Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 dm şeker hastasıyım, %40 raporum var. Vergi indirimine başvurup emekli..?

MRD13

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tıp 1 dm şeker hastasıyım %40 heyet raporum var; yeni aldım. Defdarlığa başvurursam tekrar rapor çıkarmam gerekicek midir?

Ayrıca çalıştığım yerde %80 özürlü olan arkadaşlarım deftardarlıga basvurduklarında oranları %40'a düşürülmüş. örneğin benim %40 bu oran düşerse yani %20 alırsam özürlü kadrosundan çıkartılıcak mıyım?
Ve bu raporu alma şansımız var mıdır? neye göre verildigini biliyormusunuz?

Ssk giriş tarihimde 24.09.2000 olarak gözüküyo
emekli olmam için ne kadar çalışmam gerekiyo. ödenmiş olarak 792 günüm var.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun
bendede tip-1 diyabet var
Erken emeklilik için öncelikle vergi muhafiyet raporu alman gerek bu şart ben %40 olarak aldım
bende senin gibi 2000 girişliyim emeklilik için 18 yıl ve 4020 gün şartı aranıyor.

Henüz yeni tarihli bir rapor olduğu için defterdarlık raporu büyük ihtimalle kabul eder. Hele raporu bir kurum sevki ile almışsanız, zaten kabul etmek zorunda.
Defterdarlık raporu kabul edince, raporu kurum sağlık kuruluna gönderecek. Kurul raporu değerlendirecek ve %40 işgücü kaybını onaylarsa (ki Cetvel'e göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" ise %40 olarak onaylanır), işyerinize "bu kişi 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmiştir" mealinde bir yazı gönderecek. Bu olduğunda erken emeklilik hakkını elde etmiş olacaksınız. Yani, zamanı geldiğinde erken emekli olabileceksiniz, yeniden rapor vs. istenmeyecek sizden.

Rapor oranı düşürülür ve vergi indirim hakkı verilmezse, evet, erken emekli olma hakkını kaybedeceksiniz; ama bu durum sakat statüsünde çalışmanıza engel olamayacak. Zira işe girerken beyan ettiğiniz ve işkur kayıtlarına geçen %40'Lık raporunuz size bu hakkı kazandırdı.

sayın oturan boğa

sayın oturan boğa gerçekten düne kadar habersizliğimizin en sevindirici anını bana yaşattırdığınız için çok çok teşekkürler. benim sizden 2 ricam ve sorum olcak lütfen mazur görün

birincisi ben 1994 subat ayında iş hayatına başlayan biriyim. sigorta günüm 3445. bugün itibari ile 4 yıl önce tip 1 diyabet tanı koyuldu, açlık kan şerim şu sıralar 230, hemoglabin A1c 9.5 lerde. ben eğer yüzde 40 üzeri rapor alırsam 3600 günümde ALLAH nasip ederse mart ayında dolacak erken emekli olabilir miyim ?

Bir diğer konu ise beim eşim 2002 senesinde AGRESİF FİBROMATOSİZ denilen iyi huylu ( BENİNG) BAĞ doku tümöründen ameliyat oldu. 2004 de tekrar nüks etti ameliyat oldu son olarak geçen sene tekrardan ameliyat oldu ama bu sefer ( böbreği kendinden kendine nakil oldu yani ototransplantasyon ) ve buna paralel olarakta 2002 yılında radyoterapisi aldı ve 2007 yılında tekrar radyo terapi aldı.
2001 yılında sigorta girişi var şuan çalışmıyor . Ancak ben sorum şu eşim bu şekli ile yüzde kaç iş gücü kaybı raporu alır ve bu alınan rapor ile işçi bulma kurumu veya başka kurumlardam özürlü kadrosundan iş hayatı olarak faydalanabilir mi

çok ama çok teşekkürler

fatih

eşimin bening tömör ama 2 defa progresyan gösterdi rapor ne kadar alır acaba .birde bana daha önce su yazılmıştı 1994 girişi olduğum için şuan toplam gün sayım 3445 gün benim mart ayında 3600 gün doluyor olmuyormu teşekkürler fatih

----------

bening tümör olan eşim agresif fibromatozis 3 defa ameliyat oldu 2 defa nüks etti ve 2 defa da radyoterapi aldı acaba iş gücü kaybı rapor olarak kaç raror alır çok teşekkürler şimdiden fatih

----------

birde bening tümörlerde progresyon gösteren agresif fibromatozis ( bağ doku tümörü ) için acaba iş gücü kaybı yüzde kaçtır birde yüksek okul mezunu oluşu itibari ile iş olanakları nasıl geliştirilmelidir. teşekkürler

1.Siz 16 yıl 3760 güne tabisiniz yıl ve prim olarak sürenizi doldurdugunuzda emekli olursunuz...
Şu tablodan faydalanabilirsin http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/26153-emeklilik-tablosu.html#post353674
2.Eşinizin için gerekli tablo yardımı ile ögrenebilirsiniz... çok karmaşık bir durum ben anlamıyorum o tablodan
3.Yüksek okul mezunu olması iş imkanlarını çogaltır tabiki bence eşiniz işkura gidip özürlü olarak kayıt yapılmasını istesin ve yetkili hastaneye sevk edilerek ücret ödemeden RAPOR alsın

peki abi benim daha önce edindiğim bilgiler sizler atarfından 3600 gün 15 yıl idi .1994 giriş şimdi szi 3760 gün diyorsunuz nasıl oldu anlayamadım bir ikincisi ise eşimle ilgili eger belirtiğim tanıdan ve geçirilmişameliyatlardan radyoterapilerden dolayı bening tömürden dolayı yüzde kaç rapğor alabilir cetvelden bana söyleyebilirmisiniz,
teşekkürler

Eşinize hangi oranda rapor verileceği işgücü kaybı cetveli'ne göre belirlenecek. Sürekli bir doktoru varsa, bence en iyi ondan öğrenebilirsiniz oranı.

saygılar abi bu kademeli geçiş denilen şeyden nasıl yararlanılır

Yararlandın işte senin haberin yok 15 yıl da emekli olacaktın kademeli geçiş olunca 16 yıl oldu :p:p

ilker abi ben fatih selamlar yaa işin espirisini =) algılayamadım ama ben şimdi 16 yıl doluncamı emekli olacağim abi 3600 günüm 2010 yılının 3 ayında doluyor 15 yılla beraber ben yinede 16 yıl mı bekleyeceğim lütfen mazur gör

----------

ben tam olarak yüzde 40 rapor aldığımı düşünerek 3600 gün dolu ve 15 yıl sigorta pirimimle ben emekli olabilirmiyim olamazmıyım teşekkürler

Siz 16 yıl 3760 güne tabisiniz yıl ve prim olarak sürenizi doldurdugunuzda emekli olursunuz..
Yani ilk işe girişten (ilk sigortalı oldugun tarihten itibaren) sonra 16 yıl zaman geçmesi ve 3760 gün prim ödemen gerek.. 3600 günüm var diyorsun zaten 160 gün daha çalışman lazım...

erken emeklilik sonrası çalışmak

abi selamlar şöyle bir soru yöneltmek istiyorum. erken emeklilik sonrası kişi tekrar çalıştığı kurum veya işyerinde çalışabilirmi bir kesinti olabilirmi ?teşekkürler

Fatih kardeş bak sen vergi ind. hakkından faydalanarak erken emekli olursan aynı iş yerinde ve veya farkli iş yerlerinde sgdp ödeyerek çalışa bilirsin....
AMA kamu için söz konusu olamaz kamuda emekli, oldunmu oldum birdaha çalışma imkanı yoktur...

Sosyal güvenlik destek primi

SSK’da SGDP’nin bugünkü ve SSGSS’den sonraki uygulaması

SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı emeklileri hizmet akdine dayalı olarak bir işyerinde sigortalı çalışmaya başlarlar ve aylıklarının kesilmesini talep etmezlerse emekli aylıklarının yanında ücretlerini de alabilirler ama bunun karşılığında SSK’ya prime esas kazanç matrahının %30’u oranında SGDP öderler. Yeni SSGSS Kanunundan sonra ise işyerinin tehlike derecesine göre %1 ila %6,5 oranındaki kısa vadeli sigorta kolları primine %30 oranının eklenmesiyle ortaya çıkan oranın prime esas kazanç matrahına tatbikiyle ortaya çıkacak.

abi selamlar ben izmirden fatih 16 yıl sigorta girişi 3650 gün var ben şimdi sizin dediğniz şartlar itibari ile emekli oluyorym . öğrenmek istediğim bir şey var bu şartlarda kaç para emekli maaşı alabilirim teşekkürler

2000 sigorta girişi ve %40 vergi indirimi ile ne zaman emekli olurum?

%40 vergi indirimim var ve ayrıça 1063gün ödenmiş ssk prim gün sayım var
11.09.2000 ssk giriş tarihim
internetten emeklilik yaşı hesapla dediğimde
3600 gün ssk pirimi ödenmesi gerekiyo ve 15 yıl da çalışmışlık olması gerekiyo diyoo.Bu konu hakkındaki bilgim yanlışmı yazarsanız sevinirim

Anlayamadığım olay ssk girişinden itibaren 18 yılmı 15 yılmı 10 yılmı kaç yıl beklemem gerektiğini neye göre anlıyacağım

(11.09.2000 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli olursunuz.
Tabii, ilk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşını tamamlamış ve defterdarlığa başvurup 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu varsayarak söylüyorum.

Bende bunu anlayamıyorum
ssknin sitesinde sigorta giriş tarihimi yazıyorum ödenmiş gün sayısını giriyorum malüliyetim olduğunu yazıyorum çıkan yıl 15 yıl yazıyoo.Ama sizde 19 yıl olduğunu söylüyosunuz.insan çelişkide kalıyoo.hangisi doğru
ssk ile vergi indirim tarihim arasında 10 yıl var ben vergi indirimini daha 5 ay önce aldım.
o halde ben gene altmış yaşında emekli olucam vergi indirim kağıdı bana hiç bi fark sağlamış olmıycak .kafam karışdı bu sitedeki bilgi yanlışmı çıkıyo o halde ?
SSK Emeklilik Yaşı Hesaplama

Yani ben
nerden öğrenicem kaç yılında emekli olacağımı vergi indirimi aldım ödenmesi gereken pirim gün sayısı 3600 değilmi 4240 gün nereden çıkdı onu anlayamadım bilgilendirirseniz sevinirim

Arkadasım sgk sitesinde %80 ve uzeri engel ve 1. derece vergı ındırımı goz onune alınarak yapılıyor hesaplama %40 sızınkı ve derecenız 3 bu durumda oturanboğa nın cevabı aynen gecerlı

tıp ilerliyo örnek tedavi olayı olursa şeker hastalığım geçerse gene 4240 gün sonra emekli olabilirmiyim yani raporlarım iptalmi edilir ?

Teorik olarak evet, sgk kontrol muayenesine çağırıp emekliliğe temel olan sakatlığınızın/hastalığınızın ortadan kalktığını tespit ve sonra da emekliliği iptal edebilir. Ama bunun olması genelde ihbar veya işte ne bilim, "artık şeker hastalığı mazi oldu" gibi yankılı bir haber söz konusu olduğunda mümkün olabilir...
Yoksa, kurum durup dururken kontrol muayenesine çağırmaz genelde...

Üst Alt