Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçlarda indirim ne kadar oluyor?

karakabus_

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben ticari araç almak istiyorum ancak bu konularda sizlerden bilgi edinmek isterim. öncelikle belirtmek istiyorum. alacağım ticari aracı ben kullanmayacağım. sanırım bu durumda aileden en fazla 3 kişi kullanabilecek. ehliyetim yok. sağlık raporumda (ehliyet için ayrılan bölümde) H sınıfı ehliyet alamaz denmekte.

bu araçlarda engelli vatandaşlara ne kadar indirim yapılıyor ?

almayı düşündüğüm araç Peugeot Partner Tepe Premium Pack 1.6 HDİ 110 hp 40.250 TL

Bu araçta ÖTV Yüzde 15

ben bu arabayı ticaret yapmak için almıyorum. %8 - %10 indirim bir şey değil. sadece binek olarak kullanmak için alıyorum. peki bu arabayı binek olarak alamaz mıyız ? ya da nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bu arabayı indirim olarak almamız için. ya da var mı öyle bir yol ? bu konularda çok toyum da. :)

rapor oranın kaç, ben kullanmıcam dediğine göre herhalde %90 üzeri.
almayı düşündüğünüz aracın ötv oranı %15.
bu orandan muafsınız.bu arabaya hususi otomobil olarak ruhsat çıkaramıyorsunuz.fiat doblo veya fiat fiorino modellerini hususi otomobil olarak kaydettirebilirsin.

evet %95. peki bu araba da sadece %15'lik bir indirim mi oluyor? peki fiat doblo veya fiorino'nun bu modelden ne farkı var bunlarda ticari değil mi ?

karakabus_;

Doblo panoroma ve fiorino ruhsatta hususi olarak görünüyor dolayısıyla 7 ötv düşüyorlar.. ama caddy,tepe vs. ticari sınıf görünüyo..

sen arabayı beğen.ötv nin ne kadar olması önemli değil arkadaşım.sen zaten ötv siz alıyon.ha 15 olmuş, ha 37 olmuş ne farkeder.
doblo ve fiorino türkiyede üretildiği için hem ticari , hemde hususi otomobil olarak uygunluk belgesi veriliyor.
fiorinoyu tavsiye ederim sana.
bursada üretiliyor hem senin memleketde

teşekkürler öneri ve vermiş olduğun bilgiler için. aslında peugeot partner modelinden önce fiat fiorinoya bakıyordum. sonra partner daha geniş araba olduğu için partnere döndüm.%7 ötv ile %15 ötv arasında fark 2 katından fazla ve benim alabileceğim araba en fazla indirim dahil 32 bin TL. güzel arabalar var ama malesef 50 bin TL 'den başlıyor. :(

AŞAĞIDAKİ ARABALAR BANA NE KADARA GELİR YA DA GELİR Mİ ?

1. FIORINO PANORAMA 1.3 MJET 95 HP EMOTION E5 43.640 TL (FİAT SİTESİNDE BİNEK OTO BÖLÜMÜNDE.)

2. FIORINO 1.3 MJET 95 HP COMBİ EMOTION E5 36.200 TL (FİAT SİTESİNDE TİCARİ OTO BÖLÜMÜNDE.)

fiorino nun otomatik viteslisini ful olanı 75 hp modelini ötv siz olarak otomobil ruhsatlı olarak 31000 liraya aldım ,bu hafta teslim edilecek.
otomatik vites istemiyorsan daha ucuza gelir sana.otomatik vites olacaksa seninkide otomobil ruhsatlı olarak sadece 75 hp olanı alabiliyorsun, 95 likde bu secenek yok.

Üst Alt