Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabetlere tanınan erken emeklilik hakkı..?

selim_karaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ismim Selim

21 senedir tip 1 diyabetim
sgk'ya malulen emeklilik için gittiğimde oradaki memur arkadaş sigorta süreni 20 seneye tamamlarsan malulen emekli olmadan erken emekli olabilirsin dedi y
ani ben 18 yaşımda sigortam başladı ve 3466 gün sigortam yattı
ben şu an 31 yaşındayım
38 yaşıma gelince yaşıma bakılmaksızın normal emekli olup emekli aylığı bağlanacak mı

eğer öyleyse nereye başvurmam ve ne yapmam gerekiyor saygılar.

%40 rapor ve 18 yıl sgortalilik 4680 gün primle emekli olup yaslilik ayligi alirsiniz.

hocam peki başvurmak için neler yapmak gerekiyor??Ankara'da yaşıyorum hangi işleri yapmam gerekiyor

Sgkya durumunuzu bildiren bir dilekçe ile basvurursaniz onlar sizi yönlendirecek yerdir.

Sgk ya değil yanlış bilgi verilmesin lütfen.
Şimdi yapmanız gereken vergi indirim belgesi almak,
İlk önce çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek alacak olduğunuz rapor hastane tarafından tekrar Maliye ye gönderilecek raporunuzun incelenmesi sonucu bu hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize yazılı olarak bildirilecek.
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından yaş şartına tabi olmadan hemen emekli olacaksınız..

öncelikle merhabalar...bende tip 1 diyabetim.%42 engelli raporuna sahibim. yani 3. derece engelliler grubuna giriyorum. 3. derece engellilerde 4400 gün prim ve 20 yıl süre şartı söz konusu. sizin engellilik derecenizi bilmediğim için net birşey yazamayacağım. ama işleyişi anlatabilirim.malülen değilde erken emekli olabilirsiniz. bunun en önemli şartı vergi indirim belgesine sahip olmak. vergi indirim belgesini almak için engellilik derecenizi belirleyen raporunuzun aslı gibidir yada noter onaylı kopyasını,kimlik fotokopisini, fotograf ve sgk den alınan hizmet döküm belgesini ankarada yaşıyorsunuz ulustaki ankara vergi dairesine vereceksiniz. onlarda belgeleri maliye bakanlığı merkez sağlık kuruluna gönderiyorlar ve cevap iş yerinize geliyor. başka şehirler de bu belgeleri ankaraya gönderiyor o yüzden ankarada olmak bu durumda bir avantaj. bazı arkadaşların sonuçları aylarca çıkmamış ama benim sonuç maksimum 15 gün içerisinde çıktı. ve yaklaşık 1,5 ay önce aldım vergi indirim belgemi. bu belgeyi aldıktan sonra emeklilik için sgk ya başvuracaksınız ama ilk şart vergi indirim belgesi...

ilker beyin dediği gibi Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' başvurmadım ben. ankara vergi dairesine gittim. ayrıca ilker beyin bahsettiği gibi işyerinden alınacak orda çalıştığınıza dair bir yazı olacak. ama önce bence siz vergi dairesine gidin onlar sizden istedikleri belgelerin listesini zaten veriyorlar. ayrıca engelli raporum vardı benim o yüzden beni tekrar hastaneye göndermediler ve raporumu kabul ettiler. bilginize...

Üst Alt