Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet hastasıyım. Memurum. Erken emeklilik şartlarım nedir?

i_mail

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler dilerim.
ben 19 senelik tip1 diabetliyim. bugüne kadar hiç bir özürlü raporu almadım. 10 senedir devlet memuruyum ama kadrom özürlü kadrosu değil kpss ile atandım.
çalıştığım kurum diabetli olduğumu bilmesine rağmen özürlü sayılabileceğimden bahsetmemişti. ilk kez sizin sitenizde öğrendim. ben de erken emeklilikten yararlanabilir miyim veya kaç sene daha çalışmam lazım
çünkü öğrendiğim kadarıyla benim gibi keto asidoz gösterip kan şekeri 200 ün altına düşmeyenler %40 45 rapor alıyor.
yani 15 senede mi 18 senede mi emekli olabilirim.
Ayrıca askerliktan 2005 yılında retinopati komplikasyonlu diabet rapaorum var.

Teşekkür ederim

İlk defa memur olduğunuz tarihte %40 ve üzeri işgücü kaybınız olduğunu belgeleyebilirseniz raporla vs., 5400 gün hizmet süresi ile emeklilik hakkınız var.
Ama yok, memuriyetten önce işgücü kaybınız olduğunu belgeleyemiyor ve/fakat bugün sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybınız var ise ve bunu belirtir rapor alabilirseniz, o zaman alacağınız rapor oranına göre emeklilik şartlarınız (5510/Geçici Madde 4):
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresi ile...

Tekrar merhabalar,

sizin verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde diyabetten % 40 lık engelli raporu aldım. şu an devlet memurluğumun 14 . yılındayım.

daha önce söylediğim gibi memuriyet öncesinde alınabildiği bilmediğim için engelli raporum yok ancak şans eseri bugün 13 yaşında ketoasidoz ile tip1 diyabet raporumu buldum. raporda engellilik oranı yazmıyor. sadece tip1 diyabet ve insülin kullanmam gerektiği yazıyor . hastane kayıtlarından ketoasidoz koması ile hastaneye başvurduğum bulunabilir.

15 yılda emeklilik için bu rapor ve hastane kayıtları yeterli olur mu ? Ne yapmam gerekli?

Değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

13 yaşındayken aldığınız raporla başvurup şansınızı deneyebilirsiniz tabii. Ama işiniz kolay değil, çünkü raporda oran yok. Zorlayabilir, hatta konuyu mahkemeye de taşıyabilirsiniz. Yine de önce bir doktorla konuşup "13 yaşındayken verilen rapor benim % 40 işgücü kaybı ile memur olduğum konusunda dayanak sayılabilir mi" diye sorun

Anliyorum.13 yaşımdaki raporum ve hastane kayıtlarım ketoasidoz komamı kanıtlar nitelikteyse %40 olabilirmiş ama bu yorumlayan doktora göre değişir dedi doktor bey.13 yaşımdaki raporun kabul edilmesi için işlemleri 15 yıl dolduktan sonra mı yada memuriyetimin 14 . Yılı olan şu anda mı başlatmam gerekir.anladığım kadarıyla kısa bir süreç olmayacak. %40 raporumu 2014 yılında aldım memuriyete başlamam haziran 2000 yılı. Üniversitede öğretim üyesiyim kademeli engelli emekliliği başvurumda beni tekrar hastaneye sevk edip rapor isteyeceklermi ? Henüz yeni olan raporum yeterli mi? Umarım sizin sayenizde ki deneyimlerim benden sonraki arkadaşlarada yardımcı olur bülent bey

Tip 1 diyabete %40 orani iyi almissiniz. Ben de 25 senelik tip 1 hastasiyim %30 aldim. Belki de %40 almanizda memur olmanizin etkisi olmuştur.

Bende 2. Başvurumda alabildim denemeye devam edin

Üst Alt