Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet ve tek göz körlük ile emekli olmak için yeterli tanıyı alabilir miyim?

Kaçkar0834

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelilikle merhaba benim mevcut raporum vardı. Yeni yasaya göre hastaneye sevk edildim sağlık kuruluna girerek tekrardan aynı oranda %52 rapor aldım. 2 hastalığım var (Tıp 1 Diabet) %30, Tek Göz körlük %32 şeklinde raporum çıktı. Ama raporda %52 yazıyor. 2 gün sonra e-devletten yeni rapor çıktısını alarak beni sevk eden SGK'ya gittim. Onlarda benim raporumu alıp işleme koydular. SGK'nın kendi kurulu inceleyip size 2 ay içerisinde bildirirler dedi. Hatta iş yoğunluğuna göre daha da erken olabilirmiş. Benim gibi başvurup sonucu SGK kurulundan emekliliği onaylanan arkadaşlar var mı acaba? 170'i aradım ne durumda diye onlarda bana sondan bir önceki aşamada dedi evraklarınız. Bu iş gücü kayıp durumu çok canımı sıkıyor merak ediyorum diğer arkadaşların sonucu nasıl oldu diye yıllarca bekledim şimdi böyle bir durumla karşılaşınca strese girdim. 15 Ocak 2025'ten sonra başvurup sonuçlanan arkadaşlar bana fikir verirse çok sevinirim...

Malesef AKP'nin emekliliğini çaldığı engellilerden biri de sensin gibi.
Bu dakikadan sonra yapabileceğin tek şey, AKP'ye oy veren eşin dostun varsa onlara hakkını haram etmek.
Başkaca yapılabilecek bir şey yok.

@ucuncubahar, Nasıl olurda insanın diğer hastalıklarını yok sayarlar anlamıyorum. Çocuğa söylesen güler yavv. Bu hastalıklar benim ömrümü bitirdi. Şimdide sonuç hüsran lanet olsun böyle ülkeye...

Valla aramaya üşendim kanunu hazırlayan AKP'li kadın milletvekili bir de dalga geçer gibi
"Şeker hastası, tansiyon hastası ben engelliyim diyor emekli oluyor. Bende şeker hastasıyım, çalışabiliyorum" demesin mi ?

3 4 yıl önce kendi emekliliği yine aynı yasa ile elinden alındığı için burada ağlayan bir mühendis vardı forumda,
bu yasa kendini ilgilendirmediği için "iyi oldu bu yasa, kimse kolay emekli olmasın" dediğini de gördük.

Allah sabır versin.

Arkadaşlar ben 2 hastalıktan %52 rapor aldım ve 10 martta başvuru yaptım haber bekliyorum. Eğer sadece tek hastalıktan %40 almak gerekiyorsa bize SGK şunu demesi gerekmiyor mu senin raporunda tek hastalıktan %40 ulaşamamışsın başvuruya gerek yok mantıken diyorum. O zaman biz niye bu kadar uğraşıyoruz bu işkenceyi bize niye yapıyorlar anlamadım.

Üst Alt