Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet ve epilepsi için hangi oranda rapor verilir?

ayşe-cemile

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2 aydır tip1 diyabet ve epilepsi hastasıyım.günde 4 kere insülin yapıyorum , ilaç kullanıyorum bir hafta aralıkla 2 kere nöbet geçirdim.ömss ye girebilmek için özürlü raporu almak istiyorum nereye başvurmalıyım?% kaç verirler sizce?teşekkürler.

ayşe hanım malesef kayıtlar çoktan bitti artık 2yıl sonraki kayıtlara kaldı işiniz hastalığınız için geçmiş olsun benim bildiğim tp1 e %40 veriyolar size enyakın devlet hastanesinden raporunuzu çıkara bilirsiniz...

sakatlık oranı cetveli'nde hastalıklarınıza verilebilecek oranlar;

1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:%40

Epilepsi (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15

3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler:
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40

4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Not: Verilen oranların hesaplaması balthazard formülü ile yapılır..

şu an tip 1 e komplikasyon yapmamışsa % 30 veriyorlar.

Üst Alt