Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastalarının emeklilik imkanı nedir?

ÖMERERKAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
tip 1 şeker hastasıyım 6040 gün çalışmam var ssk dan halen devam ediyorum 4 lü insülin kullanıyorum erken emeklilik için ne yapmalıyım aydınlatırmısınız beni teşekkürler

Erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız gerekiyor;
Vergi indirimi almak için işyerinden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

Diyabet için verilen oranlar;
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
şeklindedir..

En az % 40 oran almalısınız, bunun içinde rahatsızlığınız yalnızca diyabet ise kan şekerinizin 200'ün altına düşmüyor olması gerekir.. başka rahatsızlıklarınız varsa onlarıda bildirin ki oran verilirse Balthazard Formülüyle toplanır ve % 40'ın üzerinde bir oran alabilirseniz emeklilik şartlarınız;

2008_oncesi.PNG

Sigorta girişinizi ve doğum tarihinizi belirtmemişsiniz..
18 yaşını doldurduğunuz tam primden yatırılan tarihten itibaren geçerli olmak şartıyla;
Sigortalılık tarihinizle, 3. dereceden vergi indirimi aldığınızı varsayarsanız emeklilik şartınız o kutucuğa denkgelen yıl ve gün prim sayısı kadardır..

Şartlarınız tamamlanmış ise vergi indirim hakkını kazandıktan sonra emeklilik için yapmanız gerekenler;
En son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvurmaktır. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapmanız gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örnneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli

neye göre tip 1 siniz ilaç raporunuzda tanı kısmında ne yazıyor.

şeker hatalarının emekliliği

1974 doğumluyum günde beş kez insülin yapıyorum 1996 ssk girişim var emekli olabilirmiyim açlık 200 üzeri tokluk 300 400 arasında6080 gün ssk var bacaklarımda devamlı ağrı var üzerinde durmakta artık zorlanıyorum

Üst Alt