Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diabet hastasıyım, Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

rlion

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
5
Tekrardan merhabalar ve herkese saygılarımı sunuyorum. Aranıza yeni katılan bir kardeşinizim.

17 Mayıs 1995 Yılından beri Tip1 Diabet teşhisi ile İnsüline bağımlı olarak yaşamaktayım. Buda yaklaşık 21 yıl yapıyor. Daha önce özürlü raporuna başvurmadım ve bu konuda da gerçekten pişmanım. Şimdi Devlet hastanesine başvuru yaptım ve 21 Nisan heyet karşısına çıkacağım. Rapor alma oranımı çoğu doktorlar ve bilenler %40 olarak söylemekte fakat bununla ilgili bazı kişilerde %40 alamayacağımı söylüyorlar. İşin aslını astarını gerçekten bu işi bilenlere sormak istedim. Emeklilik konusuna gelincede 2003 Yılında ilk sigorta girişim mevcut. Şuanda halihazırda çalışıyorum ve 2590 Gün primim var. Ne zaman emekli olurum emeklilik şartı nedir ve bu olası alacağım rapordan sonra vergi dairesine yapacağım başvurudan sonra 2. sağlık raporu istenirmi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tip1 diyabet için verilen oran %40 dır.
Alacağınız raporla vergi indirimine de başvurabilirsiniz tekrar rapor istenmez elinizdeki kabul edilecektir.
Emeklilik şartlarınızı 3.derece vergi indirimi alacağınızı varsayarak inceleyelim.
Sigorta başlangıcınızı ay bazında belirtmemişsiniz, 2003 girişliler ay bazında 2 farklı şarta tabidirler.
1- 05.08.2003 e kadar: 19 yıl 4240 prim gün sayısı.
2- 05.08.2003 sonrası: 20 yıl 4400 prim gün sayısı.

Öncelikle geçmiş olsun...
Tip 1 dabetlerde,eğer komplikasyon varsa oran %40 dır.
Komplikasyon olmayan tip 1 diabetin oranı %30 dur.

İlk sgk giriş tarihiniz tam olarak nedir?

17.09.2003 tam tarih bu ayrıca bağkurdanda yaklaşık 340 günüm var. Herhangibir komplikasyon yok. Gözde böbrekte yada ciğerlerimde çok şükür.

Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum Dahiliye doktoru %40 alırsın diyor. Bazıları alamazsın diyor. Ben bu belirsizliği anlamıyorum malesef. Birde emekli olduktan sonra varsayalım tüm şartlar yerine geldi alacağımız maaşın şuanda ki tutarı nedir ve çalıştığımızda kesim yada indirim yapılıyormu maaştan. Sonuçta yaşımız genç. Şuanda aldığım maaşta bir indirim olurmu peki vergi indirimi aldığım zaman. 1500 tl maaşla çalışıyorum

Ve diyelimki %40 vermediler buna itiraz edip tekrardan rapor alma şansım oluyormu ? Bu rapor sınıflandırmasınıda anlamıyorum %90 özürlüye araç diyor. %90 özür demek ölmüyor ama sürünüyor demek malesef mevzuuatlar ve diplomatik karmaşalar bizleri çaresiz bırakıyor.

Emekli olduktan sonra çalışmayı kastediyorsanız çalışabilirsiniz ve emekli aylığınızdan hiç bir kesinti olmaz.
Rapor %40 ın altında kalırsa evet il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz.

Ufukalp

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum @Ufukalp bey. Benim kan şekerim en yüksek 952 en düşükte 0 olarak yaklaşık 4-5 kez oldu. Günde 4 kez insülin kullanıyorum. 15x3 1x25 şeklinde. Ama bu oranların Türkiye'nin tüm bölgelerinde aynı olması gerekmiyormu. Gözümde miyop astiğmat var. Buda rapor oranına işlenirmi. Şimdi bakıyorum 200'ün altında olursa %30muş. Bu adamlar 7/24 yanımdalarmı. Askerlikten muaf raporumda var bu arada. Vakti zamanında sahte raporlarla devletin anasını ağlatmışlar şu anda gerçek hak sahipleri mağdur oluyor. Tabiki sağlıklı yaşamak ilk amacımız fakat böyle bir olanak varsada sonuna kadar hakettiğimiz hakları almamız gerekiyor. Heyet için randevu veren adamda diyorki ne için kullanacaksın. Ne için kullanacağım rapor oranımıda etkiliyor anlaşılan. Hayatımda işlerinde bu kadar yetersiz personel görmedim malesef. Kafanızı çok şişirdim. Şu rapor işim çözüldüğünde burda sizinle yine bilgilerimi paylaşacağım. Muhtemelen rapor almam durumda 8 yıl sonra emekli olacağım. Umarım herşey hakkaniyetle sonuçlanırda birazda olsa huzurlu yaşamaya çalışırız. Güzel cevaplarınız için ayrıca teşekkür ediyorum tekrardan.

Gecmiş olsun kardeşim bende tip 1 hastasiyim ve %40 n yaninda % 10 da hipertasyondan oran vermişti dr..sizde eger 40 vermezse tansiyon icin oran vermesini rica edin.
Tip 1 den 40 vermeden önce c peptit denen bi kan ôrnegi istemişlerdi benden...genelde tip 1 olan hastalarda tansiyon vardir bence heyete girmeden önce bi doktora gidin ve 24 saat bi cihaz takip tansiyinunuzu ölçsunler ilac raporu cikar ve işiniz çoj daha kolay olur..Allah işinizi rast getirsin...

safran_sahin

çok teşekkür ederim. Ama tansiyonum hiç düşük yada yüksek olmadı genelde normaldir. Bunun normal olmasınıda yaptığım sporlardan olduğunu düşünüyorum. Boks , koşu , futbol , yüzme sürekli yaptığım sporlar. Ama yinede söylerim. Bi baksınlar. Bana nedense birşeyleri bahane edip vermeyecekler ve bende itiraz edicem gibi geliyor. Aslında kanımıza kalmış bişi istersen her türlü katakülli ile alırım yüksek oran ama yapmak istemiyorum. Hakettiğim oranı istiyorum ve anladığım kadarıylada %30 %40 oranlaro üzerinde duruluyor. Yüksek oran için illaki komayamı girmem lazım bilemedim. Ama ağzıma 1 kesme şeker atıp gidicem. Çünkü bir aralar mikroalbümin çok yüksek çıkmıştı. 6 ay ilaç kullandım. Sonra karaciğerlerimde yağlanma tespit ettiler ondada enapril diye bişi kullandım uzunca süre sonrasında düzeldi demişlerdi. Bendeki tek sıkıntı gece şekerimin ne kullanırsam kullanayım düşmemesi. Umarım hakkımda hayırlısı olur. Daha doğrusu herkesin hakkında hayırlısı olur. Allah herkese acil şifalar versin.

safran_sahin iyide güzel kardeşim tip1 den 30 tansiyondanda 10 aldı diyelim gene birşeye yaramaz 37 de kalır bu seferde rlion

En son yaptırdığım testte çıkan sonuçlarda bunlar. Muhtemelen bu değerlerden 1-2 puan ya düşük çıkar yada yüksek. Birde sol gözde miyop astiğmat var, dizimde sıvı birikmesi var, Alacağım rapora etkisi ne olur acaba ?

Üst Alt