Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterliği bölümünü önerir misiniz?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Halk Sağlığı Kurumunda memurum önlisanstan atandım okuduğum bölüm ise Pazarlama ve Reklamcılıktı yani sağlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir bölümdü o yüzden düz memurum..
Size sorum şu;

Açıktan tıbbı sekreterlik okumak faydalı olur mu? bu bölümü tavsiye edermisiniz?

Tıbbı sekreter olarak ekpss den atanmış arkadaşlar nasıl bir iş yapıyorlar neler yapıyorlar öğrenmek isterim?

Memur olarak GİH sınıfındayım SH sınıfına geçebilir miyim ekpss ile? yada kurumun ünvan değişikliği sınavı ile?

Ayrıca orta derece işitme kaybım var tıbbı sekreterlik yapmama engel bir durum olabilir mi?

Merhaba,

Bende 2 yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunuyum 72 ile atandım İstanbul Halk Sağlığına atandım onlarda Sultanbeyli Toplum Sağlığı Merkezine gönderdi 28 Ekimden beri Toplum Sağlığı Merkezinde Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı şubesinde görev yapıyorum.

Genellikle işimiz masa başı sürekli telefonla iletişim halinde oluyoruz hastane ve asmleri denetliyoruz gebliz işitme tarama ve suriyeli bebeklerin sağlık durumlarını kontrol ediyoruz onun haricinde görevlendirmelere gidiyoruz dönüşümlü olarak çok yoğun olarak çalışıyoruz bence olduğun yerde kal :)

Benim arkadaş im lise büro Yönetimi okudu kpss ye ortaöğretim den girmis ve kamu Hastanelerine tıbbi Sekreterlik ataması ypildi 2013 de o zaman tıbbi Sekreterlik atamaları yapilabiliyodu şimdi zormus kpss ile kendisinin dedigine göre .. Hastanedeki hasta kabulde calisyo hasta giriş cikis randevu vs islerini yapio telefonla icerdeki doktora bilgiler veryo falan . Telefon la iletişim halinde olnmasi gerekli imis .. hasta hizmetleri/hasta kabul olarak calisyo kısaca

Üniversite stajimi devlet hastanesinde ypmstm bn tıbbi Sekreter napiosa o görevi vermişlerdi mesela kan alma biriminde hastalar in işlemleri ni yapiosn bilgisayar dan ya laboratuvar dan aryolar onlarin sorularini cvbliyosn doktor lar aryo su hastaya bi falan filan testi(hemogram idrar gaita vs ) istyom dyo falan .. sertifikan varsa onlada atama tercihler i olacağı zaman blki gecs yapabilirsn sonuçta saglik sektörüne adim atmis sayilirsin @nuri3558

@Myserty94

Valla bölümümde yükselme yok sınava da giremiyorum çünkü GİH sınıfından başka ünvan tercih edemiyorum, ayrıca maaşımız teknik ve sağlık hizetlerinde çalışanlardan düşük, tamam işimiz rahat ama ilerisini düşünerek yaşayan insanlar olunca yükselmek isterim maaşım iyi olsun isterim tıbbi sekreterlikte sağlık hizmetlerinde ve bilgisayar işini iyi yaptığım için dedim telefonla konuşamam zaten işitme engelli olara bi bölüme geçmek istiyorum ama hangi bölüme fikriniz için teşekkür ederim :)

@acı gerçek

Yaptıkları işi az çok biliyorum benim derdim ekpss den atanıpta nasıl iş yaptıklarını öğrenmek ayrıca sınıf değişikliği ünvan değişikliği karışık işler bunları bilen yaşayan birileri vardır diye diyorum teşekkür ederim fikirlerin için :)

Tıbbi sekreter hangi hizmet sınıfında sağlık mı? Genel idari hizmet sınıfı mı? Sağlık sınıfından çıkartıldı diye bişeyler okudum. Myserty94

cicikıs

Sh den çıkmış gih olmus sh de lisans bölümleri var doktor biyolog vs gbi tıbbi Sekreterlik icin sağlık bakanlığı atamalarıni beklemek yada sağlık memuru sağlık teknikeri başlıkları altinda olan tercihler i tercih etmek gerekir sertifika falan varsa biraz daha kolaylik olabilir belki yada o bolumden o bölüme yakin bisey okduysak kolaylık olr

bn atanan arkadaslara diyomki burdan mesleginizde durun kimildamayin sadece il değişikliği için atama vs isteyin sistemler iyce çorba oldu elinizdekinden olmayin yda geniş kapsamlı bir araştırma yapin öyle ilerleyin derim ..

cicikıs öyle okudum artı öyle duydum dediğim gibi geniş kapsamlı bir araştırma yapmak da gerekir ..

cicikıs
Sağlık teknikeri olarak atandım Sh sınıfında oluyoruz :)

@nuri3558
Rica ederim inşallah gönlüne göre bir bölüm bulursun :)

@cicikıs
Aynen kararımı verdim zaten gidip kayıt yaptırıcam sağlık teknikeri veya sağlık memuru olarak atanabiliyorsun yükselebiliyorsun kaçırılmıcak bir bölüm :)

@Myserty94
Valla tıbbı sekreterlik okumak güzel görünüyor sh sınıfına geçmek istiyorum en kısa yolu bu sanırım :)
Sağlık teknikeri veya sağlık memuru olabiliyorsun çok güzel bence :)

Toplum Sağlığı Merkezinde Tıbbi Sekreter ve Memur aynı işi yapabiliyor ancak devlet hastanelerinde durum başka şimdi kurumlar birleşti yarın devlet hastane ihtiyaç duyar çekebilirler belli olmaz ben de vhki yim bu kurumda bölümüm işletme belediye ile muvafakat ile geçmeyi düşünüyorum döner sermaye yüzünden..

Tercih muzuniyet acil!

Arkadaşlar ben ekpss'ye tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik önlisans bölümünden başvuru yaptım fakat son derslerim kaldığı için mezun olamadım bu bölümden ancak halkla ilişkiler önlisans mezunuyum bu bölümden tercih yapabiliyormuyum sıkıntı olurmu lütfen yardım edin

serdal-013

Mezun olmadığınız için tds'den tercih yapamazsınız. sınav başvurunuz tds olduğu için Halkla ilişkilerden de yapamazsınız. başvuru bölümünüz tds olarak geçiyordur.

kaç sağlıkçı alımı olur?

Sağlıkçı alımı çok olur mu? tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü en son kaçla kappattı, sınav zor mu??

kubranaz ekpss son tercih alımlarına bakınız ÖSYM sayfasından, en sağlıklı bilgiyi o şekilde alabilirsin.

Çalışırsanız kolay , çalışmazsan zor,
Tek önerebileceğim sınavda bilmediğin emin olmadığın soruları boş bırakmak çünkü bu sıralamayı çok etkiliyor

kubranaz
Bütün kadrolar için 2500 alım oluyor. Bölümün kaç puanla kapattığını ösym sitesinden bakabilirsin. Sınav zorluk derecesi olarak lise, önlisans ve lisans diye ayrılıyor. Her bölümün kendine göre zorluğu var.

Üst Alt