Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabetliyim. 2007 yılında %40 rapor aldım. Vergi indirimi için yeni rapor..?

aliozkan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Tip1 diyabetliyim 2007 yılında %40 aldım ama rapor süreli imiş 2008 ne yapmam lazım ,vergi indirimi için tekrarmı başvurmak lazım yeni rapormu çıkartmam lazım

emeklilik için 1977 dogumluyum 3700 gün primim 1995 ssk girişim var halen çalışmaktayım
2008 den sonraki kontrol muayenesi için 4 yıldır aldığım vergi indirimini geri ödemelimiyim ödemek için nereye nasıl başvurmma lazım yeni rapor çıkartmak için yeniden işkuramı gidicem anlayamadım

kafam karışt yardımlarınız için
şimdiden teşekkürler

Defterdarlığa başvurmalı ve rapor için hastaneye sevk almalısınız. Eğer "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" varsa, %40 oranında rapor verilir ve sakatlık indirimini hak edersiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

(gün/ay/1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekliliği hak edersiniz.

Teşekkür ederim Bülent bey ama sanırım tam anlatamadım ben deftardalığa başvurdum bu raporla raporu aldığımınm ertesi günü 2007 de ve bu rapora istinaden şirkete vergi indirim yazım gönderildi bir kopyasıda bende mevcut ve 4 yıldır deftardarlık onayladığından beri zaten vergi indirimi alıyorum

gecenlerde özürlüler derneğine gidip kart çıkartayım dedim raporu götürüp ordaki görevli söyledi ben bakmamıştım kontrol muayenesi yazdığına şimdi diyorum acaba maliye mi yanlışlık yaptı
burda okuduğum kadarı ile ankaradan onaylandıysa bir daha rapor almam gerekmiyor
öğrenmek istediğim buydu hiç karıştırmasammı ortalığı yoksa tekrar raporla uğraşssammı 2012/7/17 tarihidne 17 yıl ve 4200 rpiem ulaşıp emekliliği hak edicem orda ne gibi bir sorunla karşılaşırım bilmiyorum

şimdiden teşekkürler Bülent bey

Rapor süreli dahi olsa, eğer vergi indirim hakkınızda bir kontrol şerhi ya da süre kısıtlaması yok idiyse (bunu, vergi indirim hakkı elde ettiğinize dair işyerinize gönderilen yazıdan teyit edebilirsiniz), yeniden vergi indirimi için başvuru yapmanızı gerektirecek bir durum da yok demektir. Hiç karıştytırmayın o zaman....

Çok teşekküler Bülent bey iyi çalışmalar dilerim

Üst Alt