Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet, kalp ve diğer hastalıklarla annem için ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

eyges1907

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, Vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.
Sormak istediğim bir şey var yardımcı olursanız memnun olurum.
Rahatsızlıklar. Paylaştığınız bakanlık engel oranlarına göre bildiklerimi yazacağım diğerleri hakkında görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum.
Dâhiliye
Tip 1 şeker 20 puan
kolesterol 10 puan
1 kademe obezite 20 puan
Troid (guatr ameliyatı komple alındı. puan?

Göğüs hastalıkları
Astım 20 puan
mevsimsel alerjik bronşit AERIUS 5 mg ömür boyu ilaç puan?

Kalp
kalp krizine bağlı stent 30 puan
tansiyon dirençli hipertansiyon, günde 4 farklı tansiyon ilacı puan?

Romatoloji
kemik iltihabı ilaca rağmen tedavisi yok, parmaklarda hafif şekil bozukluğu ve sürekli ağrı ilaç( COLCHICUM DISPERT ömür boyu) puan?

ortopedi
Ayak diz kapaklarında kemik iliği ödemi tedavi yok. hareket kısıtlığı var. Ayakları bükememekte, dizler bükülmüyor. Sürekli ağrı. Puan?

Not: romatoloji ve ortopedi ağrılar için ilaç yazamıyor. Sebebi ise yazılan ağrı kesiciler tansiyonu 20,25 lere çıkarıyor.

KBB
Kulakta sürekli çınlama. Dr. tedavisi yok, tansiyon ve kalp hastalarında iyileşme diyor. Hastalığın adını bilmiyorum.

Psikiyatr
10 yılı aşkın süredir düzensiz ilaç tedavisi. tedavi aralıklar gitti. 6 ay ilaç kullandı 1 yıl kullanmadı. ilaç geçmişi lustral, betaserc diyazem vs
son 3 aydır citol 40mg nöroloji paxere 40 mg ilaç zanax 05
teşhis karışık anksiyete ve depresif bozukluk
puan? Alınabilir mi?

Tedavi ve teşhislerin tümü yılardır özel hastanelerde yapıldı.

Herkese saygılar, yardımcı olursanız minnettar olurum.

Tüm bu hastalıklardan heyete girse sadece ötv indirimi alabilir mi?
Yaş 66 hasta gazi eşi. OğuzHan112

Göğüs hastalıkları,ortopedi,Psikiyatri ve Kalp dışında kalan bölümlerden
Kayda değer bir şey çıkmaz, yani ÖTV indirimi arac almak içinse yeterli puan gelmez gibi görünüyor,

Tabi en sağlıklı sonuç hastayı heyete sokmakla netleşir, tahliller tetkikler yerinde muayene vs bunlar önemli,
eyges1907

OğuzHan112

Teşekkür ederim. Minnettarım.
ÖTV araç için.
Sizlerin paylaştığı hesaba göre sanırm bu şekilde hesaplanıyor.

Dahiliye : 20+20+10+10: 48
Kalp: 30+20: 44
Göğüs: 20 elerjik bronşit puan verirler mi?
Romatoloji: forumda 30 puan verildiği yazıyor. Doğrudur sanırım. Teşhiş romatoit artrit
Bu haliyle: 48/44/20/30: Baltazar “&85,3” .çıkıyor.

ortopedi, psikiyatr 30 puan verirlerse alınabilir sanki hocam?
Dahiliyede toroid 10 puan ameliyat ile alındığı zaman yine 10 puan mı?

Bugün Annemi İzmit'te heyete götürdüm. Sadece Ötv indirimi içindi. doktorlar heyet evrağına yazı yazmıyorlar. sisteme girdik diyorlar. Diğer illerde durum nedir?

Tecrübel arkadaşlara bir şey daha sorucam. ilk heyet deneyimimiz. romatoloji ve psikiyatri tedavileri özel hastanedeydi. heyet zamanı ilgili doktorlar hastalık geçmişi ilaç listesi vb sorular sordular ve bilgisayara tek tek yazdılar. puan bilgisi vermediler kağıdada bir şey yazmadılar. sisteme girdik dediler. puan yazmış olabilir mi?

eyges1907

enteresan....
bende kaç sefer heyete girdim elimizde kağıt tüm polikinleri tek tek gezdik her bölüm kendi alanına teşhis vede kaç puan verdiyse yazıyor sizinki çok farklı olmuş.....

kağıda sadece kardiyoloji 50 puan ve birşeyler yazdı. dağiliye kağıda sadece kardiyoloji ve göhüs sevk yazdı. başka bir şey yok. diğer doktorların hepsi sisteme girdik dedi. heyeti tamamlıyamadık bir doktor eksik o da salı günü halledecez.

eyges1907

hayırlısı inşallah istediğiniz sonucu alırsınız ...
benim işim daha zorrr işe girecem giremiyorum.. engelli raporu alacam alamıyorum batsın bu dünyaa....

Arkadaşlar bugun ötv başvuru raporumuz çıktı. %78 oran almışız. troid unuttuk o da eklenseydi 81 oluyordu.
Psikiyatri, noroloji yazdığı notları yorumlayabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Psikiyatri ve nöroloji takip önermiş,
Yani en az 6 ay takipten sonra tekrar değerlendirilme yapılabilir, puan anlamında ...
Zorunlu bir şey değil,

Puan için belli bir süre düzenli tedavi almalısınız,
eyges1907
eyges1907

eyges1907

Teşekkürler hocam. Hastamız gazi eşi, 66 yaşında özel hastanede Psikiyatri doktorunda düzenli ilaç tedavisi görüyor, raporuda var.Anladığım özel hastane diye yazmadı. Heyete gittiğimizde devlet hastanesine hiç gelmemişsin dedi. Şimdi özelde ki tedaviyi kesip devlette devam ettireceğim. Tekrardan teşekkürler.

Ric ederim,
Aynen,özel olunca olmuyor.
Devletten devam edip en erken 6 ay sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz...
Sağlıklı günler...

OğuzHan112

Oğuzhan hocam merhaba, 1 yıl önce heyete girdik psikiyatr doktoru tedavilerin özelde olması sebebi ile 6 ay aylık kontrol uygundur deyip 0 puan verdi.

İlaç gemişi olarak e-nabızdan ilaç geçmişi Laroxyl Beteserc Diyazem Paxreara Lustral Zanax Citol dideral vs. mevcutta özelde Duxalta 30mg devam ediyordu.
Devlet hastanesi doktoru kontrol muayenesinde buspon 05 günlük 1/3 Abizol 5mg günlük 1/1 Zedrex 10mg günlük 1/1 başladı. Zedrex birkaç ilaç ile değiştirdi. Reçete tanımlamalarında yaygın anksiyete bazen defresif bozukluk tanısı vardı.
Şuan ise fonksera 10 mg günlük 1/1 buspon 05 günlük 1/3 Abizol 5mg günlük 1/1 ilaçlara devam ediyor, reçete tanısı ise yaygın anksiyete, orta defresif nöbet yazıyor. 1 yıldır kontrole gidiyoruz elimizde %81 raporumuz var ve 1 yıllık süresi doldu. ÖTV indiriminden faydalanmak için tekrardan heyete gireceğiz. 1 yıllık kontrol sonunda psikiyatr puan yazar mı? Yazarsa sizce puan ne olur? Teşekkürler.

eyges1907

Bir yıl takip sonrası Anksiyete boz %20 puan verilebilir,

Bir yıl çok erken daha denilebilir,puan gelmeyebilir.bunlar olağan şeyler,

Hekim kanaatine bağlı,

OğuzHan112

Ağabey tedavi geçmişi beş yılı geçti ama özelde yapıldı. hastane yatışı var. defresif nöbetten 40 verse tam 90 puan yapıyor ama dediğiniz gibi kanaat hocanın. kendisine sordum 6 aylık kontrolü bitti girsek ne olur girin değerlendiririm dedi bakalım hayırlısı.

OğuzHan112

Ağabey bügün ilaç yazdırdık rapor çıkarıldı. raporda hastalık bölümü

20.00 - EK- 4/D Listesinde Yer Almayan Hastalıklar

11.04.9 ---> Bipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39)
Bu şekilde 6 aylık rapor verildi.

O şekilde düşünmeyelim.
Yorumunuza katılmıyorum.

Doğrudur,
Forum hastane değil,kimsenin yazma ve rapor verme yetksi yok.

Ancak;fikir alış verişi ve yönlendirme neticesinde bir çok insan gercek hak ettiği kazanımlara kavuşmuştur.

Hangi hastalık hangi puan alır az çok biliyoruz,

Soru soran arkadaşlar adına,
Bilmediğini sormak, fikir alıp o yönde ilerlemenin bir sakıncası yok...
Beyazadam78

Burak82

%90 ve üzeri oranlı raporda zaten ibare zorunluluğu yok evet.

Merhaba ağabey, konu hakkın da bir şey danışmak istiyorum.

Ötv indirimi heyet başvuru ücreti 866tl. mevcutta %88 raporumuz var 1 yıl süreli.
Soru şu, heyet başvurusun da engelli raporu yenileme olarak başvursak ücret alınmıyor.
Ötv diye başvursak 866 tl isteniyor.
Bu uygulamanın mantığı nedir? Rapor yenileme olarak heyete girsek 90 ve üzeri alsak ötv yararlanır diyorsunuz. Peki, 866 ücret ödeyip ötv için heyete girmenin manası nedir?
Arada ki fark nedir? Ücret almalarının manası nedir? Yenileme deyip alınabilir.
Karmaşık ve anlamsız. Burada bir sorun var açıklama yaparsanız memnun olurum.

OğuzHan112 OturanBoğa

Son düzenleme:
Merhaba ağabey, konu hakkın da bir şey danışmak istiyorum.

Ötv indirimi heyet başvuru ücreti 866tl. mevcutta %88 raporumuz var 1 yıl süreli.
Soru şu, heyet başvurusun da engelli raporu yenileme olarak başvursak ücret alınmıyor.
Ötv diye başvursak 866 tl isteniyor.
Bu uygulamanın mantığı nedir? Rapor yenileme olarak heyete girsek 90 ve üzeri alsak ötv yararlanır diyorsunuz. Peki, 866 ücret ödeyip ötv için heyete girmenin manası nedir?
Arada ki fark nedir? Ücret almalarının manası nedir? Yenileme deyip alınabilir.
Karmaşık ve anlamsız. Burada bir sorun var açıklama yaparsanız memnun olurum.

OğuzHan112

Rapor 90 üzeri olursa zaten ötv den otomatik olarak faydalanacaksınız. 90altı ise Ortopedik bir rahatsızlık yoksa yani araç kullanmasına engel olacak bir rahatsızlık boşuna o parayı ödemeyin ötv vermezler. Raporu yenileyin başka bir rahatsızlık çıktı ise sıfırdan başvuru hakkınızda oluyor

Mümin Çelik
akla gelen soru şu. eğer rapor yenileme ile 90 ve üzeri puan gelirse ötv indirimi var. acaba diyorum tamamen varsayım rapor yenileme diye girilince farklı mı değerlendiriliyor? böyle bir şey olabilir mi? öyle bir şey de olmaz, hastalık var veya yoktur. hastalığa göre puan verilir. o zaman bunun manası nedir? akıl alır gibi değil.

eyges1907

Hayır kesinlikle ekstra puan verilmiyor ben 1 ay önce girim ödedim 860 ı ortopedi bana direk komisyon raporun var mı dedi komisyon raporum olmasa kesinlikle özel tertibatlı araç kullanmalıdır yazısını yazmayacaktı para güme gidecekti.

Hayır kesinlikle ekstra puan verilmiyor ben 1 ay önce girim ödedim 860 ı ortopedi bana direk komisyon raporun var mı dedi komisyon raporum olmasa kesinlikle özel tertibatlı araç kullanmalıdır yazısını yazmayacaktı para güme gidecekti.

konuyu cimere yazdım cevap gelmedi. gelen cevaba göre "omdusmana" bildireceğim. ileriye taşıyım konuyu. rahmetli babam gazi. full + full tüm özel delet hastaneleri ücretsiz. muayne parası vs hiçbir ek ücret yok tamamen ücretsiz. vefat etti annem aynı şekil tamamen sağlıktan ücretsiz faydalanıyor. günde 4 muayne tetkik ne yaparsa yapsın özel hastaneer hiç bir ücret yok.
heyete girecez 6 ay önce 500tl dediler. gazi dedim ücret alamazsınız cevap gazinin kendisi ücretsiz eşi ise özel giriyor. hiç bir özel devlet ve üniversite hatta üniversite özel mauyne prof daağil ücret ödemiyor olmaz deyip aldılar. burda tam bir soygun düzeni var.

Üst Alt