Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Therasuit (uzay terapisi) tedavisinin omurilik felçlilerde uygulanması..?

ahmet_t12

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

THERASUİT tedavisi kök hücreden sonra omurilik felçliler için yeni bir umut daha mı yoksa yine bizi sömürmek için yeni bir yöntem mi ?
THERASUİT tedavisinin size kısaca omurilik felçinde uygulanmasını
yazıyım: hasta özel bir kafes ve giysi içerisinde fzt beraber bir takım hareketler yabıyor. bu olay tedavi süresince 3 yada 4 seans tekrarlanıyor.
giysiyi siz alıyorsunuz ve size ait oluyor. aşagı yukarı 3000 usd doları. seans başına da 2500 dolar daha ödeme yabılıyor

tabiki faydası oldugu ispatlanırsa bu ücret makul bir rakam. bursa da bir arkadaşımız BU YÖNTEMİ DENEDİ, bana Tedavi Öncesi complet bir hasta gibi gelmedi. zira hasta boyun bölgesinden yaralanmış
sizin bu tedavi hakkında düşünceleriniz neler ?

videoları bu lınk de mevcut: www.ozelbilgic.com.tr/index.php
SPASTİK HASTASI BİR ÇOCUGUN THERASUİT tedavisi ile ilgili hikayesi:
www.haberler.com/astronot-giysisiyle-yurumeye-basladilar-haberi

Bu tedavide hastalığı tamamen ortadan kaldırmasa da yan geliştirici
yönü olduğuna inanıyorum. Aramızda bu tedaviyi gören veya görecek
olan arkadaşlar varsa, buradan bilgi paylaşımında bulunalım.

arkadaşlar ben bu tedaviyi biliyorum ama ne yazıkki tahmin edeceğiniz gibi bize hiç bir yararı yok.bende bu tedaviyi duydum ve bir süreliğine denedim ama dediğim gibi bir yararı yok.ama farklı hastalıklarda fayda sağladığını biliyorum

TheraSuit'in ensdikasyonları arasında merkezi sinir sistemini yenilemesi ve dejenere etmesi var yani omurilik felçlilerede uygulnabilinir ve gayet iyi sonuçlar alınır yalnız tek bir farkla! Doğru kişiye yaptırılmalı o kadar çok sahte uzay terapisi var ki... eğitimini Türkiye'de alan 12 kişi var.. Yöntemi Türkiye'ye getiren Bio-Etik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon kurumları şu anda 800'den fazla referansları var diye biliyorum ( Yani 2 ay önce o kadardı :D )

Therasuit in endeksiyonları arasında omurilik felçlilerine fayda sağlayacğı bilgisinden dolayı bende yaptırdım.türkiyede sadece belli yerlerde var.ankarada bir merkezle görüştükten sonra yaptrdım.yani bunu eğitimini almış kişilerle ama ne yazıkki dediğim gibi bir faydası olmadı.zaten bize bir yararı olsa çok kişi bunu duyar ve tedavi olurdu.ayrıca bir yan etkisi olmadı bana sadece bacağımda kasılmalar tamamen gitmişti ama bir süre sonra düzeldi.farklı hastalıklarda işe yaradığını gözümle gördüm.ama ne yazıkki bize faydası yok.bildiğim için paylaşmak istedim...

10 tane felçli hastanın 5 tanesi, hadi hiç değilse 10 da 1 iyileştirme oranını tuttursun, biz de bunun tedavi olduğunu söyleyebilelim.Ortada hiçbir bilimsel veri yokken boşuna umutlanmak ve para harcamak doğru gelmiyor bana.

Omurilik felci nedir?
Omurilik sinirlerini beden kendi kendine iyileştirebilir mi?
Omurilik sinirlerinde meydana gelen hasar dışarıdan müdahaleyle iyileştirilebilir mi?
Neden dünyada yüzbinlerce omurilik felçli var?

OturanBoğa;

1. Google'da ara Omurilik felci nedir? bu da bunun bonusu - Google
2- evet.*
3 kısmen bu da evet
4. dünyada kök hücre uygulaması tam olarak netliğe kavusmadıgından
burda tedavi değil iyileştirilme sürecinden bahsediliyor.

Bonus...
omur ilik felci yada Cerebral Palsy bunlar'ın etkisi en aza indirmek için bu tedaviler var. başınız ağrıyor ağrı kesici içiyorsunuz ağrı kesici ağrınızı dindiriyor aynı şekilde...
Beyin Felçilisiniz konuşma bozukluğunuz var yürüyemiyorsunuz bu tedavi beyninizdeki oluşan lezyon'u ortadan kaldırmıyor! sadece etkisini minimum'a indiriyor. keza omurilik felci de aynı sekilde. omurilik felcinin tedavisi benim nazarımda kök hücredir.

1- Bir deney yapılmış ve siz buna bilimsel veri mi diyorsunuz!? 100 felçli hastadan kaç tanesine uygulanmış, kaç hasta iyileşmiş?
2- Araştırma yapmadığımızı da nereden çıkardınız. Ben Gazi üni.tıp fakültesinde ilik nakli oldum. Ankara Üni. ile ortaklaşa kök hücre de yapılacaktı. Beyin cerrahi, fizik tedavi ve hematoloji konseyleri kök hücre yapıp yapmama konusunda ortak çalıştılar. Beyin cerrahi konseyi iyileşme aşamasında olduğunu belirttiği için kök hücre uygulanmadı. Asistan, uzman, profesörlerle kaç defa görüştüm. Kök hücre deneme aşamasında olan bir yöntemdir .Bakın tedavi demiyorum. Tedavi olabilmesi için geçerli ve tutarlı bilimsel verilerle desteklenmelidir.
3- Biz omurilik felçliler bu tür konuları ciddiye alırız. Siz neye güldünüz pek anlayamadım. Ortada gülecek bir şeyler var da ben mi göremiyorum?
4- Neden ısrarla bu yöntemi savunuyorsunuz, açıklar mısınız? Yazdığınız mesajlara baktım hep bu yöntemi savunmuşsunuz. Sitede bulunma amacınız sadece bu yöntemi savunmak mıdır?
5- Mucize diye yola çıktınız şimdi bakıyorum da yürütmüyoruz ama faydalı gelişmeler oluyora indirgediniz. Ne oldu bizim gibi kara cahiller mucizenin kelime anlamını anlayamaz diye mi endişe ettiniz?!

Jump, burası çocuk parkı değil, pembe şekerlerle insanların gözünü boyayamazsınız. Bu bir.
İkincisi, mesleğiniz ve çalıştığınız kurum hakkında bir bilgi yazarsanız biz de kimle muhatap olduğumuzu bilebiliriz.

Üçüncüsü, laf kalabalığı yaparak buradaki insanların zekasına hakaret etmeyin! Omurilik felçlilerin iyileştirilmesi ile ilgili bir başlık burası ve bir yandan omurilik felçliler için "kök hücre" deyip diğer yandan janjanlı uzay terapisi reklamı yaparak insanların kafasını karıştırmayın! Biz çok gördük öyle laf kalabalıkları yaparak umut dağıtanları burada... Omurilik yaralanmasında 2 yıl içinde ne kadar hissin-hareketin geri geleceği yaralanma seviyesine ve boyutuna bağlıdıır. Bu geri kazanımlara olumlu etki eden literatürde insan üzerinde kanıtlanmış tek ama tek bir yöntem bulunmamaktadır. Aksini söyleyen yalan söyler!
Tedavi, bu iki yıl içinde evinde ailesiyle ve dostlarıyla birlikte yaşayıp kullanabildiği tüm kaslarını kullanmak, pasif egzersizleri yapmak, cihazla ayağa kalkıp adım atmaya çalışmak ve en önemlisi de yüksek moralle sağlığına özen göstererek gündelik yaşama devam etmektir.
Bunları yapan omurilik felçli 2 yıl içinde her ne kadar geri kazanım sağlayacaksa sağlayacaktır. Ne uzay terapisi, ne refleksoloji, ne abartılı fizik tedavi, ne teknolojik ürünler, ne kök hücre, ne bilimum mucize ameliyatlar, ne bilimum R2-3-4-5-6 gazlar, ne akupunktur vb Çin işi işkenceler bu sürece olumlu etki edebilir!
Ha, bu iki yıl içinde janjanlı sözlere kanıp bu yukarda saydığım "mucizecilerin" eline düşerse biri ve zaten olacak gelişmeler o esnada olursa, işte, o zaman süper reklam! "Abi valla bak biri var, yürüdü"... Yahu zaten yürücekti, onca para kaptırmasına gerek yoktu ki!!!
Omurilik felcinde tedavi tektir: "Sende olanı sana koyucaz Arif [G.O.R.A]". Gerisi yalan...

[SPOILER=Bir de, bonus sevdiğiniz anlaşılıyor. Bu da size bi bonus olsun:] [ame="http://www.youtube.com/watch?v=Ht2s7nQmvvM"]YouTube - sahan hoca olursa ve cem yılmaz yanındaysa[/ame] [/SPOILER]

fiyat hiçte makul değil fiyatların fahişliğine bakılırsa esas amacın yine oF luların sömürülmesi olduğu anlaşılıyor...ne hikmetse böyle ilginç yöntemler de hep bursadaki girişimcilerden çıkıyor...

tamam sizin dediğiniz gibi olsun son 2 mesajda okunacak pek bir şey yok.
ben Polonya'da Fizik Tedavi Doktoruyum. Unitec CP'de (amerikada oldugum sürece) gönüllü katılımlarım olmuştu. Aslen Türküm. Türkiye'de gördüğüm şey ne bizim Adelimiz yada neouro 2'side uzaklaştı amacından ticari kaygıya döndü TR'de 2'side uygulanmıyor. bakın tekrar diyorum beyin felci veya baska bir hastalık iyileştirilmez bunları yok sayamazsınız sadece etkilerini minimum'a indirebilirsiniz. Ben Geldim Gördüm gidicem. benlik birsey yok omurilik felclide değilim sadece kök hücre tam olarak uygulanmaya basladıgında daha aktif bir sekilde katılabilmeniz için sizlere evrensel egzersiz ünitesi ile fizik tedavi önerdim tek yaptıgım bu ama siz istemiyor o tekerlekli sandalyede daha uzun süre kalmak istiyorsanız bu sizin seçiminiz. Örnekler ortada ha reklam olarakta şunu söyleyeyim Türkiye'de bizim polonyada yaptığımız sistemi uygulayan tek kurum orası ondan dolayı orayı önerdim benim tr'de çalıştığım bir yer yok. Polonyada cP derneğinde çalışıyorum. Evrensel Egzersiz ünitesi sizler için cidden büyükbirşey ama siz anlamamakta ısrar edip hemen bir tez çürütme havasındaysanız siz bilirsiniz tekerlekli sandalyeniz ile size mutluluklar diliyorum.

----------

mac72;
Bursa'dan değil amerikadan çıtkı 2005'de çıktı Yılın buluşu ödülünü aldı... Türkiyeye 2006 yılında Ankara'ya geldi halada devam ediyor.
bu hikmeti bütün dünya kabul ediyor bir tek türkler kabul etmiyor bu da ayrı bir hikmet değil mi sence?
ha fiyat konusunda da
günlük bir fizyoterapist'in ücretinin saatliği ortalama 100-140 lira
biz 100 liradan hesaplayalım.
günde 4 saat günlük 400 lira 15 gün 6.000 TL ama bunun sadece yarısı bu da fazla geliyorsa bir şey diyemiycem derneğinize/vakfınıza/federasyonunuza söyleyin karşılasın :)

kusura bakmayın kimseyi zengin edecek kadar zengin değilim..;)
Polonya'da yaşıyorsunuz ama bakıyorum fizyoterapistlerin saatlik ücretlerine kadar haberiniz var..;)

Üst Alt