Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TİP 1 diyabetliyim. 4000 gün primim var. Emekli olabilir miyim?

Diyabetli_Aynur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 yıldır tip1 diyabetliyim gözlerimde katarak oluşdu diyabetden dolayı sag gözüme ameliyat dediler büyük heyet kurulu %4o vergi indirimi aldım.
20.4.1998 ilk işe giriş tarihim 4000 iş günüm var. ssk ödemem durmasını çok istiyorum. ayrıca malulen emekli olabilir miyim?

Beni bilgilendirirseniz sevinirim

malulaen olamazsın gibi geliyor ama erken emekli olabilrsin olmak üzresin de zaten vergi indirimini nasıl aldığını da paylaşabilir misin bende şeker var ama katarakttan ameliyat oldum ikisinden de raporunu nerden aldın nerde ikamet senin aynur ayrıntıları paylaşırsan seviniriz bu arada insülin kullanıyorsan pompa tavsiyemdir biraz zahmet ve pahalı ama şekere iyi geliyor düzeni açısısından haberin olsun medtronic firmasının insülin pompası var herşeyi yiyebiliyosun .....

Tip 1 Diyabetliyim %40 vergi indirimi malulen emeklilik

Tip 1 diyabetliyim(insülin bagımlı) %40 vergi indirimi aldım dün malulen emeklilik için ankara %40 vermiş.
şekere baglı koplekasyonlarım var sag gözde katarak v,s.
20.4.1998 itibaren s,s,k lıyım 4000 iş prim günüm var. 2010 yılına göre cetvel nedir s,s,k ödemem durur mu kaç yıl beklemem gerek 160 ytl maaşa baglanmam için:))))
Yardımcı olursanız Sevinirim...

%40 raporla defterdarlığa başvurup 3. dereceden sakatlık indirimi elde etmişseniz, (20.4.1998+) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz. Yani en erken 20.4.2016 tarihinde emeklisiniz...

O zmana kadar prim ödemek zorunda değilsiniz. Çaışıp çalışmamak da size kalmış. Eğer şu anda çalışıyorsanız ve/fakat işten ayrılmak istiyorsanız, prim sayınızı 4080'in üstüne çıkarana dek çalışın, sonra "emekliliğimi bekleyeceğim" gerekçesiyle işten ayrılın.

Not: Emeklilik şartlarını tamamladığınıza dair sigorta müdürlüğünden “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı alıp işverene sunmanız halinde tazminatınızı alıp işten ayrılabilir ve emeklilik zamanının gelmesini bekleyebilirsiniz (1475/14-5).

%40 raporum ve vergi indirim hakkımı SGK kabul etmeyebilir mi!?

Tip 1 şeker hastasıyım
13 yıldır insülün bağımlısı vergi indirimi için baş vurdum osmaniyeden aldım %40 raporu sevk için ankara uygun gördüğü hast haydarpaşa numune endokrin sevketti. tekrar ankaraya gitti onaylandı %40 3.derece sakatlık indirimi olarak
4200 primim var
20 nisan 1998 işe giriş tarihim. bu raporu muhasebecime verdim s,g,k ankara dan gelen raporun hiç bir değeri olmadığını, s,g,k nin yönlerdireceği hast alcagımı söledi.
Böle bir şey var mı.

Ayrıca çogu diyabetli arkadaşım şuan emekliliğini beklerken ben böle birşeyle karşılaşdım. Bu hak mı hukuk mu.Bu müslüman işimi,nasıl bir şey bu :(

Aldığınız vergi ind. hakkı ile misler gibi emekli olursunuz..
Yalnız ilk olarak 18 yıl 4080 gün şartını yerine getirmeniz gerekli..
Muhasebeciniz size 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra kuruma bağlı çalışma hayatına atılanlar için geçerlidir..
Sizin hiç bir sıkıntınız olmaz olamaz süre ve prim şartlarını yerine getirdiğiniz vakit elinizde bulunan vergi ind. belgesi ile birlikte kuruma emekli olmak için müracaat edebilirsiniz...

İlker'in yazdığı gibi, 1 ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olan kişiler bir kez defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde ederlerse, SGK bu hakka binayen erken emeklilik başvurusunu işleme koyar. Ne yeni rapor talep edebilir ne de yeniden vergi indirimi başvurusu...
Sizin tek yapmanız gereken, emeklilik zamanınız geldiğinde defterarlığa gidip sakatlık indiriminden yararlandığınıza dair yazı almak ve o yazıyla birlikte emeklilik için sgk'ya başvumak.

%40Vergi indirimi raporu aldım nereye başvurmam gerekli?

Hayırlı günler ben vergi indirimi için başvurdum ankaradan raporum onaylandı sakatlık indrimi %40 olarak geldi bu raporla nereye gitmem gerekir.s,s,k lı ve çalışanım

Hayırlısı olsun hiç bir yere gitmeniz gerekmiyor 18 yılı doldurmanız gerek gelen evrak iş yerinize gelmiştir.çalışmaya devam.

Emeklilik zamanınız geldiğinde defterdarlıktan sakatlık indirim hakkınızın olduğuna dair bir yazı alıp sgk'ya sunmanız yeterli olacak emeklilik için...

Ayrıca, işyeri değiştirdiğinizde yeni işyerinizde de sakatlık indirimi uygulanması için tek yapmanız gereken şey yine defterdarlığa gidip benzer bir yazı almak olacaktır...

Çok fazla olduğumun farkındayım.Birşey daha sormam lazım
.S,s,k ödemem dururmu 4200 iş günümle.20.04.1998 işe giriş tarihim.
muhasebecim pek anlamıyo bu işlerden.s,g,k ye gitmem mi gerekio durdurmam için

4080 gün prim şartını doldurmuşsunuz. Şimdi emeklilik için -ister çalışarak ister çalışmaksızın- süreyi beklemeniz gerek.
20.04.1998 + 18 yıl = 20.04.2016

Bu tarih gelmeden sgk'ya emeklilik için başvuru yapanız gerekmiyor.

Bülent bey selamlar .Şuan vergi indirimim sakatlık indirimim %40 2010 da aldım.18 yıl 5780 primim var iki gün sonra herşeyim tastamam malulen emeklilik için sgk ye mi başvurmam gerekli saygilar

Diyabetli_Aynur ''Malülen'' yazmışsınız, sakın bir yanlışlık yapıp malülen başvu yapmayın !

Herşeyi OturanBoğa açıklamış ''Emeklilik zamanınız geldiğinde emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkınızın olduğuna dair bir yazı alıp sgk'ya sunmanız yeterli olacak''' ... diye yazmış yukarda

ya ben bunu anlamıyorum 18 sene çalıştıktan sonra normalden emekli olmak daha mantıklı geliyor bana :9

@Diyabetli_Aynur
SGK ya malulen değil vergi indiriminize istinaden erken emeklilik için başvuracaksınız. Vergi indirimi belgenizin bir nüshasını da evraklarınızın arasına koyun.
@nur67
Yaş şartından haberiniz yok galiba.

Bana o yıllar da %40 rapor ile emekli hakkım dolunca malulen emekli olabileceğim söylendi.2010 yılında %40 aldım sgk gittim 5 senen daha var doldur vergi indirimi kagıdın ile emeklini ol dedi memur.2016 gittim sgk ye %40 malulen emekli olamayacağımı ögrendim.Şimdi bu bana haksızlık değilmi? 18 sene 5780 prim

Diyabetli_Aynur arkadaşım yanĺış yoldasın zaten malulen emekli olmicaksınkı sen erken emeklilikten faydalanacaksın şartların uyuyor malulen degil vergi dairesinden vergi indirimi alıp emekli olacaksınız sgk dan malulen degil

Arkadaşlar ben %40 vergi indirimi aldım 2010 yılında 18 yıl 4080 prim tamamlamam söylendi.Bu sene herşeyim tamam olunca malulen %60 olması gerektiği için erken emekliliğe başvurdum.Onaylandı 01/06/2016 fakat maaşa bağlanmadım bekliyorum.18 yıl 5880 primim var %40 vergi indirimim var.

Diyabetli_Aynur
Hayırlı olsun.
01.06.2016 tarihinde başvurmuşsanız bir hata daha yapmışsınız ve bir aylık maaş kaybına uğramışsınız.
31.05.2016 tarihinde yani bir gün önce başvursaydınız maaşınız ertesi günden yani 01.06.2016 tarihinden itibaren bağlanacaktı.
Şimdi ise, 01.07.2016 tarihi itibarıyla bağlanacak, tek bir günle 1 aylık maaş kaybetmiş olacaksınız.
Bunu forumda defalarca dile getirdim keşke biraz araştırsaydınız.
Sağlık olsun.

Mayısın 4 de başvurdum ayrıca ben bu konuya yazmadım birisi değiştirmiş sinir bozucu

2010 tarihinde foruma katılmak ile çok iyi yapmışım.Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Allah herkesten razı olsun.Çok güzel bilgilerden faydalandım.

Üst Alt