Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçta engelliler için ÖTV indirimi nasıl oluyor?

devrez

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
emniyetin çıkarttığı genelgede eşya taşıma amaçlı ticari araç kullanılabilir deniyor. peki buna göre (sıfır) 1900 cc veya 2500 cc bir aracı ötv indirimli alabilir miyiz?

ÖTV muafiyeti için otomobil statüsünde ise 1600 cc'yi aşamaz. Minibüs ise bu sınır 2800 cc.

ÖTV muafiyeti söz konusu değilse, o zaman hangi aracı alacağına kimse karışamaz. Yeter ki sürücü belgen o aracı sürmeye uygun olsun

ilginize teşekkürler.
sorumda eksiklik olmuş,
h sınıfı ehliyetle (özel aparatlı) kendim kullanacağım. araba almak için alırken alınan özel donanımlı araç kullanabilir raporu ile müracaat edip 1900 cc veya 2500 cc hacimli ticari (minübüs veya vw cady gibi) araçları alırken ötv indirimi olurmu?

Minibüs ya da otomobil olmak zorunda ve ticari olamaz.
cady alıp, ticari olmayan şekilde tescil ettirebilirsin. Ama ötv'siz istiyorsan, 1600 cc sınırı olur.

Dün otomatik volksvagen caddyi sormak için bayiye gittim. caddy Ticari araç sayılıyormuş. bunda da engelli indirimi yüzde 15 oldugunu söylediler

zaten ticari aracın ötv si %15 tir. onlar da ötv yi almazlar.

Fiat Doblo almayı düşünüyordum ama ÖTV indirimli olması için onun binek modeli olan Panorama modelini mi almam gerekiyor? O da ticarisinden 12bin TL daha pahalı. Alan yada bilen var mı?

Aracim engelli aracı değil zaten oranın 57 yeterli değil ama benim üzerime kayıtlı Mtv olarak indirim mevcut mu acaba veya nereye kayıt yaptırabilirim

Üst Alt