Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet komplikasyon yapmış ketoz gösteren türüne ne oran verilmektedir?

cacalas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Ben 1 ay öncesine kadar sağlık kurulundan askerliğe elverişli değildir raporu aldım ve askerlikten muaf tutuluyorum.Şimdi de %40 engelli raporu almak istiyorum fakat komplikasyon yapmış ketoz gösteren yani açlık kan şekerinin 200'ün altında tutulamayanlara %40 veriliyormuş.Ben askerlik için tahlil istediklerinde açlık kan şekerim 234 , 3 aylık şeker ortalamam 7.5 çıkmıştı.Bu değerlere göre %40 engelli raporu alabilir miyim?

Değerler ;

Açlık Kan Şekeri : 278
HBA1C : 7,5

@Ufukalp

hocam ben askerlik için müraacat ettiğimde askerlikten muaf oldum.Açlık kan şekerim 278 3 aylığım 7.5 cıktı sizce %40 alır mıyım bilginiz var mı ?

komplikasyonun var mı ? biraz uyanık ol kan verirken şekere aban 400-500 çıksın (üzgünüm ama doktor bana bunu demişti bende ölsem ne olcak dediğimde bana değil sisteme kız demişti) idrar da keton pozitif çıksın

Çok teşekkür ederim hocam konunuzu inceleyeceğim
druid

Hocam bir komplikasyon yok sanırım daha doktora gitmedim ama en son tahlil yaptırdığımda herhangi bir organ hasarı mevcut değil.Şimdi açlık kan şekerimi yüksek tutup tahlil yaptırırsam %40 alabileceğimi mi düşünüyorsunuz acaba?

500 veya 600 yaptın dyelim verdiler %20 sonraki aşama ne olacak biri kalkıp pankreasınıa şiş sapla diyecek yapacakmısın ?

Buna niyet etti isen sunlar konusunda bilgili ol derim

1: Bugün tüm dünyada şeker hastalığının ayak komplikasyonları nedeniyle her 20 saniyede bir ayak kaybı yaşanmaktadır"
2: Diyabetik nefropati şeker hastalarında görülen böbrek sorunlarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.
3: kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine neden olarak damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Damarların içindeki bu parçacıkların artması da kalp krizi riskini yükseltiyor.
4:Tüm erektil disfonksiyonlu kişilerin yüzde 40'ı şeker hastasıdır. Tüm şeker hastası erkeklerin yüzde 40'ında impotans (iktidarsızlık) mevcuttur

Aman 600 şekerle 2 gün bakırköy sadi konukta yattım 2 yıl insülin kullandım az daha diyalize başlıyordum şuan 100 130 arası gidiyor şekerim insülünü bıraktım ama aç yaşıyorum 100 kilo altına inmeye cabalasamda inemiyorum bozulmuş şekerim var aşırı diyete kaçıncada kalp rahat bırakmıyor ayrıca böbrek hastasıyım 9 yıldır kontrole giriyorum raporumu daha bu yıl haziranın 27 sinde aldım
vucudunun dengesini alt üst etme toplaması çok zor oluyor dikkatli ol

beş yıldır açlık şekerim 250 üstünde. üç aylık 10 üstü. her iki ayağımda kronik venöz yetersizik var. vki 41. astım var.
tip1 şeker ve vki 20+20 ortalama 36 süresiz rapor aldım. itiraz ettim. eylülde hastane yollarına düşecez yine.
oran vermemek için herşeyi yapıyorlar. hele bir kardiyolog var adam resmen ...............

Beylikduzu
Hocam 10.5 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım 10.5 yıldır insülin kullanıyorum günde 5 defa olmak üzere.Şimdiden zaten %30 verilmesi gerekiyor.İnşaat mühendisi mezunuyum ekpss girmek istiyorum tek amacım %10 daha arttırıp engelli kpssine girmek.Bilgilendirmeleriniz için size çok teşekkür ederim umarım her şey hayırlısı olur

cacalas

sen benim dediğimi yap 500 le ölmessin korkma ben 18 yıllık hastayım nörolojiye ellerim ayaklarım yanıyor de 5 de ordan yazsın 38 de kalırsın yoksa uğraşır durursun keton kesinlikle çıkmalı idrarda aç git böle fruktozlu şeyler iç hemen kana karışşın 450 çıksın nasıl eşşek gibi veriyorlar o raporu bellemişler bi %30

cacalas

komplikasyon yok demişsin ilk mesajında kontrollü hasta olduğunuda anlamadım insülin kullandığınıda yazmamışsın
HBA1C 7.5 seviyesinde tutabiliyorsan seni tebrik ederim zaten sen olayın bilincindesin cok cok geçmiş olsun inşALLAH alırsın raporunu ama umarım hastalığın konusunda devamlı dikkatli olursun
sana kısaca şunu diyeyim vucut kitle endeksim 43 tıbbi litaratüre göre obezim tahlile baktı kollestrolum normal hdl dusuk hatta LDL Kolesterol 109 böyle devam rejime sen obez değilsin dedi ve oran vermedi :) gut hastasıyım komplikasyon yok dedi onada vermedi 2 ayda bir yürüyemiyorum ağrıdan
kısaca sadece doktorun değil heyetinde insafında kalıyorsun özellikle en düşük seviye verilmeye çalışılıyor rapora itiraz sürecinde hakem hastanelerden daha düşük rapor gelebiliyor

normalde senin %40 alman şart ama oraya komplikasyon yapmış ibaresi koymuşlar
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40

komplikasyon yok diye sana şundan oran verebilir
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30

çok çok geçmiş olsun

öncelikle herkese çokk geçmiş olsun...benim merak ettiğim, açlık tokluğu düşüremeyenler insüline bağımlı olanlar ve böbrek için diyalize girenler ilaç kullanıpda bir sonuç alamayanlarmı, yani bu durumlara düşmeden önce hiç bir ilaç kesinlikle hiç bir şekilde etki etmiyor mu??...sanırım diamicron&delix ikilisi ile olayı kontrol altına aldığım için ben de çok ilerlemeden kontrol altına alabilmişim, biraz şans biraz da yerinde doğru zamanlama ile...benim ilaç dan önce açlık:165 tokluk en son 302 i görmüştüm..şimdi açlık:95 tokluk:178...ama tabii kontrol altındayım doktorum ilaçları kesebilirsin diyene kadar da devam....herkese tekrardan çok çok geçmiş olsun..

deathless

insülin kullanmıyorsan raporu unut ona dikkat etmemişim tip 2 en fazla %20

deathless

hastalığının durumuna bağlı mesela ben nefrit vardı böbreğimde ailemde poliskitik öyküsü var kortizonu dayadılar 1.5 yıl doktora ulaşma sorunu yaşadım o arada şeker fırladı kortizonu bıraktım şeker seviyem düştü

Her şeker hastası böbrek hastası olmaz her böbrek hastasıda şeker olmaz ama şekeriniz varsa dengeleyemeseniz insülin kaçınılmaz insüline ragmen dengelenmesse kalan tüm hastalıklar sıraya girer önemli olan diyabetin ne olduğunu anlamak ona göre yaşamak

Beylikduzu..çok doğru..ben sanırım doğru ilaç ve zamanlama ile kontrol altına almayı başardım,yoksa gerçekten organları mahveden bir hastalık ya göz böbrek beyin vs...herkese çok geçmiş olsun..

druid

Deneyeceğim hocam.Bu arada 10.5 yıldır insülin kullanıyorum.Günde 2 defa lantus 3 defa actrapid olmak üzere bir günde toplam 5 iğne yapıyorum.Dediğinizi deneyeceğim umarım alabilirim

cacalas ALLAH göstermesin ama kardiyoleji ve nefrolojiden kontrol yaptırdın mı ? 10 yıldır şeker hastasısın inşALLAH yoktur ama malesef bazen elden birşey gelmez kardiyoloji kalp damar nefroloji kontrollerini yaptır en basiti tansiyonun bile olsa %10 ilave

Diyabete Bağlı Hangi Hastalıklar Gelişebilir?

Şeker hastalarında; kalp ve damar yapısının bozulmasına bağlı olarak kalp krizi, inme, kalp yetmezliği gibi hastalıklar daha sık görülür. Ayakta iyileşmesi daha yavaş olan ve bazen uzuv kaybı ile sonuçlanan ayak yaralarına neden olabilir. Yetişkin bireylerde körlük ve görme kaybının önde gelen sebeplerindendir. Sinirlerdeki bozulmalara bağlı olarak uzuvlarda duyu ve his kaybına neden olabilir. Ayrıca asıl konumuz olan böbrek hastalıklarına neden olabilir.

Diyabete bağlı böbrek hastalığı nedir?

Özellikle kontrolsüz diyabet hastalarında bir süre sonra böbrek fonksiyonlarında bozulma başlar. Sağlıklı insanlarda 40 yaşından sonra her yıl böbreğin çalışma oranında bir birim düşme olurken, kontrolsüz diyabet hastalarında bu düşüş oranı 2-3 kat daha fazla olabilir. Ülkemizde ve dünyada kronik böbrek hastalığı ve diyalizin en sık nedeni diyabet hastalığıdır.

cacalas

alırsın o zaman ya yavşak bir doktora denk gelmediğin sürece

20 yıllıık şeker hastasıyım.ŞEker yüzünden böbrek nakli oldum.Ha1c ortalama 8,5 civarında.
3 kere engelli raporu aldım ve hepsinde de Tip1 diyabete verilen oran %30 oldu.

bunun doktorla falan alakası yok.Vermiyorlar işte.

Sugaremro..hocam selamlar geçmiş olsun..sen daha iyi bilirsin kanaatindeyim de,benim kuulandığım diamicron ilacı sayesinde şekerim baya düşmeye başladı yani haddinden fazla etkili oldu ilaç:)...kaçın altına düşerse doktoruma durumu anlatayım sence bu durumu çünkü hipoglemiye de girme ihtimalim var malum?...açlık 165 lerden 86 a tokluk 302 den 154 lere düştü bugün ölçtüğümde...bu arada insüline bağımlı olmayan komplişkasyon yapmamış tip 2 yim?...herkese çok geçmiş olsun..

deathless günde kaç kere kullanıyorsunuz bilmiyorum ama doz biraz fazla gelmiş olabilir. Kilonuz azsa bu ihtimal daha yüksek. Doktorunuzu artık haberdar edebilirsiniz tekrar bir doz ayarlaması yapması için. Bu seviyeler yeterli doktora gitmek için. İlaç dozlarınızı doktorunuz belirlesin. Gerçi siz yapmazsanız bu konuda çok dikkatlisiniz ama kafasına göre ilacı azaltıp artıranlar var sonrasında daha büyük sıkıntı yaşıyorlar. Glifor ile diamicron'un çalışma prensipleri farklı. Glifor karaciğerden şeker emilmesini engelliyor diamicron pankreası çalıştırıyor diye biliyorum.

Sugaremro
kardeşim şakamısın böbrek nakli olduysan kesin alırsın %40 nasıl çomar doktorlara denk geliyorsunuz siz az hakkınızı arayın kan vermeden abartın işi biraz %30 şekerini iyi kontrol edenlere veriliyor sen böbrek komplikasyonu diyorsun. Keton çıktımı idrarda %40 vermek zorunda

deathless
tip 2 sin alamassın %40 çıplak halde

@Davlumbaz..hocam ilgine teşekkürler...ben sadece günde 1 kere alıyorum sabahları, bir de ek olarak tansiyon dengeliyici delix alıyorum 2.5 mg o kadar..diamicron 60 mg alıyorum büyük ihtimal 30 mg olanına düşürür kanaatindeyim doktor,doktora müracatı açlık 70 in altına inerse düşünüyorum hemen zaten..kilo olarak da boy 1.82 kilom 98 yani kiloda var biraz....ama ilk gittiğimde senin ki çok ilerlememiş ilaç la kontrol altına alınabilir demişti sanırım çabuk etkisi de ondan kaynaklanıyordur...herkese çok geçmiş olsun..

@druid...hocam derdim rapor almak değil zaten,benim yüzde 57 raporum var zaten beyin kanamasından mütevellit ve erken emekliyim...ha gerçi kontrole çağırma durumum olursa ekletmeyi de düşünürüm ama ilk derdim sağlık,çünkü malum şeker diğer organlara da vuran tam baş belası bir illet hastalık..

Merhabalar deathless öncelikle geçmiş olsun.Ben insilün kullanıyorum malum.Sizin şu anki şeker değerleriniz gayet iyi.Hipoglisemiye girmek demek birden düşüp bayılmak demek değil merak etmeyin.Şekeriniz 70 lere düştüğünde zaten açlık hissi,terleme,halsizlik hissediyorsunuz.Size tavsiyem her zaman yanınızda kesme şeker bulundurun.ŞEkerinizi ölçmeden bu şekerleri yemeyin çnkü bazen düştüğünü zannetiğinizde aslında hiç de düşük olmayabiliyor.Bu durumlarda2 tane kesme şeker yiyin ve 15 dakika içerisinde normale dönmezseniz 2 tane daha yiyin.İlacınızı doktorunuzla konuşup ayarlayabilirsiniz.Doz ayarınızı belki düşürür doktor.

@Beylikduzu merhaba,

Benim zaten rapor oranım %87.Böbrek nakli 70, nakilden sonra devam eden böbrek problemleri 30
Tip1 diyabet 30 ve hipertansiyon 10

@druid merhaba,

3 raporda da 30 verdiler.Bu arada zaten %87 raporum var.Hakkımı savunsam ve diyabetten %40 verseler rapor oranım %88 yapıyor.

Yani uğraşmamı gerektirecek hak aramamı gerektirecek bir durum yok ortada.%39 olsa dediğin gibi hakkımı arardım tabiki.

nakilmi oldunuz şeker sorun yaratıyor değilmi ALLAH kolaylık versin inşALLAH ilerlemez böbrek komplikasyonlarınız

@Beylikduzu Evet nakil oldum.Şekeriniz varsa 6 ayda bir kan verip kreatinin ,GFR ve ürenize baktırın.

Sugaremro

saol 9 yıldır kontrollu hastayım biz seni nakil olacaksınız sandık nakil olduğunuzu değil kby 3 evredeyim bozulmuş şeker var ama kontrol altında 5.9 sabitledim
Temennim diyalize düşmemeniz ben hem polikistik hemde nefrit var gfr 42 daha

Beylikduzu

42 kötü bir değer değil.Siz zaten durumun farkındasınız ve önleminizi alıyorsunuz diye düşünüyorum.Doktorunuz ne derse harfiyen yapın lütfen.Anti asidoz v.s kullaıyorsanız sakın bırakmayın.

Geçmiş olsun.

Sugaremro..hocam senin emeklilik durumu devam ediyor değilmi,bi ara kontrolden falan bahsediyordun galiba yanlış hatırlamıyorsam??

@deathless Hocam aynen devam ediyor.1 ay maaş alamadım fakat diğer ay çift aylık aldım.İyi de oldu aslında :)

Sugaremro...çok iyi hocam sevindim,aman iptal falan olmasında zaten bahane arıyorlar yoksa inan hastalıklarımızın onlar için bir önemi yok!..tekrardan çok geçmiş olsun..

Üst Alt