Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet, migren- bel fıtığı ve karaciğerde yağlanma için verilecek rapor..?

elifsu16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim yaklaşık 6-7 senedir tip 1 diyabetim var. Migrenim, 1 ay öncede bel fıtığı çıktı doktor ameliyat dedi. Karaciğerimde yağlanma. Sİzce yüzde kaç rapor alırım??

Migren için oran verilir mi tam olarak bilmiyorum. Ama sakatlık oranı cetvelinde Nörojenik (Sinirden ileri gelen) baş ağrıları için oran verilen bir tablo var. Çok emin olmamakla birlikte belki bu tablodan oran verilebilir diyorum..

Nörojenik ağrılar için verilen oranlar;

1-Günlük aktiviteyi kısmen etkileyen ağrı:% 5
2. Günlük aktiviteyi orta derecede etkileyen ağrı:% 10
3-Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı:% 15

Not: Primer baş ağrıları; nevraljiler; santral veya periferik kaynaklı nöropatik ağrılar (ağrının kronik olması ve tedavi altında iken değerlendirilmesi gereklidir)

Şeker için alınabilecek oranlar;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Bel fıtığı için alınabilecek oranlar;

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanmamodeli)

1: Klinik bulgu,nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adalespazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radikülerağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veyaHastadaklinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynıseviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi iledüzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı:% 8

3: Belirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ileuyumlu,görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı taraftadiskhernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinalkanalıetkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısalbütünlüğü bozmadan iyileşir:% 13

4: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 derecedenfazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrımevcuttur.Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazlakompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veyadislokasyonlabirlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori IIIveIV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentininbütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerdeatrofiveya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veyaduyudeğişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibihareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon:%25

Karaciğer hastalıklarından alınabilecek oranlar;

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1) Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları:

Sınıf 2) Özür Oranı: % 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf, veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4) Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Not: Hastalıklarınız için alacağınız oranlar Balthazard formülü ile hesaplanarak belirlenir..

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

L4-L5, L5-S1 düzeylerinde daha belirgin olmak üzere disk sinyal yoğunlukları T2 imajlarda dejenerasyona bağlı azalmıştır.
L4-L5 düzeyinde diffüz bulging ve geniş tabanlı santral disk protrüzyonu tekal keseye anteriordan bası yapmaktadır. Nöral foramenler açıktır. Tekal kese çıkışında solda daha belirgin olmak üzere sinir kökleri minimal irritedir. Spinal kanal hafif daralmıştır.
Sağda S1 sinir köküne bası mevcuttur. Spinal kanal parsiyel daralmıştır. Bel fıtığında bunlar çıktı. Buna göre yüzde kaç verirler onu öğrenebilir miyim? Ayrıca cevaplar için teşekkür ederim.

her ne kadar from editörü sayın bacıbey oranları yazdıysada sadece karaciğer yağlanması için oran vermiyorlar bel içinde %8 veya %12 alacağınız oran, daha önceden tanı konmuş ve devamlı migren ilaçları kullanıyorsanız alacağınız oran çok düşük zaten tabloda migren hastalığı bile yok ama siz psikiyatriyide ekletin yoksa bu saydığınız hastalıklarla %40 ' almanız zor gibi

walera arkadaşım ben tip 1 diyabetim bana yüzde 20 verdi. Fakat normalde verilmesi gereken
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30.
hastanenin verdiği oranı Ankara yükseltebiliyor mu?
Bacıbey arkadaşım teşekkür ederim cevapların için.
Sürçü lisan ettiysem affola.

Ankara'nın oranları nadirende olsa yükselttiği oluyor tabii, size diğer hastalıklarınızdan yüzde kaç oran verildi? Migrenden oran verildi mi?

Raporunuza itiraz etme hakkınız var.. Biraz daha detay verebilir misiniz..?

Bacıbey arkadaşım ben hastaneye başvurduğumda migrenim var demedim tansiyonum şekerim var dedim. Şeker göze vurmuş mu diye gözlerime baktılar miyop var dendi oran vermediler. Şeker için yüzde 20, tansiyonum var dedim onada oran vermediler. Raporu iptal ettim bende. Yüzde 20 ne işime yarayacak diye. Sonra bel fıtığı çıktı doktor ameliyat olman lazım 2 tane fıtığın var dedi. Şimdi bir umut devlet hastanesine gidip psikiyatri ve fizik tedaviyide ekletecem. Birde küçükken ateşli hastalık geçirdiğim için bayılmalarım oluyor sanırım onuda söylemem gerekiyor.

Bel fıtıkları için genellikle % 8 veya % 12 oran veriliyor.. Hiper tansinyondan da % 10.. % 30 da şekerden verilse artı belki migrenden de verilebilir, % 40 olabilir gibi geliyor bana, ama sadece tahmin tabi.. Hayırlısı olsun hakkınızda.. Allah halden anlayacak, insan evladı memurlara denk getirsin inşallah..

Sonucu aldığınız zaman buraya yazar mısınız..?

İnşaallah teşekkür ederim. Tabiyki de yazarım yardımlarınız için ayrıca teşekkürler.

Merhabalar benim tip2 hiper tansiyonum.karaciğerde yağlanma,huysuz bacak sendromu,astımım var fakat sft testini geçiyorum raporlu ilaçlarım var.bademciklerim alındı,sünizütim var. Belimdede ufak bir yırtık var.%40 alma şansım varmı.

Eşim tip 2 diyabet, diyabetik retinopatiden dolayı sol göz %40 sağ göz %80 görüyor. Sadece bu oranlarla %40 rapor verilebilir mi?
Bunun yanında: Diyabetik nöropatiye bağlı ağrıları var, 3 yıldır bu ağrılar için ilaç kullanıyor. Yaygın anksiyete bozukluğu var, ilaç kullanıyor. Uyku apmesi de var fakat devlette hiç tedavi olmadık, özele gitti. Fournier gangreni geçirdi, ameliyat oldu, bunlardan oran vermezler diye düşündük.
Şimdi sizce sadece bu iki hastalığı mı söyleyelim heyete girerken? Çok fazla hastalık söyleyince kötü muameleyle karşılaşır mıyız diye endişeliyiz. Bu arada eşim 25 yıllık memur, çalışamadığı için ücretsiz izin aldık. İşlemler ne kadar sürer?

Merhaba 2 defa bel fıtığından ameliyat oldum doktor zar zor %12 verdi

elifsu16
Tip1 olduguna eminmisin enaz %30 vermeli oda komaya felan girmediysen yani

Davlumbaz
nöröpatiden %5 alır diyabetten %20 retinopatiyi bilmiyorum

Aytek.78
bazalt formülünü kullan hesapla

Üst Alt