Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet hastaları tek doktor imzası ile ehliyet alabilirler mi?

alaimisemaa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

Tip 1 diyabetliyim %40 engelli raporum var. B sınıfı ehliyet almak istiyorum. Herhangi bir indirimden falan yararlanmak değil sadece ehliyet almak istiyorum. Bugün aile hekimi sevk kağıdı verdi dahiliye ve göz diyor. Lütfi kırdar araştırmaya gittim ama dahiliye 7 ye yönlendirdi o bölümde sağlık kurulunun içerisinde. çok uzun bir tarif olduğu için paşabahçe devlet hastanesinden cuma günü için randevu aldım normal uzman doktorların imzası yeterli olacak mı , illa kurula girmem gerekli mi?

Alamazlar bende tıp 1vermedi somtor

sürücü yönetmeliği:

a) Ağır diabetes mellitus vakalarında; kişinin araç kullanmasını olumsuz etkileyecek ölçüde kronik komplikasyonları olan (ağır retinopati ve/veya ağır nefropati ve/veya ağır nöropati gibi) ve/veya insülin ve/veya oral antidiyabetik kullanmak zorunda olup sık hipoglisemiler nedeni ile kan şekeri regulasyonu sağlanamayan labil kan şekerine sahip olanlara, kalıcı hipoglisemi duyarsızlığı olanlara ve durumu sağlık raporu ile tespit edilenlere sürücü belgesi verilmez.

b) Tam bir hipoglisemi bilincine ve risk anlayışına sahip, ancak (a) bendi dışında kalan diyabetlilere, birinci grup sürücüler için en fazla beş yıl, ikinci grup sürücüler için en fazla üç yıl aralıklarla muayene ve tetkik edilmek suretiyle sürücü belgesi verilebilir.

c) Duyarsız hipogliseminin tespit edilmesi halinde; tespiti yapan tabip/kuruluş tarafından 4 üncü maddenin onbirinci

Üst Alt