tayini olarak açtığı dava bu durumda aylık bağlanma şansı varmı?

bu durumdan hem biz hemde o düzgün bir bakım alarak faydalana bilirmi?

Bakın bu konuda ne diyeceğimi bilemiorum. Öncelikle teyzeniz kendine zarar veriyor. BU durumda devletin de bir sorumluluğu var. Acil bir konu olduğu için bizzat bulunduğunuz il Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Sosyal servise gidip durum degerlendirmesi yapın yüz yüze. Tedavi olmazsa kendine de zarar verebilir. Acil olduğunu söyleyin.
Mümkünse bu konuda uzman çalışanlarıyla görüştürsünler sizi. Olumsuzlukları nasıl çözüme kavuştracagınız konusunda yardımcı olsunlar size. Şu an teyzeniz için risk çünkü her gün.

İlgileneceklerini düşünüyorum zaten acil konu olduğu için. En kısa sürede kuruma gidip bu sorunu masaya yatırın birlikte ve çözmeye çalışın.
Zaten evde bakım aylığı için de sizi aydınlatacaklardır. Lakin şu an düşünülmesi gereken sorun çok anlattıgınıza göre. Oncelikle gidin kuurmla konuşun.
Sonra sonucu buraya yazın birlikte yeniden gözden geçirelim sorununuzu.

Üst Alt