Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip-1 diyabet engelli raporunda doktorun yazdığı ibare belirsizlik yaratır mı?

ErdemA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2 gün önce tip-1 diyabet ve buna bağlı olarak diyabetik retinopati ayrıca ambliyopi rahatsızlığımdan engelli raporu için başvuru yaptım ve %46 oranında rapor aldım.
Dahiliye hekimi diyabetik retinopati komplikasyondan dolayı %40 oran verdi diyabet için fakat raporda tip 1 diyabet komplikasyon olmayan diye bir tanım var bundan dolayı tereddütlerim var,

Diyabetik retinopati komplikasyon olarak geçerlimidir?

Dahiliye hekiminin komplikasyon olarak kabul etmesi fakat raporda komplikasyon olmayan tanımı vergi indirimi başvurumda problem yaratırmı?

Rica etsem bilgisi olan paylaşabilirmi.

Şimdiden teşekkürler.

tip1 komplikasyonsuz 30 olur diğer rahatsızlığınızdan kaç oran aldınız bu önemli belkide kurulda zaten düşürülmüştür oranınız bunu bilmemiz lazım

Diyabetten %40 verildi,ambliyobi rahatsızlığımdan %10 verildi sol göz 10/1 görüyor

Dediğim gibi dahiliye hekimi diyabetik retinopati komplikasyon olduğu için %40 verdi fakat raporda tanım olarak komplikasyon olmayan olarak geçmekte, bu durum vergi indirimi başvurumda problem yaratırmı oran düşermi. Şuan rapor oranım %46

Teşekkürler cevap için.

ErdemA raporunu üniversite veya araştırma hastanesinden aldıysan oran düşmez ben böyle biliyorum. Çünkü rahatsızlık hakkında detaylı araştırma ve uzman hekimler tarafından onay verildiği için bu tür hastanelerde alınan rapor oranları düşmüyormuş. Ama devlet hastanesinden alınan rapordaki oran düşürülüyormuş.

Üst Alt