Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastaları yüzde kaç oranında rapor alabilirler?

huda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar tıp1 şeker hastasısıyım kaç oranında rapor alabilirim.

Ben de tip1 şeker hastasıyım 13 yıldır ve 13 yıldırda s,s,k var çalısanım bende malulen emeklilege basvurmusdum 3 ay önce dün ankaradan cvp geldi %40 onaylanmış .Ayrıca benim diyabet gözlerime vurdu katarak da oluşdu ek özürün varmı senin.ayrıca hba1c 10,5 le şekerimde 550 ile heyete girdim normaldede böle zaten:) Bildigim kadar %30 dahiliye verio diyabete

Bende 17 yıldır şekerim :) malülen emeklilik için % 60 üzerinde olması gerekmiyor mu raporun diyabetli_aynur. Benimde aynı sorunum var iki gözümdede şekere bağlı katarakt oluştu iki kez ameliyat oldum İstanbul Haseki hastanesinden aldığım rapor % 44 dahiliye doktoruna sorduğumda sadece şekerden %40 alırsın demişti bana ama tabi bu oran şekerine bağlı bizim gibi şekeri düzensiz ve komplikasyon yapmış diyabetlilerin oranları daha yüksek oluyor.
Birde raporunun oranı kaçtı Ankara'ya göndermeden önce acaba?

Ben de diyabet %40 diye basvurdum göze de %10 verseler dedim ama bu deger böle degil işde.Bu sene diyabet %30 düşdü dedi heyet doktoru %10 da göz dedi ben 2 kere rapor için hast gittim.ilkinde ist osmaniye hast bana %40 verdi sonra ankara eksik rapor die beni askeri hast sevketti sonra aynı şeyleri basdan yenilediler %40 tekrar ankaraya gitti 2 ayda cvp geldi onaylanmış bunada şükür %40 la gidip %30 dönen cok kişi biliorum:)Bu sene notlar cok kıt benim arkadasım 2 sene önce %60 aldı sadece diyabetle.Askeri hast cok sıkı düşük hep notları.İşde dedim gibi bu sene heyet doktorunun cetvelinde diyabet notu %30 oda habc1 10 üstü ise:))

İşte bende % 44 le gidip % 30 la Ankara'dan raporu geri dönenlerdenim benim sonucum 6 ayda geldi önce 3 ay bekledim sonucu vergi dairesine göndermişler aslında sonuç değil hastaneye sevk etmişler camlı camsız görmemi istemişler ben hastaneye gidip tekrar göz muayenesi oldum sanırım orda bi karmaşa oldu normal bir göz hastası muamelesi gördüm kuruldaki göz doktoru görmen normal dedi :D ben daha ortaokuldayken katarakt ameliyatı oldum bu bana şekerin armağanıdır şekeri olmayan biri girip on dakikada katarakt ameliyatı olurken ben bir saatte oluyorum doktorun hemen ameliyat yapalım demesiylede ameliyat olamıyoruz önce şekerin düzene sokulması lazım ki olalım ameliyathanenin kapısından döndüğümü biliyorum şekerim yükseldi diye :( benim canımı sıkan bunları yaşamayan bi diyabetliyle bir tutmaları hatta onların raporlarını % 40 lardan % 50 lere yükseltmeleri Ankara'nın bu oranları düşürmeleri bir derece peki nasıl yükseltebilir ki? off off ne dolmuşum :D

Aynur hbA1c 10,5,şeker 550 seni tebrik etmek lazım.13 yıldır hastasın ve şekerin bu kadar yüksekkkkkk. Gözlerine vurduysa sıra böbreklerde bu gidişle.
Moralini bozmak istemem amma bu şekerle organlarını mahvediyorsun. İlerde çoook pişman olmaman için şimdiden DİYETE başlamalısın. Diyabet polikliniğine,diyetisyene gitmiyor musun?

Kal sağlıcakla...

Yardımcı olurmusunuz

ben 9 yıldır tip1 şeker hastasıyım ve bu kart alabilmek için ne yapmam gerektini bilmiyorum biri bana yardımcı olabilirmi hangi hastaneden rqahat alabiirm istanbulda avrupa yakasında oturuorum

Aycan merhaba evet ben Harbiye'den hastanedenim :) bende avrupa yakasındayım haseki hastanesinden geçen yıl aldım engelli raporumu ben nasıl aldığımı anlatayım öncelikle iş için olduğu için işkura gittim beni işkur sevketti hastane isimleri söylüyor sen seçiyorsun. Haseki hastanesi sağlık kuruluna müracat ettim ordan seni yönlendirirler tüm doktorları ( İç hastalıkları,cerrahi, k.b.b, göz, nöroloji,nefroloji )dolaşıyorsun heyetteki doktorlar soruyor rahatsızlığını sorunun yoksa sağlam yazıyor. Şimdiye kadar komadan falan hastaneye yatmışsan onların raporlarını, komplikasyonların varsa inşallah yoktur, onların raporlarını götür derim. Mesela ben şekere bağlı katarakt ameliyatı oldum onların belgelerini götürdüm yüksek şekerle hasytaneye yattığım belgeleri götürdüm. Muayenelerin bittikten sonra heyetin vereceği rapor sonucunu bekliyorsun en az % 40 olmalı ki işine yarasın. Ben % 44 aldım.
sonra o raporumla karaköy iett müdürlüğüne beyaz kart için başvuru yaptım orda 5 tl, nüfus cüzdanı. fotoğraf, engelli raporunu falan istiyorlar şimdi hatırlamıyorum tam gerekli evrakları öğrenirsin onu almak kolay yeter ki hastaneden en az % 40 lık engelli raporunu al.
Birde Bahçelievlere İl sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurup kimlik kartı aldım onun içinde raporun aslı ve aslı gibidir fotokopisi ( aslı gibidiri hastaneden yaptırıyorsun), bir fotoğraf, kimlik ve fotokopisiyle başvuruyorsun. Ben iki üç gün içinde aldım onuda.

Alacağın üç şey var yani birincisi en az % 40 lık engelli raporu, ikincisi beyaz kart, üçüncüsüde kimlik kartı.
Bunların haricinde çalışıyorsan raporunu vergi dairesi aracılığıyla Ankara Maliye bakanlığına gönderiyorsun vergi indirimi ve erken emeklilikten faydalanabilirsin tabi en az % 40 lık raporunun Ankara'dan geriye tekrar en az % 40 ile gelmesi lazım.

özürlü kartı

ben %40 ankaradan raporu aldım muhasebecime verdim henüz kart için basvurmadım.fakat hakkım var özürlü kartı almaya.raporumu harbiyeden aldım.bilgi verirseniz sevinirim

Aynur ben raporumla karaköy iett müdürlüğüne beyaz kart için başvuru yaptım orda 5 tl, nüfus cüzdanı. fotoğraf, engelli raporunu falan istiyorlar şimdi hatırlamıyorum tam gerekli evrakları öğrenirsin onu almak kolay 5-10 dakikada veriyorlar.

Birde Bahçelievlere İl sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurup Başbakanlık özürlü kimlik kartı aldım onun içinde raporun aslı ve aslı gibidir fotokopisi ( aslı gibidiri hastaneden yaptırıyorsun), bir fotoğraf, kimlik ve kimlik fotokopisiyle başvuruyorsun. Ben iki üç gün içinde aldım onuda.

bende tip 1 şeker hastasıyım dün rapor almak için hastaneye gittim ama üniverste hastanesi oldugu için rapor almak en az 6 7 ay sürecekmiş o yuzden iş kura tekrar başvursam devlet hastanes,ne sevk alırmıyım? ha1c 10.5 çıktı diger degerlerimde yüksek :s

bu arada bn bu sene össye girdim temmuzda tercih yapacam. ömss de lisans ve ön lisans arasında ne gibi fark var hangisi daha avantajlı yardımcı olurmusunuz ona göre tercih yapacağım.

bende tip1 şeker hastasıyım rapor başvurusu için 2012 aralıkta üniversite hastanesi heyeti %44 olarak rapor verdi. ayrıca tansiyon ve gözde var tabi. ankara sağlık kurulu hastanenin verdiği %44 oranını aynen 22 şubatta onaylayıp 1 nisanda da rapor elime geçti. daha doğrusu vergi indirimi ile ilgili ankaraya gitti oradan çalıştığım şirkete ve en son bana geldi desek daha doğru olur :)

tip1 diabetim 18 yıldır

tip 1 diabet hastasıyım 19 yıldır yasım 34 bugun yani 06/24 /2015 tarıhınde saglıkmökurulu raparuna basvurdum bana verdıklerı oran 1.30 şeker benım ıkı gözume vurdu katarak azımda dıs kalmadı ama bu haseki hastanesı benden ne kan aldırlar ne tahlıl yapdılar dahılıyey gıdıyom dm yazıyo sormuyo bıle j kac yıldır hastasın göze gidiyom ıkı gözden amalıyat yazıyo bennım seker vucutta herye vurdu anlıyorum ama tahlılsız kafalarına göre dm yazıp yoluyolar sonucu aldım 1.30 bu ne askerıye bana 20 yasında 1.40 verdi aradan 14 yıl gecmış çalışamıuyorum gucum yok benım kızdıgım tahlılsız nasıl böle bı karar verılıyo ssk yok yesıl kart yok abim 2022 maası aldıgı ıcın ıptal ettıler ben nasıl rapaor alacam yardımcı olacak arkads varsa yazsın kulandım ilaçlar novaratıd felxpen 18+18+18+ gece lantur 22 2 yıldırda bakım yapamıyorum saglık guvencem olmadıgı ıcın

yvz1981

itiraz edin bence çok az oran vermişler sadece tip 1 diyabet oda komplikasyon yapmamış ise % 30
siz iki göz ameliyatı vs diyorusunuz en az %40 olmalıydı diye düşünüyorum bir hata ve yanlışlık var..

Tekrar başvur tahlil almalari lazim tahlil yaptırmadan sacmalik olur tip 1 200 un altinda tutulamayan ve komplikasyon yapan şekere verecekleri minumum oran % 40 dır ki senin komplikasyonlarin var ve onlar içinde ayrıca oran alma ihtimalin var. Yerinde olsam sağlık raporuyla ilgili Yönetmelikten Diyabet kısmında yazilanlari bizzat dilekceye döker ve tekrar basvururdum 2014 ve 2015 de 2 kere rapor aldim tip 1 komplikasyonlu % 40 verdiler ayrica sonradan komplikasyonlarin oraninida eklettim yeni oran % 64 oldu tekrar başvurmanı öneririm

benim saglık güvencem olmadıgı içinmi tahlılsiz oran veriyolar artı ben dahılıye göz kbb genel carehi nöroleji gittim sordular seker dedım 18 yıl dedım umurlarında olmadı kase basıp yolladılar dahılıyeye gıttım en son dedım seker 18 yıldır tahlıl yapcammı gerek yok dedi dr denen bayan bitirdim dolaşmayı saglık kuruluna verdım bı hafta sonraya gün verdıler benı heyete bıle almadan ordaki bankodaki görevli adımı okudu bakdım %30 ben azımlada söledım 2 seneden berı kontrölere gıdemıyom yok güvencem dıyom dr umursamadılar bile sistemleri çok yanlıs benden en azından 3 aylık kan sekerı tahlılı almaları gerekiyodu gözlerden 2 sindede katarak var dedı göz dr amaliyat şart dedi olamıyom yok dedım ssk kafa sallıyo baska bişey yapdıkları yok ben 18 yıldır çekdım hastalıgı bılıyom ve seker benim bildigim gözüme vurdu bide diş kalmadı azımda iç hastalıkları hiç bilmiyom

Üst Alt