Aycan merhaba evet ben Harbiye'den hastanedenim
bende avrupa yakasındayım haseki hastanesinden geçen yıl aldım engelli raporumu ben nasıl aldığımı anlatayım öncelikle iş için olduğu için işkura gittim beni işkur sevketti hastane isimleri söylüyor sen seçiyorsun. Haseki hastanesi sağlık kuruluna müracat ettim ordan seni yönlendirirler tüm doktorları ( İç hastalıkları,cerrahi, k.b.b, göz, nöroloji,nefroloji )dolaşıyorsun heyetteki doktorlar soruyor rahatsızlığını sorunun yoksa sağlam yazıyor. Şimdiye kadar komadan falan hastaneye yatmışsan onların raporlarını, komplikasyonların varsa inşallah yoktur, onların raporlarını götür derim. Mesela ben şekere bağlı katarakt ameliyatı oldum onların belgelerini götürdüm yüksek şekerle hasytaneye yattığım belgeleri götürdüm. Muayenelerin bittikten sonra heyetin vereceği rapor sonucunu bekliyorsun en az % 40 olmalı ki işine yarasın. Ben % 44 aldım.
sonra o raporumla karaköy iett müdürlüğüne beyaz kart için başvuru yaptım orda 5 tl, nüfus cüzdanı. fotoğraf, engelli raporunu falan istiyorlar şimdi hatırlamıyorum tam gerekli evrakları öğrenirsin onu almak kolay yeter ki hastaneden en az % 40 lık engelli raporunu al.
Birde Bahçelievlere İl sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurup kimlik kartı aldım onun içinde raporun aslı ve aslı gibidir fotokopisi ( aslı gibidiri hastaneden yaptırıyorsun), bir fotoğraf, kimlik ve fotokopisiyle başvuruyorsun. Ben iki üç gün içinde aldım onuda.
Alacağın üç şey var yani birincisi en az % 40 lık engelli raporu, ikincisi beyaz kart, üçüncüsüde kimlik kartı.
Bunların haricinde çalışıyorsan raporunu vergi dairesi aracılığıyla Ankara Maliye bakanlığına gönderiyorsun vergi indirimi ve erken emeklilikten faydalanabilirsin tabi en az % 40 lık raporunun Ankara'dan geriye tekrar en az % 40 ile gelmesi lazım.