Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet ve Nekrozitan Pankreatit engelli oranı % kaç olabilir?

ykamci1987

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba; Bende aranıza yeni katıldım. 2007 yılında Nekrozitan pankreatit hastalığı geçirdim. 5 ay hastanede (4 ay yoğun bakım) ve 4 ameliyat oldum. Ek olarak 2011 yılından beri E-10 - E14 sınıfından tip 1 diyabet hastasıyım. Engelli raporu için 21 Ekimde heyete gireceğim. Yeni ilaç raporu için dün tahlil verdim ama sonuçlar ( bana göre) entresan çıktı. Yaklaşık 4 aydır insülin kullanmamaktayım. Sonuçlar şu şekilde:

Glukoz: 397

Tokluk kan şekeri: 390

Kolestrol: 260

Trigliserid:456

HbA1C 5.7

Bu sonuçlara göre beni şaşırtan HbA1C değerlerinin 5.7 çıkması. Tip 1 diyabetli ve yaklaşık 4 aydır insülin kullanmama rağmen bu değerin normal çıkması beni şaşırttı. Tekrar test yaptırmam gerekir mi?

Ek olarak bu değerler doğrultusunda sanırım %30 alabilirim. Pankreatit ile birlikte bu oran %40'ı bulur mu?

ölçüm sonucu HbA1C yanlış olma ihtimali var tekrar etmeni tavsiye ederim

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. 4 aydır insülin kullanmıyorum. Açlık ve toklukta bu kadar yüksek iken 5.7 çıkması entresan geldi. Yarın tekrar baktıracağım. Ek olarak Aku pankreatit ve kolestrol için engelli oranı veriliyor mu?

kolestrol için %10 verebiliyorlar
pankreatit için bi doktora danışın bence

tip1 insülin kullanmadan tedavi nasıl olur bilemedim yeni teşhis falanmı? yani balayı dönemindemisiniz?

Araştırmalarıma göre pankreatit hastalığını geçirenler 4 sınıfa ayrılıyor. Min %10 alınabiliniyor. Tam emin olamadım o yüzden danışmak istedim. Teşekkürler. earibagi

2011'den beri Pankreatitden dolayı Tip diyabet hastasıyım. Maalesef doktoruma danışmadan insülini bıraktım. sneyper

Heyet raporu Hk.

Merhaba Arkadaşlar,

Yakın zamanda heyete gireceğim. Sizlerin fikirlerine danışmak istiyorum.

Öncelikle 2007 yılında "Nekrozitan Pankreatit" hastalığı geçirdim. Pankreasımın kuyruğu eksik buna bağlı olarak şeker hastalığım 8 senedir devam etmekte. 25 gün önce "Diabetik Retinopati" teşhisi ile Kuledibin'e gittim ve 23 Haziran'da sağ gözümden ameliyat olacağım. "Hipertansiyon" rahatsızlığım mevcut ve ilaç kullanıyorum. Şeker tedavisini tekrar düzenledik. Sabah 30'luk Diamicron öğlen ve akşam Glifor gece de 14 Ünite Lantus kullanıyorum. Şekerim önceden çok yüksekti. Şimdi benim aklıma takılan ve rapor için kritik olan hangi tip diyanet hastası olduğum?
8 Haziran'da yaptırdığım testler sonucunda

Açlık kan şekerim: 218
Hemoglabin 11.5
C Peptit: 592

Bu verilere göre tip 1 ile tip 2 arasında kaldığımı düşünüyorum.

Pankreatit, hipertansiyon, diyabet ve diabetik retinopati rahatsızlarımdan dolayı engelli oranım kaç olabilir?

Teşekkür ederim.

Hesaplama tüm hastalıklara karşılık gelen engel oranı toplanarak yapılmıyor. En yüksek hastalığınızın oranı + diğer hastalıkların %'si alıyor ve hepsi toplanıyor. Sizin 40'ı bulmaz kanımca. Yine de Engellilik Puan Cetveline karşılık gelen oranlara bir bakın, birde yüzde kaçı alındığını öğrenin.

kenan91

Hepsinin karşılığını biliyorum aslında ama işte asıl sorun tip1 veya tip 2 mi ona karar verneye çalışıyorlar. Hipertansiyon yüzde 10, pankreatit yüzde 10, gözde her ikisinde tanı var tahmini yüzde 10 yine. Sinir sistemine baktıracağım yarın tahmini o da 10 olacak. Yüzde 40'ı bulsam yeterli benim için. Şeker komplikasyon yaptığı için tip 2 olsa bile yüzde 20 ile kalmaz deniliyor.

Toplam Engel oranı %20 falan olur o zaman kanımca.

Bana tek hastalıktan %75 verdiler, 2. Bir hastalığımı öğrendim %10'a denk geliyor o da. Toplam engellilik oranı %78 oldu.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar.
14 Ağustos'ta vergi indirimi için heyete gireceğim. Daha geçirdiğim hastalıklar.
1- Nekrozitan Pankreatit ( Pankreas kuyruğu alındı)
2 - Defalarca farklı doktorlara gitmeme rağmen bir türlü sınıf ve tedavi oturtamadığım DİYABET.
3- Diabetik retinopati ( Her iki gözde de mevcut. Sağ gözümden 1.5 ay önce Vitrektomi ameliyatı oldum. Sol göz için lazere devam ediyorum)
4- Yüksek tansiyon ( İlaç raporu mevcut)
Şimdi aklıma takılan şu epikiriz raporumda şu şekilde yazıyor:
Düzeltilmiş görme keskinliği
Sağ: Sol 0.05
0.05 neyi ifade eder? Sağ ve sol gözde görme eksikliğim var uzağı göremiyorum.
Engel oranı için göz bölümü için ekstra ne yapmam gerekir?

Teşekkür ederim.

Tip 2 Diyabet + Hipertansiyon %28,
Pankreasın yarısı yok ve nekrozitan Pankreatit nedeniyle %25,
Nöropatik Ağrılar nedeniyle yüzde ve sağ gözümde vitrektomi ameliyatı yeni olduğu ve raporun süresiz olması için %2 aldım.

Totalde %50 ile raporum dün öğlen sisteme düştü.

Üst Alt