Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

THY Engelli Yolcu Fiyat Bindirimi!

murathan

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bir yurt içi hat için bilet fiyatı sorguladım,

İnternetten veya mobil uygulamadan promosyonlu bilet bedeli: 111 TL

Çağrı merkezinden promosyonlu bilet bedeli: 125 TL

İnternetten veya mobil uygulamadan engelli İndirimli bilet bedeli : Böyle bir hakkınız yok

Çağrı merkezinden engelli indirimli bilet bedeli : 145 TL (promosyonlu bilet fiyatını engelli indiriminde kullanmıyorlar 165 TL olan fiyat 145 TL ye düşüyor değiştirme ve iade hakkı doğuyor)

Şu sorular cevap bekliyor:

-Siz olsanız hangi bileti alırsınız?
-THY'nin %20 indirim uygulamasını ne kadar gerçekçi buluyorsunuz?
-Engelli kaydını yaptıranların internetten veya mobil uygulamadan bilet alamamalarını ve bundan dolayı ekstra ücret ödeme zorunluluğunu çağın gerçekleriyle ne kadar bağdaştırabiliyorsunuz?

bu thy yıllardır böyle engelli olsun engelsiz olsun yıllardır vatandaşa en kazık en pahalı bileti satar pegasus bile bunlardan daha insaflı bir firma thy vatandaşa geçirmek için elinden geleni ardına koymaz
engelli bireyler için ise uçmak hayal gibi bir şey resmen dalga geçiliyor bu fiyatlar ile

Promosyonlu bilete indirim geçmez. Daha önceki aldığım aracı firmanın aktardığı bilgiye dayanarak söylüyor. Gideceğim zamana hangi firma varsa onun ile gidiyorum hepsini denedim pegasus (en berbatı budur), atlas global, sun express, anadolu jet (ki bu de thy e ait)... İndirime fazla takılmıyorum kdv yi almıyor sadece o.

[FONT=sans-serif]Arkadaşın dediği gibi promosyonlu biletlerde indirim olmaz.

Cebine uygun hangi firma ise onunla uç, yada evine hangisi yakınsa.

Avrupadaki şartlara bakıp öyle karşılaştırmak lazım, bilet alma , uçma deneyimleri vs.
[/FONT]

Amaçları indirim yapmak değil, indirim yapmak isteseler işi zora koşmazlar Devlet Demiryolları gibi hem webden hem de mobil uygulamadan indirimi yaparlardı.

https://www.sikayetvar.com/thy/engellilere-thy-ve-anadolu-jetin-yaptigi

12 Mart 2019
Engellilere THY Ve Anadolu Jet'in Kazığı!
Satış ofisine ulaşamayacak derecede engele sahip engelliler var siz bu teknoloji devrinde internetten indirim yapamıyoruz nasıl dersiniz? Resmi olarak %66 engelliyim. THY ve Anadolu Jet'in yurtiçinde %20 indirimli olduğunu öğrendim. Kullandıkları Miles&Smiles sistemine engelli raporlarımı yollayarak THY ve Anadolu Jet'in sisteminde engelli statüsüne geçtim. Telefona Anadolu Jet uygulamasını yükledim. 17 Nisan Hatay için 180TL'lik bileti almak için yolcu bilgilerinde 1 adet engelli seçtim ve indirimin geçerli olması için Miles&Smiles TK numaramı yazdım. Fakat sistem indirim yapmadan bana bileti sattı ben de hemen müşteri hizmetlerini aradım. Paramın iadesini istedim. Telde konuşan bayan sistemde engelli kaydım olduğu için otomatik indirim yapması gerektiğini söyledi öyle olmadığını fark edince 1990831 numaralı itiraz talebini açtı. Sonra da bana döndükleri cevapta: "Web Sitemiz, mobil Uygulamamız veya Çağrı Merkezi’miz aracılığı ile yapılan satışlarda engelli indirimi uygulanamamaktadır. " yazmışlar ve engelliler kısmında "Online satışlarda engelli indirimi uygulanmaz. " ibaresi olan bir link yollamışlar. Öncelikle web sitesini detaylı bilmek zorunda mıyım? Madem online sistemde engelli indirimi yapmayacaktın neden yolcu seçtirirken engelli seçeneği var? Madem online sistemde bu indirim yok neden Miles&Smiles için engelli belgelerini istedin? Ben zaten bu indirimden sadece satış ofisinde ise engelli kimlik kartımı gösteririm. Madem online'dan indirim yapmayacaksın engelli seçtiğimde bana bilgi mesajı göstermelisin indirim yok diye. T.C. Vermişim TK vermişim sen online'da bunları eşle bu teknolojide... Tekrar itiraz açtırdım online'da engelli seçimi var bana bilgi ekranı çıkartmalısınız diye (2001118) gene parayı iade etmeyiz demişler. Lafa gelince engelliye söyle haklar ama pratiğe gelince internetten indirim yok.

19 Nisan 2019
Aynı evrakları Devlet demiryollarına da verdim, web sitesinden veya mobil uygulamasından giriş yapıp bilet almak istediğimde hemen indirimini yapıyor, TCDD'yi tebrik ediyorum. THY ve Anadolu Jet ya bu teknolojiyi kullanmaktan aciz işin aslı indirim yapmak istemiyorlar sadece lafa gelince engelliye indirimli. Sonuç olarak bileti iptal edip para iadesi yapmadılar ama uçağın saati değiştiği için bileti iade hakkım doğmuş. Tabii ki hemen iade ettim :)

Webden ve mobil uygulamadan indirim yok, kalkıp paşa paşa acenteye gitmeniz gerekjiyor.
https://www.tursab.org.tr/haberler/thynin-engelli-yolcu-indirim-uygulamasi-hakkinda-duyuru_17064

cenk34

Selam,

Sistemden indirim yapılıyor ama zaman kısıtından yazınızı detaylı okumadım ve sorun nerede anlayamadım. Ben geçen aylarda sistemden alıp kontrol etmiştim, indirim yapıldı.

Neyse, acenteye girmenize gerek yok. Normal bir bilet alıp, Hava alanı THY masasına gittiğinizde biletinizi gösterip indirim yapılmadığını söylediğinizde para indirimli tutar iade ediliyor. Bunu da bu online sistem olmadan önce bizzat yaptım ve yaşadım.

StratoS

Selam Hocam,

THY ve Anadolu Jet'in engelli indiriminden faydalanmak için Miles&Smiles'a engelli evraklarınızı gönderip kayıt olmanız gerekiyor.

Miles&Smiles sistemine engelli olarak kayıt yaptırmış olsanız dahi bu firmaların web sitesinden, mobil uygulamasından veya çağrı merkezinden engelli indirimi alamıyorsunuz. İndirim alabilmek için tek yöntem acentaya gidip bilet almak.

Defalarca Anadolu Jet'in çağrı merkeziyle konuşma yapmamıza rağmen havaalanında deskten iade yapıldığı bilgisi verilmedi, Kaldıki online bilet alırken Miles&Smiles TK numaranızı giriyorsunuz, böylece sistem engelli olduğunuzu biliyor ama size gene de engelli indirimni yapmıyor.

Halbuki TCDD bunu web sitesinden, mobil uygulamasından hemen yapıyor.

Dediğim gibi yoğun çalıştığım için zamansızlıktan çok ilgilenemiyorum ama aşağıdaki bölümü okuyun isterseniz.

https://www.turkishairlines.com/tr-...alar/engelli-yolcularimiza-bir-kolaylik-daha/

İndirimli biletleme

Satış ofislerimizden ya da seyahat acentelerinden bilet almak isteyen yolcularımızın engelli belgesiyle birlikte satış ofislerimize ya da anlaşmalı seyahat acentelerine gitmeleri yeterli oluyor.

Çağrı merkezimizden bilet almak isteyen yolcularımızın Miles&Smiles üyesi olsalar da olmasalar da geri bildirim formunu doldurmaları ve engelli belgesini sisteme yüklemeleri gerekiyor.

Geri bildirim formunu doldururken aşağıdaki seçimlerin yapılması gerekiyor.

Geri bildirim kategorisi: “Miles&Smiles Programı”
Geri bildirim nedeni: “Talep”
Geri bildirim konusu: “İndirim”
Engelli belgesinin ise “Dosyanız” bölümünden yüklenmesi gerekiyor.

StratoS

Hocam aynı şeyden bahsediyoruz zaten,

Ben indirimlerin webden ve mobil uygulamardan yapılamamasını eleştiriyorum. Bu teknoloji devrinde devlet kurumunun yapıp özel firmanın yapmaması düşündürücü.

Hareket kısıtı olan engelliyi acenteye götürmeye veya havaalanında deskten para iadesi almaya zorlamaya gerek yok. Bu işi zorlaştırmaktır.

Ben de programcıyım, bunu yapmak zor birşey değil.

cenk34

Yukarıda paylaştığım yazıda indirimin yapıldığı yazıyor, hatta ben bu şekilde indirimli bilet almıştım. Ama dediğim gibi sistemsel olarak sorun varsa, indirim yapılmadıysa biletinize, Hava alanı, THY bilet satış masasına gidip engelli indirim iadesi alabilirsiniz. Herhangi bir acenteye gitmenize gerek yok.

Üst Alt