Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabetliyim ve vücut geliştirme yapmak istiyorum..?

yparay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhabalar arkadaşlar isimim yılmaz hastalık teşisim konulalı 4 yıl oldu.yaklasık 10-15 kilo fazlam var bende body building yapmayı düşünüyorum.

buraya yazmamdaki amaç benim gibi tip1 diyabetli olup body building yapan arkadaşlardan tecrübe kazanmak ve bilgi edinmek konuya hakim arkadaşlar varsa ister buradan ister cep numaramdan(05433159900) ulaşırlarsa cok memnun olucam

korkuyorum aslında Hipoglisemi gecirmekten daha basıma gelmedi netten birkaç video izledim daha cok dikkat ediyorum.bir yön bulmam için tecrübe önemli...

şimdiden teşekkür ederim...

insülin miktarını düşürüp fitnessa gitmen gerekir. yapacagın aktiviteye göre oranlarını ayarlaman lazım. bir keseresinde benim basıma geldi; normal dozumu yaptıktan sonra yoğun aktivite ertesinde ambulansta acmıştım gözümü :)
bu konu ile ilgili tip 1 ile bilgili diyestisyenle görüşmen daha akıllıca olur... bazı dityetisytenler tip 1 hakkında fazla bilgiye sahip değiller..

Hatti'ye katılıyorum;

Tip1 diabetlilere yogun kalori yaktırıcı spor pek önerilmez, insülin ve insülin sonrası yediğin öğün miktarlarını iyi ayarlaman lazım , kullandıgın insülin etkileride önemli kısa etkili yada uzun etkili insülini günde kaç kez ve nasıl kullandığın, bunları en baştan dozlarıda dahil olmak üzere ayarlaman gerekebilir,

Üst Alt