Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet hastasıyım. En erken nasıl emekli olurum?

ayazbey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABALAR FORUM A YENİ ÜYE OLDUM. 1981 DOĞUMLUYUM 2002 YILINDA TİP 1 DİYABET HASTASI OLDUM. 2002 YILINDAN BERİDİR İNSÜLİN KULLANIYORUM Hba1c genel olarak 7,5 - 10 arası geziyor. ssk başlangıcım 1999 yılı şuan 3250 pirim günü doldurdum.3600 günde malulen emekli olabilir miyim. tip 1 diyabet hastalarına doktor % kaç rapor veriyor ve % oranı neye göre değerlendiriyorlar 3600 günü doldurunca % kaç rapor almam gerekiyor. raporu nasıl alıyorum. şuan bir işte çalışmaktayım tib 1 diyabetin çalışmama engel vücudumda bir komplikasyonu şu an için yok. iş gücü kaybı cetveli neye göre değerlendirme yapılıyor. teşekkürler.

Malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak apayrı şeylerdir. Siz halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Vergi dairesi mükellef hizmetler birimine vergi indirimi hakkı için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilin.
% 40-59 arası rapor alır iseniz 18 yıl 4080 güne...
% 60-79 arası rapor alır iseniz 17 yıl 3840 güne tabi olarak emekli olabilirsiniz.

Ssk prim ödemeniz yüksek olduğundan size malulen emekli olmamayı öneriyorum. Ayrıca askerlik yapmış iseniz askerlik süresini borçlana bilir ve ssk prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

Slm bende tip 1 diabetliyim ve günde 4 kez insülin alıyorum.
Emekli olman için öncelik % 40 ve üzeri rapor alman gerekiyor bu raporuda tam teşekküllü devlet ve üniversite hastaneleri veriyor.
Fakat sadece şeker için % 40 raporu zor verirler. çünkü heyet rapor oranını düşerebiliyor.

Üst Alt