Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet ile askerlikten muaf olur muyum?

mustozd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ek: günün yorgunluğundan dolayı başlığı yanlış açmışım kusura bakmayın. muaf olunduğunu biliyorum ama askerlik şubesi süreciyle ilgili bir soru yazacakken yanlış açmışım.

merhaba. tip 1 diyabetim. askerlik şubesine gitmiştim yaklaşık 1 ay önce. diyabetimi belirttim, muayene için sağlık ocağından sevk işlemlerini hallettim ama o anda işimden dolayı gidemedim. o sevk kağıdı hala geçerli midir yoksa yeniden askerlik şubesine gidip sevk kağıdını tekrar mı çıkarmalıyım?

bir de diyabet hastalarının askeri hastanede birkaç gün yattığını söylüyorlar. bazıları da artık yatış olmadığını söylüyor. bu konuda bilgisi olan var mı?

şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
valla ilk sorunun cevabını bilmiyorum ama 2003 yılında 8 gün yattım Adana asker hastanesinde onu biliyorum kardeşim. 15 yıl içinde neler değişti tabi ona bakmak lazım.

mustozd

"Komplikasyon yapmamış ve kontrol altına alınabilen diabetes mellitus." muafiyet sebebidir.
Duruma göre 10 güne kadar yatırabilirler.

1 ay önceki sevk ile işlem yapabilirsin.

Üst Alt