Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet hastasıyım. Düşük oranlı rapor verildi. Ne yapabilirim?

erolhasan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam 9 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım sürekli inüsilün kullanıyorum geçen hafta vergi indirimi raporu için devlet hastanesine başvurdum ve bana hiç bir kan tahlili yapılmadan %20 rapor verildi açlık kan şekerim200 ün üstünde çılıyor ne yapmam gerekir teşekkürler

İl Sağlık müdürlüğünden rapora itiraz edin, puan veren doktor söylemedimi kaç puan verdiğini. Tip 2 muamelesi yapmış size hata var.

ilaç raporumda inüsüline bağımlı tip1 yazıyor ilaç raporuımu gördüğü halde %20 yazmış dahiliye doktoru

İl sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verebilirsiniz. İlişiğine rapor fotokopisi koyun...

2 seçenek çıkar:
1. yeniden muayene
2. Hakem hastaneye yönlendirir..

Yeniden muayene de itiraz hakkınız da hala var. Beğenmezseniz itiraz edebilirsiniz. Bunun için iyi bir neden olmalı: mesela yasaya uygun yapılmadı falan diyebilrisiniz tahlil yapılmadı vs..

hakem hastane ise: verilen karar kesindir.

Hakem hastane sonrası itiraz hakkınız olmaz ama mahkemelik olabilirsiniz.

itirazınızı doktora veya hastaneye yapamazsınız.. Yaparsanız işlem geçersizdir.

merhaba rapora itiraz ettim burdur devlet hastanesine sevk ettiler oradada aynı hiç bir muayene etmeyeceklerdi dahiliye doktoruna dedim bana tahlil yapın siz neye göre tip2 diyorsunuz dedim adam bana tip 2 lerde inüsilin kullanır dedi kan tahlili 15 günde çıkar dedi bende 1 ayda çıksın dedim kan aldılar şimdilik hba1c sonucu çıkmış 10,4 gözlerde 1 miyop var dediler sizce rapor oranı ne çıkar

Engelli raporu

Merhaba arkadaşlar tip1 diyabet hastasıyım daha önce rapor için uğraştım ve ilk hastane %26 verdi itiraz ettim ikinci hastane %36 verdi 30 diyabet 6 sinir sistemi hakem hastaneye gitmedim bu şekilde kalmıştı şimdi okuduğuma göre varis içinde oran veriliyormuş ayağımın birinde belirgin varis var diğeri az tekrar başvuru yapsam hangi oranda rapor alabilirim ve emeklilik için başvuru yapabilitmiyim 1997 işe giriş ve 7300 iş günüm var teşekkürler

erolhasan

Sanırım düzeyi önemli. sakatlık oranı cetveli'nde şöyle bir madde var:

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar % 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite %40
2- İki ekstremite %70

Engelli raporu

Arkadaşlar merhaba daha önce açtığım konu nedense silinmiş şimdi yeniden açmak istedim ben daha önce engelli raporu için başvurmuş ve ilk %26 ikinci %36 rapor verdiler üçüncü hastaneye gitmedim tip 1 diyabet hastasıyım %30 diyanetten %6 sinir sisteminden verdiler şimdi ayaklarımda varis var doktora gittim ileri tarihe ultrason için gün verdi sizce venöz yetmezlik diyabet ve sinir sisteminden %kaç rapor alırım teşekkürler

Üst Alt