Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet için vergi indirimi alacak oran verilir mi?

Hakan Punar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. ben 33 senelik tip 1 diyabetliyim. günde 4 kere iğne vuruyorum. 3 aylık kan şeker ortalamam bu ay 6,4 çıktı (normalde 7 ve üzeridir). ayrıca 19 sene/5400 ödenmiş prim günüm mevcut. vergi indirimi ile emekli olabilmek için okmeydanı ssk dan rapor almak istedim. sadece dahiliye ve göz dr muayene etti ve 30 oran verdiler. raporumda ise 7 farklı bölüm kaşesi mevcut. ancak bu raporda bir hata olduğunu düşündüğüm için vergi dairesine başvururken vermedim. oradan farklı bir hastaneye sevk istedim.
şu durumda sıkıntı yaşar mıyım ve 40 alabilir miyim?

Hakan Punar

Selamlar,Öncelikle geçmiş olsun.Bende 20 yıllık şeker hastasıyım.Şu an şeker bütün organlarıma zarar vermeye başladı.Başta göz olmak üzere.1.5 ay önce böbrek nakli oldum.sizde 33 yıldır hiç bir komplikasyon gelişmemiş olması imkansız.Böbrek ve göz kontrolllerinizi yaptırmanızı tavsiye edeceğim.HA1C isterse 8 olsun %30 dan fazla rapor vermiyorlar.Bende daha önce denemiştim fakat sadece %30 vermişlerdi.

kardeşim sağolasın. yani anlamadığım bişey var, sen alabildin mi? ve ben ne yapmalıyım almak için.

Sugaremro

kardeşim sağolasın. yani anlamadığım bişey var, sen alabildin mi? ve ben ne yapmalıyım almak için.

Ben 6-7 yıl evvel başvurmuştum ve %30 la hakem hastaneye tayin eylemişti Ankara.
Hakem hastanede de günde 10 kişiye bakıyoruz dediler ve inanılmaz bir sıra vardı önümde.
Ben o günden beri bu ille uğraşmadım fakat haftaya artık tekrar başlıyor serüven.

Diyeceğim şu ki sadece Tip 1 diyabetten rapor almak çok zor.

Hakan Punar

DM1 tip1 diyabet komplikasyon yapmamışsa %30 yapmışsa ilgili bölümler yani kalp,göz,sindirim sistemi vs.vs. oran verirler.

Üst Alt