Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tib cath TAK sonda kullanan var mı?

cecit

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm arkadaşlar yaklaşık 18 yıldır omurilik felçliliği nörojen mesaneden dolayı TAK yapıyorum sonda markası olarak da hi-slip-plus markasını kullanıyordum geçtiğimiz ayda aldığım sondaların %95 i poşetinin içinde devamlı yapışık oluyordu jelini patlatıp yaklaşık 2 dakika boyunca elimle yapışıklık dan kurtarmaya açmaya uğraşıyorum bunu medikalcime söyledim sana bu ay farklı bir marka verecem ve tib cath markalı sondayı teslim etti.Bu markayı kullanan var mı? enfeksiyon yapar mı? fikirlerinize ihtiyacım var.

Bendede aynı sorun oluyordu medikal sonda çok beklediği için olur o dedi, şimdi tarih atıp sıralı kullanıyorum çok beklemiyor öyle eskisi gibi yapışma pek olmuyor nadiren. Birazda hava koşulları etkili yazın çok sıcak ortam da erime olabiliyor üzerindeki jell de sonra tekrar sertleşince yapışıyor poşetine ortalama bir sıcaklıkta kalması lazım.

idosente

hangi markayı kullanıyorsunuz ben hi-slip-plus kullanıyorum ama bu seferlik tib cath verdi nasıl bir ürün bilmiyoum

cecit

Aynı hi-slip-plus bekleme ve saklama koşulları ile ilgili tamamen yapışma olayı size geldiği tarih sırasına göre kullanın 3-4 aydan fazla beklemesin sonda medikal de dedi biz bile 2 aylık periotlarda alıyoruz sondayı yoksa kristalleşme oluyormuş o yüzden yapışıyormuş bende dikkat ediyorum şimdi 15-30 saniye sallayınca kolayca kayganlaşıyor sonda, yapışma olmuyor olursa da çok hafif kaale alınmayacak kadar.

Üst Alt