Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Thalasemi internada hastalığı ilerledi ama malulen emeklilik reddedildi!?

ismail 45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

eşime 2006 yılında thalasemi internada teşhisi konumuş 2 ünite elektrosit süpansiyon verilmiş
2007 yılında sgklı olarak işe başlamış daha sonra 2010 yılında evlendik
2011 rahatsızlandı hematoloji polikliniğine başvurduk thalasemi majör teşhisi konuldu
1800 gün ve 10 yılı tamamladık

sgkya malülen emeklilik için başvurduk sgk ilk c.b.ü hastanesine sevk etti orada hastalığımız kanıtlandı izmir bölge sağlık kuruluna gönderildi cevap geldi ara karar için ege üniversite hastanesi hematoloji polikliniğine gönderildi oraya gittik orada yeni bir tedavi başlandı ve hastalığımızı kanıtladık izmir bölge sağlık kurulu ret etti gerekçe olarakta hastalığınızın teşhisi sgk girişinizden önce daha sonra yüksek sağlık kuruluna itiraz ettik ysk da aynı nedenle ret etti ama gözden kaçırdıkları pek çok şey var
2006 yılında konulan teşhis internada %40 özür oranı var majör ise %70 2006 yılından 2011 yılına kadar hiç kan verilmemiş eşim 3 hafta bir kan alıyor.

bu durumda ne yapmam gerekir bana yardımcı olur musunuz.

Gecmis olsun öncelikle emeklilik süreci zor bir durum allah yardımcımız olsun bende bekliyorum malulen emeklilik sonucunu size ben yardımcı olmak isterdim ama bilemiyorum neyapmaniiz gerektiğini inşaallah işleriniz dilediğiniz gibi gider acil sifalar..

@ismail 45

Bir sgk klasiği... Aynı hastalığa sahip olarak sigortalı olmak kendi başına malulen emekliliğe mani değil. Bu mevzuatta da çok nettir. Eğer süreyi geçirmediyseniz red kararına karşı dava yoluna gidin. Emeklilik hakkınız!

5510 sayılı yasanın 25. maddesi:

"Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği [DİKKAT! çalışmaya başlamada önce ayı hastalığın olması değil, her ne hastalık olursa olsun aranan şey bu maluliyeti gerektirecek düzeyde olup olmadığı!] önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.""

Yönetmelik de buna uygun ifade içerir:

MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Madde 9:
b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi'nde belirtilen seviyelere yükseldiği,
[...]
Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır.

Merhabalar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim şu an çalışıyorum çalışmam dava sürecini etkiler'mi ?

ismail 45

Çalıştığınız için maluliyetiniz tespit edilir ama malulen emeklilik ancak siz işten ayrıldıktan sonra başlatılır. Eğer çalışmıyor olsaydınız mahkeme süresince geçen aylar için de emekli sayılmanız söz konusu olacaktı.

Üst Alt