Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet için rapor oranı ne olmalı?

Bern

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba takipçiler benim sorum şu:

engelli raporu için devlet hastanesine başvurdum.
gözlerimde bulanık görme çift görme ara ara şaşılık oluyor.
ellerde güç kaybım var
ama gözden ve nörolojiden puan vermediler
tip 1 diyabet olduğum için dahiliye %30 verdi
psikolojiye gittik aşırı sinir stres ve krizlerim olduğunu söyledim o da puan vermedi

sadece ilaç kullanarak mı puan alacağım ben böyle olacağını hiç bilmiyordum ne yapmam lazım?
%30 ile heyet kuruluna gireceğim 3 şubatta randevum var sonuç değişmeyecek sanırım

ne sağlıklıyım ne engelliyim allah kimseye yaşatmasın 8 9 yıldır mücadele içindeyim ben bu hastalıktan bıktım bari bir çıkış yolu olsun dedik o da olmuyor konu için rapor alan arkadaşlar bir yol gösterebilir mi

Bern

Sadece tip 1 ile rapor almanız zor. %40ı geçmeniz gerekir. Misal ben de tip 1 diyabet hastasıyım buna ek olarak endokrinoloji doktorum obeziteme de oran verdi vücut kitle indeksinize göre obeziteden de oran alıyorsunuz. Benim bir de hipertansiyonum var ondan da oran aldım ve hafif işitme kaybından da bir yüzde geldi

Tip 1 = %30
Obezitem = %20 ( bu kısım obezite sorununuz varsa vücut kitle indeksinize göre değişir benimki bu oranda çıktı)
Hipertansiyon = %10
İşitme kaybım = %6 ( odyometride yapılan işitme testimin sonucuna tekabül eden oran bu, kişinin kaybına göre değişir)
Bunların hepsi Balhazard formülü ile hesaplandı ve heyetten %53 ile geçtim.
Sizde de yukarıda saydığınız psikiyatri ve tip 1 dışında benimkine benzer rahatsızlıklar varsa bunları ekleterek %40 ve üzerine çıkabilirsiniz, tabi var mı yok mu bilmiyorum sizde, tamamen farazi yazıyorum. Umarım faydalı olmuştur, kolay gelsin 🙏

Çok teşekkür ederim geçmiş olsun

Bern..hocam yalnız hastalık eklettiğiniz zaman,oran almak için en az 6 aylık o hastalıkla ilgili ilaç raporlarınız da olmalı ilaç kullandığınıza dair...aklınızda bulunsun geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim ilaç kullanmadığım için böyle oldu maalesef ilerde tekrar deneyeceğim

Bern

Tip 1 diyabetim demişsiniz insülin kullanmak zorundasınız nasıl ilaç kullanmıyorsnuz anlamadım, yeni mi oldu hastalığınız?

Tip 1 diyabet için hangi oranda rapor verilir?

Tip 1 diyabet hastasıyım rapor için başvurdum işte endokrinoloji bölümüne doktora gittim komplikasyonum yok sadece şekerim düzensiz açlık kan şekerim 200 ün üstünde oluyo ve inişler oluyo şekerimde 40 a kadar dusebiliyo doktor da kan sonuçlarına falan baktı %40 özürlüdur yazdı bende heyete teslim ettim Perşembe günü heyete girecem acaba heyet doktorları komplikasyon yok diye düşürürler mi yoksa doktor ne yazmışsa onu verirlermi direkt bilgi verirseniz sevinirim şimdi den teşekkürler

günde 4 defa iğne kullanıyorum Tip 1 diyabet hastasıyım diğer psikolojik ne nörolojik ağrılar için ilaç kullanmadım hastanelerden soğudum açıkcası 8 yıldır diyabetim

ben heyete girdim u şeklinde masada oturmuş 15 yakın doktor vardı ortaya geç dediler geçtim sanırım heyet başkanı yaşlı bir doktor benim tabirimce hiç konuşturmadılar çünkü her şey önlerinde yazıyordu bunun sadece diyabeti var dediler ben eskişehir şehir hastanesinden 30 verdiler şekerim çok düşük ve ayarsız yükseliyor kurula girmeden önceki endokrin doktoru bana isterse 0 düşsün isterse 300 çıksın hiç bir önemi yok devletin bize tanıdığı hak 30 1 puan yüksek veremiyorum keşke verebilsek dedi bu beni daha fazla üzdü açıkcası dahiliye doktorum seni endokrine yollayayım o 40 verir demişti çünkü inşallah olur ben alamadım ilerde tekrar deneyeceğim

Siz hangi hastaneden almıştınız

tip 1 diyabet den tek başına yüzde 40 için düzenli ilaç kullanım böbrek ve diğer organları etkileme olursa yüzde 60 a bile gelinebilir ama büyük oran da komplikasyon şart bildiğim kadarı ile..o yüzden tek başına isterse şeker 600 e çıksın doktorlar yarım puan bile vermiyorlar!

Engelli raporu için % oranları

İyi akşamlar lustral 50mg ve atarax 25mg ilaç kullanan 6 ay rapor verilen rapor devam süreci olan hastaya engelli oranı % kaç verilir kronik rahatsızlık da var

Bende şunu anlamıyorum . 200 'ün altında tutulamayan nasıl oluyor ? Bir 3 aylik ortalaman 11lerde çıkar birde 6 larda . Zamanla düzelebilir yâni.

Üst Alt