Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tezli Yüksek Lisans için engellilere özel bir indirim var mı?

Nur16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba. yüksek lisans yapmak istiyorum fakat tezli yüksek lisanslar devlet üniversiteleri olsun özel üniversiteler olsun çok pahalı. :(

devlette indirim olacağını sanmıyorum ama vakıf üniversitelerinde engellilere özel indirim var mı?

merhabalar , devlette indirim ne demek? çünkü devlette zaten ücretsiz :)
özel üniversitelerde ise dil puanınıza dikkate alınır , eğer 80 ve üstü yer yer 70 ve üstü ise burslu kabul edilme şansınız oldukça yüksektir. ben kazandım bir yer ama gitmedim çünkü daha fazla burs alabileceğim yerler kazandım sanırım :) yarın açıklanacak bi tanesi muhtemelen tübitak burslu olacak.

diğer sorunuza cevap ,engellilere özel bir indirim hiç duymadım. ama dediğim gibi dil puanınızı yüksek tutarsanız koç,sabancı , özyeğin, bilkent kapılarını burslu olarak açacaktır...kimisi maaş da vermekte buda joker olsun ama dil punaınız 80 ve üstü olsun mümkünse

Benim malesef bir bilgim yok, yüksek lisans yapmak istediğin üniversiteyi arayıp sorabilirsin.

Eğer bı haber alırsan bizimle burdan paylaşabilir misin? Kolaylıklar.

ahmet22
devlette ücretsiz olur mu yahu geçtiğimiz sene istanbul üniversitesinin 11bin tl ücreti vardı :) itü heleki 30binlerdeydi. marmara 12 binlerdeydi... bu yazdıklarım tezli YL programlarının ücretleri... ve malesef 2-3 taksit yapabiliyorlar.

aleste maksimum 65 70 yaparım ben. dilde de max 60. bir işte çalıştığım için derslere çalışamıyorum. ama yapmaya çalışırım. teşekkürler. :)

Suret
çevremdeki bir kaç üniversiteye mail atacağım. cevap alırsam yazarım buraya.

mügeNK

efenim siz yanlış biliyorsunuz :) ve eminim :) çünkü ben daha önce bi okulda tezli programa kayıtlı idim ve 3 yıl sonra kaydımı sildirdim.(geçen gün sildirdim ,başka okulu kazandığım için ve o programı artık istemediğim için) para ödemedim.

size söylenen tezsiz programlardır..onlar devlet üni.lerinde ücretli. alesten min. 55 yapmanız zorunludur . ama dil için üniversiteler kendileri belirlerler devlet üniversitelerinden hiç dil sınırı istemeyen ancak dil sınavına girmiş olma koşulu isteyenler bile mevcut.

ancak devlet üniversitelerindeki tezli programlarda ilk 3 yıl kesinlikle ücret ödemesi yoktur

ahmet22

yaa ben devletteki uzaktan eğitim tezli yüksek lisansların ücretlerine bakmıştım. belirtmemiştim. sürekli örgüne iş yerim müsaade etmez :(
gene paralı yol gözüktü bana.teşekkür ederim

mügeNK

devlette tezli program için uzaktan eğitim durumu bulunmuyor benim bildiğim kadarıyla. ama tezsiz için vardı uzaktan eğitim. eğer iddianızdaki gibi ise yani tezli program için ise uzaktan eğitim bi linkini atar/yazar mısınız lütfen?

Nur16

Merhaba Nur hanım , ocak ayında açmışsınız başlığı sonuç ne oldu acaba ? Ben de sizinle aynı sürecteyim. pm yazayım dedim sanırım kapalı ulaşamadım

Merhaba Arkadaşlar

Ben tezsiz olarak yapmak istiyorum. Nasıl yaparız

çok uğraştım ama malesef bir sonuç alamadım o yüzden açıköğretimden yönetim bilişim sistemleri bölümüne kayıt oldum.

Suret

Hayırlısı olsun. Ben okuyorum 3. sınıfa geçtim :)

StratoS aa yönetim bilişim sistemleri mi okuyorsunuz :) siz hangi amaçla bu bölümü sçetiniz, ben işletme lisansı üzerine güzel bir eşleştirme olur diye düşündüm ;)

Suret

Kendi şirketimde digitalleşme politikası var. Ve bilişim sistemleri ve kullanımlarına önem veriliyor. Doktora çalışmasına başlamadan önce böyle bir diploma almanın bana fayda sağlayacağını düşündüğüm için tercih ettim.

İyi ki etmişim. İşleme Yönetimi alt yapım olması sebebiyle derslerde zorlanmıyorum.

StratoS bu alan hakkında internette oldukça araştırma yaptım ama hepsi akademik seviyede kaldı... yönetim bilişim sistemlerini okudum, şu şu alanlarda çalışıyorum ya da şu şekilde iş fırsatları getirdi şeklinde bir bilgiye ulaşamadım. Siz kaçıncı sınıftasınız? şirketinizde bu bölümü okumak size özel bir pozisyon kazandıracak mı? ya da özel bir ayrıcalık kazandıracak mı?

ben kamu sektöründeyim, burda büyük bir veri var, ben bu veriden anlamlı çıkarımlar yapmak istiyorum, bunu başarabilirsem bana oldukça ciddi bir ayrıcalık kazandıracağını öngörüyorum.

Bir de bilgisayar mühendisliği okusak sadece mühendis olacaktık. Ama ben şimdi işletme lisansı üzerine bunu ekleyince bilgisayar mühendisinden daha avantajlı olacağımızı düşünüyorum ama bu benim düşüncem tabi :) değişk düşüncelerle ölçüp tartmak lazım ...

Suret

3. sınıf, belirtmiştim. Bu yıl yaz okulu da açıldı. Üstten ders alarak 3. sınıf 1. dönemde derslerinden 4 ders aldım. Bu dönem daha rahatım.

Endüstri 4.0 ve teknoloji innavosyon politikları kapsamında tüm beyaz yaka/yönetim sınıfı işleri digital ortama geçiyor. Muhaberat, resmi yazışmalar, iç birim talepleri, ik özlük hakları/bordro sistemleri, kurumsal iletişim sistemleri ve daha birçok şey. Dolasıyıal bu sistemlere ne kadar vakıf olursanız ve bunu belgelerseniz size o kadar avantaj sağlar.

Elbette bu bahsettiğim büyük kurumsal şirketlerde. Küçük ve orta dereceli işletmelerde bu söylediklerime daha var...

Suret

Hayırlısı olsun. Ben okuyorum 3. sınıfa geçtim :)

evet belirtmişsiniz :):)

ben farklı bir soluk katmak istiyorum yönetim departmanına... yani alacağı kararları sayılarla ortaya koymak istiyorum. inşallah hedeflerime yönelik bir bölüm olur. işletme lisansı okurken tek eksik, büyük veriden yeni ve karar mekanizmasına etki edebilecek bilgiyi çıkarmayı öğrenememek oldu.

Üst Alt