Öncelikle Merhaba; Bende aranıza yeni katıldım. 2007 yılında Nekrozitan pankreatit hastalığı geçirdim. 5 ay hastanede (4 ay yoğun bakım) ve 4 ameliyat oldum. Ek olarak 2011 yılından beri E-10 - E14 sınıfından tip 1 diyabet hastasıyım. Engelli raporu için 21 Ekimde heyete gireceğim. Yeni ilaç raporu için dün tahlil verdim ama sonuçlar ( bana göre) entresan çıktı. Yaklaşık 4 aydır insülin kullanmamaktayım. Sonuçlar şu şekilde:
Glukoz: 397
Tokluk kan şekeri: 390
Kolestrol: 260
Trigliserid:456
HbA1C 5.7
Bu sonuçlara göre beni şaşırtan HbA1C değerlerinin 5.7 çıkması. Tip 1 diyabetli ve yaklaşık 4 aydır insülin kullanmama rağmen bu değerin normal çıkması beni şaşırttı. Tekrar test yaptırmam gerekir mi?
Ek olarak bu değerler doğrultusunda sanırım %30 alabilirim. Pankreatit ile birlikte bu oran %40'ı bulur mu?
Glukoz: 397
Tokluk kan şekeri: 390
Kolestrol: 260
Trigliserid:456
HbA1C 5.7
Bu sonuçlara göre beni şaşırtan HbA1C değerlerinin 5.7 çıkması. Tip 1 diyabetli ve yaklaşık 4 aydır insülin kullanmama rağmen bu değerin normal çıkması beni şaşırttı. Tekrar test yaptırmam gerekir mi?
Ek olarak bu değerler doğrultusunda sanırım %30 alabilirim. Pankreatit ile birlikte bu oran %40'ı bulur mu?