Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tıbbi malzemeler sağlık uygulama tebliğinde değişiklik yapıldı

durubirhayat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
29 Şubat 2012 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 28219

MADDE 14 – Aynı Tebliğ eki “Protez ve Ortez Listesi”nde (EK-5/C) aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

a) Listede yer alan “207701” SUT kodlu “İşitme cihazı (analog)”, “207702” SUT kodlu “İşitme cihazı (dijital)”, “211800” SUT kodlu “Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye”, “211802” SUT kodlu “Akülü tekerlekli sandalye”, “216901” SUT kodlu “Tekerlekli Sandalye Oturma Adaptasyonu” “220680” SUT kodlu “standing table(ayakta dik konumlandırma cihazı)” ve “220690” SUT kodlu “Ayakta dik pozisyonlama cihazı (parapodium cihazı/Stand UpWheelchair (manuel kalkış manuel sürüş))” adlı malzemelerin fiyatları listeden çıkarılmıştır.

b) Listede yer alan “Diğer Ortez-Protezler ile Mobilite ve Aktivite Destekleyici Araç ve Gereçler (**)” başlığına “(Ismarlama)” ibaresi eklenmiştir.

c) Listenin son kısmında yer alan “Özel Koşullar” bölümünün 16 ncı maddesine aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Bu sağlık kurulu raporlarının protez veya ortezin yapımından önce Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara veya İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanelerince veya TSK Bilkent Rehabilitasyon merkezince onaylanması gerekmektedir.”

ç) Listenin son kısmında yer alan “Özel Koşullar” bölümüne 17 nci madde olarak aşağıdaki düzenleme eklenmiştir.
“17 Diğer Ortez-Protezler ile Mobilite ve Aktivite Destekleyici Araç ve Gereçler (**) başlığı altında yer alan ürünlerin kullanımına ilişkin eğitim aldıkları ve kullanabildikleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara veya İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanelerince, TSK Bilkent Rehabilitasyon merkezince veya ortez protez üretim ve uygulamaları yapan Üniversitelerce onaylanması gerekmektedir.”
MADDE 15 – Aynı Tebliğ eki “Tıbbi Uygunluk Aranacak Protez ve Ortez Listesi”ne (EK-5/C-1) eklenen tıbbi malzemeler bu Tebliğ eki (1) numaralı listede belirtilmiştir.

sgk manuel ve akülü sandalye ödemelerini durdurdu!!!!!

MADDE 14 – Aynı Tebliğ eki “Protez ve Ortez Listesi”nde (EK-5/C) aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

a) Listede yer alan “207701” SUT kodlu “İşitme cihazı (analog)”, “207702” SUT kodlu “İşitme cihazı (dijital)”, “211800” SUT kodlu “Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye”, “211802” SUT kodlu “Akülü tekerlekli sandalye”, “216901” SUT kodlu “Tekerlekli Sandalye Oturma Adaptasyonu” “220680” SUT kodlu “standing table(ayakta dik konumlandırma cihazı)” ve “220690” SUT kodlu “Ayakta dik pozisyonlama cihazı (parapodium cihazı/Stand Up Wheelchair (manuel kalkış manuel sürüş))” adlı malzemelerin fiyatları listeden çıkarılmıştır.

b) Listede yer alan “Diğer Ortez-Protezler ile Mobilite ve Aktivite Destekleyici Araç ve Gereçler (**)” başlığına “(Ismarlama)” ibaresi eklenmiştir.

c) Listenin son kısmında yer alan “Özel Koşullar” bölümünün 16 ncı maddesine aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bu sağlık kurulu raporlarının protez veya ortezin yapımından önce Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara veya İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanelerince veya TSK Bilkent Rehabilitasyon merkezince onaylanması gerekmektedir.”

ç) Listenin son kısmında yer alan “Özel Koşullar” bölümüne 17 nci madde olarak aşağıdaki düzenleme eklenmiştir.

“17 Diğer Ortez-Protezler ile Mobilite ve Aktivite Destekleyici Araç ve Gereçler (**) başlığı altında yer alan ürünlerin kullanımına ilişkin eğitim aldıkları ve kullanabildikleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara veya İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanelerince, TSK Bilkent Rehabilitasyon merkezince veya ortez protez üretim ve uygulamaları yapan Üniversitelerce onaylanması gerekmektedir.”

MADDE 15 – Aynı Tebliğ eki “Tıbbi Uygunluk Aranacak Protez ve Ortez Listesi”ne (EK-5/C-1) eklenen tıbbi malzemeler bu Tebliğ eki (1) numaralı listede belirtilmiştir.http://www.ohsad.org/Forum/Default.aspx?g=posts&t=6910

anlamadığım istanbul ve ankara fizik tedavi merkezlerince onaylanması gerek diyor denizlideki adamdamı oraya gidecek tamda manuel yazdırmıştım raapor bekliyom şimdi tekerlekli sandalyemi devlet ödemeyecekmi anladığım kadarıyla

zaten medikal cihazların geri ödemesi neye göre yapılıyo çözemedim. eşimin malzemelerinin yüzde 80 ini ödemesi gerekiyordu ancak cüzi bir miktar ödendi. ben bukonuyla ilgili sirkeci sgk müdürlüğünü aradığımda ne öderse şansınıza gibi bir yanıt aldım. Bana ödemeler eksik ödeniyor gibi geldi.

Sosyal devlet anlayışı ölmüştür. başımız sağolsun

sosyal devlet anlayışı vamıydıki :D ölsün

Ben dahaönce burada söyledim akülü araba için üç kere heyete girdim SGK ki doktor raporu eksik olmaz diyor ve ben onun istediği gibi raporalıyorum bu sefer eşime neden bukadar israr ediyorsunuz diyor ve birbahane ile imzalamıyor allahtan diğer doktor onaylıyor .akülü arabaya ihtiyaci var kullanabilir. karayolunda kullanamaz olmaz sil baştan ben neler çektim en sonunda lanet olsun dedim bıraktım .eşim 1 ay sonra bez faturasını verirken konu açılmış yönetmelik değişti bir dilekçe yazın inceleyelim demişler. 2200 yerine 1700 tl ödediler bunada şükür dedim. Arkadaşlar bunlar bizi asalak görüyor ödememek için durmadan yönetmeliklerle top oynar gibi oynuyorlar SGK cari açıgını bizden biliyorlar .bizim sağlık giderlerimizde gözü olanı ALLAH bildigi gibi yapsın

sinandeniz;
can çekişiyordu en azından :) bu forumda engellilikle ilgili başınıza gelen trajikomik olaylar diye bir başlık var. tam oraya yakışır bir durum

:D haklısın valla varya TÜRKİYE de engelli olan kişiler tam bi bordo bereli gbi olduk :D onlar önümüze habire engel koyuyolar bizlerde habire o engelleri nasıl aşarız diye canla başla mücadele etmekteyiz bordo bereli olduk olduk resmen :D

Bir süredir zaten SUT 5-c'yi iplemiyordu sgk. Şimdi bu iplememe halini netleştirdi o kadar. Düne kadar ne kadar ödemiyor idiyse, aynı şekilde ödememeye devam edecek. İline göre değişecek ödemeler. Manuel için 300, aküllü için 1700 tl ödemeye devam edecektir...

6 ay önce benim manuel sandalyem için 300 lira ödendi. doğrudur

SGK torba yasa çıkmadan ödenmeyen geriye dönüş sonda bez faturaları istemeye başlamış .bize medikalci söyledi eşim elimizde olanfatuları götürdü. nezaman ödenecegi belli degil evraklarınız eksik ödeme sistemi degişti demişler. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı ? bilgi verirlerse herkes içindaha iyi olur.

Üst Alt