Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ticari araçta engelliler için ÖTV indirimi nasıl oluyor?
emniyetin çıkarttığı genelgede eşya taşıma amaçlı ticari araç kullanılabilir deniyor. peki buna göre (sıfır) 1900 cc veya 2500 cc bir aracı ötv indirimli alabilir miyiz?
ilginize teşekkürler.
sorumda eksiklik olmuş,
h sınıfı ehliyetle (özel aparatlı) kendim kullanacağım. araba almak için alırken alınan özel donanımlı araç kullanabilir raporu ile müracaat edip 1900 cc veya 2500 cc hacimli ticari (minübüs veya vw cady gibi) araçları alırken ötv indirimi olurmu?
Minibüs ya da otomobil olmak zorunda ve ticari olamaz.
cady alıp, ticari olmayan şekilde tescil ettirebilirsin. Ama ötv'siz istiyorsan, 1600 cc sınırı olur.
Fiat Doblo almayı düşünüyordum ama ÖTV indirimli olması için onun binek modeli olan Panorama modelini mi almam gerekiyor? O da ticarisinden 12bin TL daha pahalı. Alan yada bilen var mı?
2021 model bu aracı almak istiyorum, bu ticari olmayan şekilde kaydettirebilir miyim? bunu nasıl başaracağım. Bayi yardımcı olur mu yoksa bunu vergi dairesi mi yapacak? OturanBoğa